GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Yunan eğitimciler Anamur’da ağırlandı

12 Mayıs 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

12-mayis-2018107Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından desteklenen, Yunanistan ile ortaklaşa yürütülen, Erasmus + KA2 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar ”E-Services Education” isimli projenin okul ortağı Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğretmenleri  ve öğrencileri 9 Mayıs Avrupa Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutladı .

Projeyi yürüten Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Esra Öğür, etkinliklerle ilgili şu bilgileri verdi:

2018 yılı, Avrupa Kültürel Miras Yılı seçilmiş ve İtalya Milan’da 7 Aralık 2017′de düzenlenen Avrupa Kültür Forumu’nda resmi olarak başlatılmıştır. Okulun İngilizce Öğretmeni Esra Öğür tarafından Avrupa Komisyonuna “We are colorful mosaics glued together. A touch of music, art, and technology with history” ” Birbirine yapışık rengarenk mozaik taşlarıyız, tarihin içinde bir tutam müzik, sanat ve teknoloji ” isimli projesini sunmuş ve komisyon tarafından kriterleri karşıladığı uygun görülerek 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılı etiketi kullanmaya hak kazanmıştır.

Etkinlik öğrencilerin Anamur Antik Mozaik Sanat Galerisi sahibi Asil Doğan’ın katkılarıyla hazırlanan Mozaik taşlarından yapılmış Türk ve AB Bayraklarının son taşlarının yapıştırılıp tamamlanmasıyla başladı. Ardından Anamur Müze Müdürü Suat Şahin, öğrencilere Anamur Müzesi hakkında bilgi verdi. Müzede görevli Arkeolog Süleyman Sol öğrencilere Anemurium Antik Kent ile ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda antik kent içinde bulunan hamam, gymnasium, odeon, su kemerleri ve bunların tarihte nasıl ve hangi amaçlarla kullanıldığına geniş yer verildi. Sonrasında, yapılan sunumla ilgili soruların yer aldığı öğrenciler ve öğretmenlerin cep telefonlarını kullanarak cevap verdikleri, çevrimiçi değerlendirme aracı olarak kullanılan Kahoot bilgi yarışması yapıldı. Öğretmen ve öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirdi.

Anamur Müzesi Müdürü Suat Şahin ve Arkeolog Süleyman Sol’a Yunanistan’dan özel getirtilen el yapımı hediyeleri Okul Müdür Vekili Rukiye Yıldız tarafından takdim edildi. Anamur Belediyesi Konservatuarı öğretim görevlileri Hakan Uysal, Remzi Ferhat Yakar ve ritim ustası Güner Parlak’ın destekleriyle 10 Hasta Yaşlı Bakımı ve 10 Güzellik Saç Bakımı öğrencilerinden oluşan koroda Türkçe Yunanca şarkılar söylendi. Özellikle ”Seni Alırsa Fırtına-Sto Pa Kai Stoksanaleo ” Girit türküsünü hem Türkçe hem de Yunanca olarak söylemeleri oldukça beğeni topladı. Öğrenciler aynı zamanda Uzun İnce Bir Yoldayım, Üsküdar’a giderirken, Bir Dalda İki İki Kiraz, Dere Geliyor Dere türkülerini söylediler. Mini konserin ardından Sarı ve Mavi renkli balonlar öğrenciler ve öğretmenler tarafından gökyüzüne bırakıldı.

Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 25-28 Nisan 2018 tarihleri arasında Anamur’da yapılan 5.Proje Toplantısı kapsamında da Yunanistan’dan gelen proje ortaklarına hazırladıkları şarkıları sunmuşlardı.Özellikle Yunanca ve Türkçe söyledikleri Girit Türküsü Yunan öğretmenler tarafından da büyük beğeni toplamıştı.

2018’in Avrupa Kültürel Miras Yılı olmasıyla birlikte; Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği Konseyi, Bölgeler Komitesi ve Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi yıl boyunca, insanların kültürel mirasa daha yakın ve daha fazla müdahil olmasını sağlayacak bir dizi girişim ve etkinlik düzenleyecek. 2018’in sonuna kadar binlerce etkinlikle kutlanacak olan Kültürel Miras Yılı; bireyler, topluluklar ve toplumlar için evrensel bir değere sahip olan kültürel mirasın geleceğin inşasındaki önemini, mirası koruma ve sürdürme yollarını araştırmayı ve kültürel mirasın 4 kolunu (somut, somut olmayan, doğal ve dijital kültürel miras) benimsetmeyi amaçlıyor.12-mayis-2018108

12-mayis-201810512-mayis-201810912-mayis-2018111

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.