GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur’da 1 Mayıs kutlaması

01 Mayıs 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

1-mayis-2018034Anamur’da 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla kutlama programı gerçekleştirildi.

CHP, ÖDP, SES, BES, ADD, Akine Gençliği, Eğitim Sen ve Eğitim İş’ten oluşan tertip komitesinin temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşların katılımıyla otogardan Cumhuriyet meydanına yürüyüş düzenlendi.

Meydandaki törende, Atatürk Anıtı’na 1 Mayıs çelengi sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tertip Komitesi adına konuşan CHP Anamur Gençlik Kolları Başkanı Reha Ulu, şunları söyledi:

“1 Mayıs 1886 tarihinde işçiler, ilk kez günde 12 saat çalışmaya karşı 8 saat çalışma talebiyle ABD’de gösteriler yapmaya başlamış ve yine bu eylemlerde siyahîlerin girmesinin yasak olduğu alanlara siyahi ve beyaz işçiler kol kola girerek sınıf dayanışmasının en güzel örneklerini vermişlerdir. Pek çok üzücü olayın ve can kaybının yaşandığı bu gün üç yıl sonra II. Enternasyonal tarafından “1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik ve Dayanışma Günü” olarak ilan edildi.

1886′dan bu güne değişen bir şey yok. Dünyada ve Türkiye de milyonlarca işçi, emekçi halklar adeta 3. Dünya savaşı koşullarında, işsizliğin, güvencesizliğin ve ağır yaşam şartları altında yaşatılıyor. Kapitalist sistem kendi varlığını ve sömürüsünü devam ettirebilmek ve çalışan emekçi kesimlerin bir araya gelmesini önlemek adına bu bölgesel etnik ve dinsel savaşları körüklüyor.

Bugün emperyalizm dünyanın dört bir yanında cirit atıyorsa, ezilen ulusları birbirlerine boğazlatarak akan kan üzerine sermaye oluşturuyorsa bizlerin 1 Mayıs l886′dan alacağı çok ders var demektedir. Yaşasın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı.

Ülkemizde Cumhuriyetimizin bütün ekonomik kazanımları teker teker çok uluslu şirketlere ve onların yerli işbirlikçilerine peşkeş çekilmekte, sosyal ve kamusal alanda “benden olmayanlar” yaşamasınlar zihniyeti ile siyasi ve hukuksal yapı yok edilmek istenmektedir. Etnik ve dinsel kimlik siyasi erkin hizmetindeki tarikatlara havale edilerek tek tip “dinci ve kindar” toplum yaratılmak istenmektedir. Amaçları sınıf dayanışmasını yok ederek örgütlü sınıf bilincini yok etmektir.

Kendilerinin palazlandırdıkları FETÖCÜLERİN hain darbe girişimini bahane ederek OHAL ve KHK’lar ile tek adam rejimi süreklileştirilmek, iş güvencemiz ortan kaldırılmak, sözleşmeli memur yasası ile kendinden olmayanı açlığa mahkûm etmek isteyen iktidar, 24 Hazirandan sonra bunu kurumsallaştırmak istiyor. İşte bu şartlarda milletvekillerinin, belediye

başkanlarının, basın emekçisinin, akademisyenin, aydının, gazetecinin, sendikacının, siyasi aktivistin OHAL ve KHK ile mahkeme kararı olmadan tutuklandığı bir 1 Mayısta 24 Haziran daha bir önem kazanıyor.

Özelleştirme ve taşeronlaştırma ile esnek çalışma adı altında güvencesiz çalıştırma olağan hale getirilmekte, emekçiler, esnaf ve toplum sefalete mahkûm edilmek istenmektedir. Geliri olmayan kesimleri “Sosyal Yardım” adı altında Sosyal Refah devletinin yapması gerekenleri kendilerinin bir lütfu imiş gibi göstererek yine kendilerine kul ve köle yapılmak istemektedirler.

Siyasal iktidar, emperyalizmin küresel politikalarının ekonomik ve siyasal gereklerini yerine getirmek için her türlü baskı ve sindirme çalışmalarım oluşturduğu yandaş medya aracılığı ile topluma yanlı ve yanlış haberler verdirmekte, ideolojik olarak beyinlerini yıkamakta, Saraya bağlı savcı ve hakimler eli ile ortaçağ karanlığını aratmayan Engizisyon Mahkemeleri yargılamaları yaratmaktadır. Bütün bunlar ülkemizin Faşizme doğru götürüldüğünün göstergeleridir.

Böylesine karanlık bir süreçte bağımsızlıktan, demokrasiden, özgürlükten ve emekten yana olan bütün antiemperyalist kesimler farklılıklarını bir yana bırakarak kol kola 1 Mayıs Özgürlük Meydanlarını doldurmaktadırlar. Günü baskı rejimine, tek adamlığa, savaşa, diktatörlüğe HAYIR deme günüdür. Gün demokrasiye, birlikteliğe Cumhuriyete, Laikliğe, Emeğe, Barışa, Özgürlüğe EVET deme günüdür. Gün 1 Mayıstır.

Gün etnik ve dinsel kimliklerin ön plana çıkarıldığı gün değil 1886′dan, 1 Mayıs 1977’den 1 Mayıs 1987’den bu güne emperyalizme karşı emekçilerin ve demokrasiden yana olanların Mustafa Kemal’in ışığında tam bağımsızlık bayrağının dalgalandırıldığı gündür. Gün 1 Mayıstır.

Bu amaçla Baskıcı Faşizan Bloğa HAYIR

Emek, Cumhuriyet ve Demokrasi Düşmanı Bloğa HAYIR

Irkçı, Bölücü, Gerici Eğitim Sistemine HAYIR

Özeleştirme yoluyla Talan Ekonomisine HAYIR

Yargının bağımsızlıktan çıkarılıp kaçak Saraya bağlanmasına HAYIR

Ülkemizin komşu ülkelerde sürdürülen kirli savaşlara sürülmesine HAYIR

Rotasyon denen sürgün yasasına HAYIR

Yandaş Basına HAYIR

25 Haziranda daha güzel bir Türkiye için buradayız.

Tüm Siyasi Partiler, Sendikalar ve Sivil Toplum Örgütleri ile halkımızın 25 Haziranda AKP siz daha güzel bir Türkiye ile karşılaşmak ümidi ile hepimizin 1 Mayısı kutlu olsun!”

Konuşmanın ardından şiirler okundu ve katılımcılar müzik eşliğinde halaylar çekerek işçi bayramını kutladı.1-mayis-20180311-mayis-20180321-mayis-20180331-mayis-20180351-mayis-20180371-mayis-20180381-mayis-20180391-mayis-20180401-mayis-20180411-mayis-20180421-mayis-20180431-mayis-20180441-mayis-2018045

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.