GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Belediye, Ankara’daki Anamurluları buluşturdu

26 Mart 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

26-mart-2018-pzt21015Ankara’da yaşayan  Anamurluları Anamur Belediyesi yemekte bir araya getirdi.

Ankara’daki bir restaurantta düzenlenen yemeğe Anamur Belediye Başkanı  Mehmet Türe, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu , İYİ Parti Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan,  Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Tuğrul Ayhan ve çok sayıda Anamurlu katıldı.

TÜRE 8 YILLIK FAALİYET RAPORUNU SUNDU

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Başlayan program, Anamur Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti.  Programda halk oyunları ekibine Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Fatma Çetinkaya da eşlik etti.

Belediye Başkanı Mehmet Türe, yemekte yaptığı konuşmada, slayt eşliğinde 8 yıldır gerçekleştirdiği hizmetleri ve yapmayı planladığı projelerini anlattı.

Türe, konuşmasında şunları söyledi:

“Değerli hemşehrilerim, 2009 yılında büyük hayallerle, sizlerin teveccühü ile geldiğimiz Belediye Başkanlığı makamında geçirdiğimiz 9 yıllık süreçte, imkânlarımızın çok üstünde, ulusal hatta uluslararası standartlarda hizmetleri sizlerin kullanımına sunduk.

Büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla 9 yılda Kentsel, Sosyal, Kültür-Eğitim, Sportif ve Çevresel tam 82 projeyi hayata geçirdik. Akdeniz Bölgesi’nin en büyük pazaryerini de biz yaptık, ilçe bazında Türkiye’nin en iyi Tarım ve Gıda Fuarını’da.

Yaklaşık 400 öğrencinin eğitim aldığı Anamur Belediye Konservatuarı’nı da biz kurduk, Türkiye’nin en temiz 5 denizinde birisi olan Anamur Sahilleri’nin kirlenmesini önlemek amacıyla gelecek 50 yıla hitap edecek, 250.000 nüfusluk Atıksu Arıtma Tesisi’ni de Mersin Büyükşehir Belediyesi ile biz yaptık.

34 yıl sonra Anamur’a yeniden Sinema Salonunu biz kazandırdık, alışılmışın dışına çıktık, köylerimizde yaşayan bayanlarımızı belki de hayatlarında ilk defa sinema ile tanıştırdık. Köyde yaşayan yaklaşık 2000 bayanı sinemaya getirdik.

Muşurup Suyu’nu bilmeyeniniz yoktur, Bankalar Caddesi’ni düzenledik, trafiğe kapattık, istedik ki eski günler yâd edilsin, Muşurup’ta oynanan oyunlar, edilen sohbetler yeniden hatırlansın…

Keza Çavuşpınarı Parkı’nda Anamur’un tarihine ışık tuttuk, tabiri caizse o asırlık çınarların dili olduk.

Onlarca fiziki, projeyi hayata geçirdik, her sokağa, her caddeye eserlerimizle anlamlar yükledik.

Tam anlamı ile Anamur’da değişimin öncülüğünü yaptık.

Belediyecilik elbette yoldur, sudur, inşa edilen projelerdir, hizmettir.

Anamur’un hak ettiği hizmetleri en iyi şekilde gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Yol yaptık, park yaptık, tesis yaptık, vs.

Ancak bunlardan daha da önemlisi 9 yılda bir anlayışı inşa ettik.

Belediyeciliği vatandaşların hizmetine sunan, kurumu emanet olarak gören, bütün imkânsızlıklara rağmen kimseyi kırmamaya özen gösteren, siyasi ayrım yapmaksızın, resmi kurumlarla barışık, Sivil Toplum Örgütleri ile iş birliği içerisinde, ilkeli, kurumsal bir kimliğe sahip, yöresel ve kültürel tüm değerlerimizin baş üstünde tutulduğu, saygının, hoşgörünün ve hizmetin ön planda olduğu bir belediyeyi el birliği ile inşa ettik.

Şunu gönül rahatlığı ile ifade edebilirim; Evet hayallerimizin bir kısmını inşa ettik, hayata geçirdik ancak yeterli bulmadık. Sizlerin de desteği ile önümüzdeki günlerde hayallerimizin kalan kısmını da hayata geçireceğiz. Çocuklarımıza miras bırakacağımız, il olmaya aday, geleceğin Anamur’unu hep birlikte oluşturmaya devam edeceğimizden şüpheniz olmasın.  Bilesiniz ki  EMANETİNİZ EMİN ELLERDE…” 26-mart-2018-pzt2101626-mart-2018-pzt2101726-mart-2018-pzt2101826-mart-2018-pzt2101926-mart-2018-pzt2102026-mart-2018-pzt2102126-mart-2018-pzt2102226-mart-2018-pzt21023

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.