Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Alanya’daki Anamurlular Keşkek Günü’nde bir araya geldi

12 Mart 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

18-mart-2018ss013Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Başdanışmanı Emekli Albay Esap Yaşar Yılmaz tarafından organize edilen 2. Anamurlular Keşkek Günü, Alanya’daki Keyfi Ala restaurantta gerçekleştirildi.

Organizasyona Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de katıldı.

Alanya Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisiyle başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, “Bizi burada bir araya getiren tertip komitesine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“HASTA OLDUĞUMUZDA KENDİMİZİ BURAYA ATIYORUZ”

“Anamurlular olarak her zaman bir elimiz Alanya’da” diyen Türe, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yolumuz bir şekilde Alanya’ya düşüyor. Çoğunlukla hasta olduğumuz zaman kendimizi buraya atıyoruz. En başta Kürşat Erdem hocamızı arıyoruz. 24 saat telefonlarımıza bakıyor ve bizimle ilgileniyor. Kendisine buradan selam ve saygılarımı gönderiyorum. Yine işimiz düştüğü zaman Esap Yaşar Yılmaz ağabeyimize, komutanımıza telefon ediyoruz. Kendisi telefonlarımıza hemen cevap veriyor ve yardımcı oluyor. Belediyenin ilgili birimlerini hemen harekete geçiriyor. Kendisine de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

ALANYA BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL’E TEŞEKKÜR

Türe, Anamur’da gerçekleştirdikleri etkinliklerde Alanya Belediyesi’nin tam desteğini gördüklerini ifade ederek, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür etti.

“ANAMUR, ALANYA’YI ÖRNEK ALAN BİR İLÇE”

Konuşmasında Anamur’un gelişime açık bir ilçe olduğunu vurgulayan Türe, şöyle devam etti:

“Anamur cennetten bir köşe. Anamur, Alanya’yı örnek alan bir ilçe. Değişiyor ve güzelleşiyor. Özellikle çevre ilçe ve illere bağlayan yolların yapılmasıyla önü açılıyor. Gazipaşa Alanya Havaalanını burada es geçemeyiz. 6 yıl önce deneme uçuşlarıyla başlayan süreç gelişti ve pistin de genişletilmesiyle çok önemli bir havaalanı durumuna geldi. Bu havaalanı da Anamur için çok önemli.

Anamur ekonomisinin yüzde 70’i tarım ve tarım denince akla Anamur muzu gelir. Son zamanlarda buna alternatif ürünlerin de eklenmesiyle, iyi tarım uygulamalarıyla Anamur tarımı gelişiyor. Bunun yanında Anamur’un sahili, kumsalı, köyleri, yaylaları, antik kentleri, tarihi evlerini göz önüne aldığımızda turizmden hak ettiğimiz payı alamıyoruz. İnşallah yollar bittiğinde Anamur, turizmden hak ettiği payı alacak. Bunu yaparken tarım alanlarımızı koruyacağız ve çarpık kentleşmenin önüne geçeceğiz.

Anamur’da birçok projeyi hayata geçirdik ama birçok proje de bekliyor. İnşallah bunları da hayata geçirmek için ilçemizdeki iş adamları, bürokratlar, Ankara’daki yetkililerin el ele vermesiyle Anamur’u yaşanabilir bir kent, marka bir şehir haline getirmek istiyoruz ve bu hedefler çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

YÜCEL: “AYNI BOYDAN, AYNI KÜLTÜRDENİZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de konuşmasında şunları söyledi:

“Mikrofonu her elime aldığımda dünyanın en güzel, en huzurlu, en güvenli şehirlerinden birisinin Alanya olduğunu söylerim. Çünkü memleketimiz, çeşitli dillerden, medeniyetlerden, düşüncelerden, ideolojilerden insanların yaşadığı çok kültürlü, çok medeniyetli bir şehir. Dünyanın 79 ülkesinden insan yaşıyor. 17 bin yerleşik yabancı var. 40 binin üzerinde mülk yabancıların elinde. Ülkemizin 81 ilinden göç alan, yarısından fazlasının da sivil toplum örgütleri oluşturduğu bir şehir.

Alanya’da örf adetleri yaşayan ve yaşatan bir anlayışa sahibiz. Anamurluların da geleneklerini ve kültürlerini bu tür organizasyonlarla bizimle paylaştıkları için Alanya halkı olarak minnettarız. Aynı boylardan, aynı kültürlerden gelen insanlarız. Biz dünyanın neresinden olursa olsun, ülkemizin neresinden olursa olsun, devlet için, toplum için çalışan insanlarla bir arada yaşamaktan keyif alan bir yapıya sahibiz.

Değerli Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve ekibini burada görmekten, onlarla bir arada olmaktan keyif alıyorum. Anamurluları burada birleştiren komiteye de teşekkür ediyorum.

TELEFERİK PROJESİ

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, konuşmaların ardından kısa süreliğine mikrofonu alarak Alanya Belediyesi’nin teleferik projesini gerçekleştirmesine vurgu yaparak, “Alanya Belediye Başkanımız Adam Murat Yücel Bey, teleferik projesini kısa sürede hayata geçirmiş. Çok güzel olmuş, kendisini tebrik ederim. Bizim de Anamur’da Mamure Kalesi’nden Azıtepe’ye bir teleferik projemiz var. 9 yıldız bekliyoruz. Bu projemizi gerçekleştirmek için kendisinin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz” dedi.

Yücel de “Sayın başkanım biz 37 yıl bekledik ama projeyi gerçekleştirmek bana nasip oldu. Size elimizden gelen desteği veririz” dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Organizasyona katılan misafirlerin katılımıyla gerçekleştirilen çekilişte şanslı talihlilere hediyeleri takdim edildi.18-mart-2018ss01918-mart-2018ss007118-mart-2018ss008118-mart-2018ss01018-mart-2018ss01118-mart-2018ss01418-mart-2018ss01618-mart-2018ss01718-mart-2018ss01518-mart-2018ss0191

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.