Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Fuarı değerlendirme toplantısı yapıldı.

02 Kasım 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur’da 4. Gıda ve Tarım Fuarı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Anamur Belediyesi’nde düzenlenen toplantıya Fuar Komitesi’nde yer alan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Ferudun Torunoğlu, Ziraat Odası Başkanı Şeref Gümüş, Muz Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Güzel, Ziraat Mühendisleri Odası Anamur Temsilcisi Mustafa Göngör, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Niyazi Sarıoğlu, belediye başkan yardımcıları ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

TÜRE: “BU BİRLİKTELİĞİ HUZUREVİ TOPLANTILARINA TAŞIYALIM”

Belediye Başkanı Mehmet Türe, paydaşların birlikte hareket etmesiyle fuarın her geçen yıl daha önemli hale geldiğini ifade ederek, “Eksikliklerin giderilmesiyle fuarımızı uluslararası alana taşıyabiliriz. Ayrıca bu birlikteliği çeşitli illerde Anamurluların Huzurevi’ne desteğini alabilmek için düzenlediğimiz toplantılara taşımalıyız” dedi.

TORUNOĞLU: “FUAR, ANAMUR İLE KKTC ARASINDA KÖPRÜ OLACAK”

ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu da anketlere göre fuarın beğenildiğini ancak bazı eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirterek, “Fuarı düzenleyen firmanın stant satışına geç başlaması karışıklığa neden oluyor. Yurt çapında tanınan birçok firma ile iletişime geçilmiyor. Bu firmaların fuara katılımını sağlamak için yılbaşından itibaren çalışmalara başlanmalı” dedi.

KKTC’den bir heyetin fuara katılmasının önemine dikkat çeken Torunoğlu, “Yapımına başlanan liman tamamlandığında Anamur, KKTC için çok önemli bir yer konumuna gelecek. KKTC ile alışverişimiz artacak. Bu anlamda benzer bir fuarı da KKTC’de düzenlemek istiyoruz. Orada hem ürünlerimizi tanıtacak hem de ticari bağlantılar yapacağız” diye konuştu.

SARIOĞLU: “HİJYEN AÇISINDAN GIDA VE TARIM BÖLÜMLERİ AYRILMALI”

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Niyazi Sarıoğlu ise fuarı 35 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtilerek, sayının memnun edici olduğu ancak bu sayının artması için organizasyonun aylar öncesinde kesinleştirilmesi ve geniş çaplı duyurular yapılması gerektiğini kaydetti.

Zirai ilaç ve gübreler ile gıdanın hijyen açısından ayrı bölümlerde bulunması yada yöresel ürünler hariç gıdaya yer verilmemesi görüşünü dile getiren Sarıoğlu, fuar tarihinin Cumhuriyet Bayramı haftasının öncesi yada sonrasına sabitlenmesi ve her yıl bir tema belirlenmesi önerisinde bulundu.

GÜNGÖR’DEN HUZUREVİ BAĞIŞLARINA TEŞEKKÜR

Daha çok çiftçinin fuara katılımının sağlanması için tanıtımın önemine dikkat çeken Ziraat Mühendisleri Odası Anamur Temsilcisi Mustafa Göngör de Huzurevi’ne yapılan bağışlar için teşekkür etti.

GÜZEL: “GELECEK YIL MUZ HEVENGİ YARIŞMASININ BİRİNCİSİNE OTOMOBİL VERECEĞİZ”

Anamur Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel ise Prof. Dr. Canan Karatay’ın fuara katılımına sponsor olan işadamı Hasan Çetinkaya’ya teşekkür ederek, gelecek yılki fuarda canlı yayın yapılması için girişimde bulunacaklarını kaydetti.

Bu yıl muz hevengi yarışmasına yeterli ilgi gösterilmediğini anlatan Güzel, gelecek yılki fuarda katılımı arttırmak için birinciye büyük ödül vermeyi planladıklarını, bu ödülün de büyük ihtimalle otomobil olacağını sözlerine ekledi.

Konuşmacılar, fuarda gıda, tarım ekipmanları ve tarım aletleri bölümlerinin ayrılması gerektiği konusunda fikir birliğine varırken, tarihin de sabitlenmesi için bir çalışma yapma kararı aldılar.

Toplantının sonunda değerlendirme raporu oluşturulmasına ve gelecek yılki fuar için çalışmalara başlanmasına karar verildi.

haber-001haber-002haber-004haber-003

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.