GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

İstikbal Göklerdedir Projesi tanıtıldı

21 Mart 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Merkezi Anamur’da bulunan Havacılık ve Extrem Spor Kulübü Derneği’nin Yeşilay Bağımlılıkla Mücadele Destek Programı kapsamında gerçekleştireceği İstikbal Göklerdedir Projesi tanıtıldı.

Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Artık ülkelerin bir birleriyle savaşları yalnız silahla olmuyor. Farklı modeller geliştiriliyor. Bunların birisi anarşi. Birisi bir takım terör örgütleri. Bir diğeri de bağımlılık yapıcı maddelerin sayısının ve türünün geliştirilmesi. Bu toplantıda biz dört ayrı bağımlılık yapıcı olan konunun üzerinde duracağız. Sigara (tütün) uyuşturucu maddeler, alkol ve teknoloji bağımlılığı. Bu konularla mücadele bizim asri görevimiz. Türk toplumunda yaşayan bir fert olarak görevimiz, mülki idare amiri olarak görevimiz bir aile babası olarak görevimiz” dedi.

Kurdoğlu, ikinci büyük sorunun teknoloji bağımlılığı olduğunu belirterek, “Şu anda belki de pek çoğunuzun elinde cep telefonu var çaktırmadan gözünüz oraya gidiyor. Bu yüzden konuşmayı unuttuk. Paylaşmayı unuttuk. Zaten teknoloji bağımlılığında hedef bu. Paylaşmayı unutturmak konuşmayı unutturmak. Toplumda herkesi yalnız insan yapmak. Baba oğluyla anne kızıyla konuşmuyor. Komşu komşuyla konuşmuyor. Her birimiz aynı odada ayrı köşelere çekiliyoruz. Yalnızlaşıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Türe ise konuşmasında, “Bir ülkeyi silahla savaşla ekonomik krizle çökertebilirsiniz. Bir ülkeyi siyasi krizlerle sekteye uğratabilirsiniz. Bunlarla mücadele açıkça yapılabilir. Ama bir ülkeyi uyuşturucuyla maddeyle, bağımlılık yaratan maddelerle çökerteceğiniz zaman bu çok sinsidir gizlidir ve içerden içeriden bir ağacı çürütür gibi bir toplumu yok eder. Özellikle gençleri yok eder. Gençleri yok edince bir ülkenin geleceği yok olur.  Aileden başlayarak herkes bilinçlendirilmelidir. Uyuşturucuyla mücadelede herkes taşın altına elini koymalıdır” dedi.

Dernek Başkanı Halil Ünlüselek, proje stratejisini anlattığı konuşmasında, “Bağımlılıkla mücadelede tedavi ile entegre ve sürdürülebilir sosyal destek unsurlarının geliştirilmesi, ikincil veya üçüncül önleme faaliyetlerine konu gençlerin destek modelleri ile topluma katılımlarının sağlanması hedeflenmektedir” diye konuştu.

Dernek yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz ise proje kapsamında 50 gencin madde ve teknoloji bağımlılığı konusunda rehabilite edilmesi ve topluma kazandırmasının amaçlandığını söyledi.

Projenin uyuşturucu, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılığı konularında odaklandığını belirten Çetinsöz, madde bağımlılığının yanı sıra teknoloji bağımlılığının da giderek yaygınlaştığını ve mücadele edilmesi gereken bir bağımlılık türü haline geldiğini kaydetti.

Proje Koordinatörü Mustafa Doğan da projenin tanıtımını yapıp teknik konularla ilgili bilgi verdi.

Proje kapsamında ihtiyaçlı olan 12- 18 yaş gurubundaki gençlerden, 50 gence madde ve teknoloji bağımlılığıyla ilgili ilgili farkındalık, önleyici, rehabilite edici ve topluma katılım çalışmalar yapılacak. Ayrıca bu gençlere model uçak kursu, kişisel gelişim semineri ve Konya 3. ana jet üssüne gezi düzenlenecek.21-mart-201801921-mart-201802021-mart-201802821-mart-201801821-mart-201802221-mart-201802321-mart-201802421-mart-2018021

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.