GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur Şehidini gözyaşlarıyla uğurladı.

11 Şubat 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş ‘u gözyaşlarıyla uğurlandı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin kentine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında şehit olan Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş’un cenazesi, Anamur’a getirildi.

Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş’un cenazesini helikopterle getirildiği Anamur Stadı’nda Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar karşıladı. Helikopterden askerler tarafından alınan Türk bayrağına sarılı tabutun taşınması sırasında bir çocuk annesi şehit eşi Alime Kuş, “Hiç ağlamadım” diye seslendi. Daha fazla dayanamayan Alime Kuş’a, fenalaşınca sağlık ekipleri müdahale etti.

Anne Ümmü Kuş, şehit oğlu için ağıt yakarken, baba Mehmet Kuş’u ise yakınları ve görevliler teselli etmeye çalıştı. Askeri kamuflaj ile şehit ağabeyinin cenazesini karşılayan İbrahim Kuş ise gözyaşlarına hakim olamadı. Acılı baba Mehmet Ali Kuş, oğlu İbrahim’e sarılıp, birlikte gözyaşı döktü.

Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş için Mersin’in Anamur ilçesinde tören düzenlendi.

Anamur Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, törenin düzenlendiği Otogar Camisi’ne getirildi.

Buradaki törene, şehidin eşi Alime, annesi Ümmü, babası Mehmet Ali Kuş ve yakınları ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, AK Parti Mersin milletvekilleri Hacı Özkan, Yılmaz Tezcan ve Ali Cumhur Taşkın, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çamak, CHP Mersin il Başkanı Adil Aktay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Bozyazı Kaymakamı Hayati Taştan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Cangökçe, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur İçe Emniyet Müdürü Mehmet Güngör, Siyasi parti temsilcileri sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada tören sırasında şehidin 3 yaşındaki kızı Ayşe yakınlarının kucağında uyudu. Törende acılı aileyi askerler ve yakınları teskin etti.

Şehidin eşi Alime Kuş, tabuta sarılıp gözyaşı dökerek, “Seni çok seviyorum. Kızını göremedi. Ben hamileyken gitti. Bana söz vermişti ‘Son’ demişti. Biz seninle okul, sıra arkadaşıyız. Ben şimdi kızıma ne diyeceğim. Sana söz veriyorum ona çok iyi bakacağım. Ne olur kalk.” dedi.

Anne Ümmü Kuş da tabuta sarılıp, “Hasan’ım dimdik ayaktayım. Sen benim hayat arkadaşımdın. Bırakma bizi.” diye gözyaşı döktü.

Bakan Elvan, başsağlığı dilediği aileye tören boyunca eşlik etti.

Daha sonra İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere Akine mezarlığa götürüldü.

18-ocak-2018001418-ocak-2018002218-ocak-2018003218-ocak-2018004218-ocak-201800518-ocak-201800618-ocak-201800718-ocak-201800818-ocak-201800918-ocak-2018010

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.