Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Mersin’de dev konser

19 Aralık 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Mersin Sanat Etkinlikleri Derneği, Uluslararası Müzik Festival’i kapsamında dev bir konsere daha imza attı.

Dünyaca ünlü tenor Murat Karahan, Prof. Rengim Gökmen ve Limak Filarmoni Orkestrası’nın seslendirdiği Zeki Müren şarkıları Mersinlilere nostalji dolu bir akşam yaşattı. Zeki Müren’in aramızdan ayrılışının 21. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen ve kapalı gişe seslendirilen konser dakikalarca ayakta alkışlandı.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF), dünyaca ünlü tenor Murat Karahan’ın seslendirdiği “Zeki Müren Şarkıları” konserini Prof. Rengim Gökmen yönetiminde Mersinli sanatseverlerle buluşturdu. Limak Filarmoni Orkestrası’nın eşlik ettiği konser, 17 Aralık 2017 Pazar günü saat: 19.00’da Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yer aldı. Böylesine eşsiz Türk Sanat Müziği şarkılarının senfonik düzenlemesi, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası keman sanatçısı Yusuf Yalçın’a ait.

Zeki Müren’in aramızdan ayrılışının 21. ölüm yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen ve kapalı gişe seslendirilen konserin açılış konuşmasını MUMF Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı Yaptı. Konuk sanatçılara ise ünlü ressam Ahmet Yeşil’in birer adet tablosu hediye edildi. Konserde, Zeki Müren’in ilk bestesi olan “Zehretme Hayatı Bana Cananım”, Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar, Manolya, Senede Bir Gün gibi klasik eserlerin yanı sıra, sanatçının 1950’li yıllarda seslendirdiği ve daha sonra ezgisi Dick Dale tarafından yeniden düzenlenerek, başta ABD olmak üzere dünyaca ünlenen “Yaralı Gönül” şarkısı, repertuvarda yerini alarak dinleyenlerin gönlünü fethetti.

Konsere, başta Mersin valisi Ali İhsan Su olmak üzere, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, ilçe belediye başkanları Neşet Tarhan, Muhittin Pamuk,  Cumhuriyetimizin çınarlarından sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, ressam Ahmet Yeşil, kanun virtüözü Ahmet Baran ve çok sayıda kent protokolüyle birlikte sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. MUMF, Istanbul ve Ankara’dan gelen gazeteci ve yazarları da konuk etti.

Konser sonrası kendisine sunulan çiçekleri sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’a takdim eden Murat Karahan’ın bu hareketi, duygusal anlara yol açtı. Bu yıl 104 yaşına giren Çığ’ın Cumhuriyetin faziletleri üzerine yaptığı konuşması, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Zeki Müren Şarkıları Konseri, Bursa, Antalya, Mersin’nden sonra Gaziantep, Diyarbakır, Eskişehir, Trabzon’da sanatseverlerle buluşacak.

19aralik-201700519aralik-201700319aralik-2017004

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.