Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur’da Proje açılışları gerçekleştirildi

24 Ağustos 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Mersin Büyüşehir belediyesi ve Anamur Belediyesinin birlikte gerçekleştirdiği projelerin açılışları yapıldı.

Çarıklar Mahallesi sıcak asfalt ve İçme suyu hatları yenileme, Akdeniz Caddesi sıcak asfalt ve içme suyu hattı yenileme, gönüllü itfaiyecilik sertifikası teslimi ve römork, simit arabası, satış tezgahı, vidanjör, dağıtımı,  Anamur Belediyesi Spor Merkezi açılışı, Bahçelievler Spor Parkı ve Kafeterya açılışını son olarak da Köşek bükü Astım Mağarası’nın açılışı gerçekleşti.

Açılışlara Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Mersin Büyükşehir Daire Başkanları, MHP Anamur ilçe Başkanı Ahmet Karan Anamur Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

haber-001

ANAMUR BELEDİYESİ SPOR MERKEZİ AÇILDI

Anamur Belediye’si Spor İşleri Müdürlüğüne bağlı, hem kadınlara hem erkeklere hitap eden spor salonu hizmete girdi. Anamur Belediye İç Mimari Buket Limon proje hakkında bilgi verdi. Kurdele kesimini Protokol vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdi. Kurdele kesiminin ardından salonu gezen heyete Spor salonundan sorumlu Beden Eğitimi öğretmeni Esmahan Uysal  salon ve donanımı hakkında bilgi verdi. Mahallesinde spor merkezinin açılışına Muhtar Şahlar Aşıkoğlu kısa bir konuşma yaparak teşekkür etti.

haber-003

haber-0041haber-0021haber-0012

BAHÇELİEVLER SPOR PARKI VE KAFETERYASI AÇILDI

İçerisinde basketbol ve voleybol sahası, kaykay rampası, çocuk oyun ve spor parkı, kafeteryası, kamelyaları, izleyici tribünü, yürüyüş yolları ve yeşil alanı olan Bahçelievler Spor Parkı ve Kafeteryası hizmete girdi.  Proje hakkında Anamur Belediye Peyzaj Mimari İlhan Arıkan bilgi verdi. Akşamları da hizmet verebilmek adına ışıklandırma çalışmaları yapılan parkın kafeterya kısmı da içecek ve yiyecek ikramları ile açılışı yapılarak Anamur halkının hizmetine sunuldu. Mahallesinde spor parkı ve kafeterya açılışına Muhtar Tahsin Afacan kısa bir konuşma yaparak teşekkür etti.

haber-010

haber-007haber-0061haber-005haber-009haber-008

TÜRKİYE’DE İLK “GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı  Çarıklar Mahallesinde Karşılayan, törenlerin ev sahibi Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Açılışlarda yaptığı konuşmalarda Başkan Kocamaz’a Anamur’a yaptığı yatırımlardan dolayı  teşekkür ederken özellikle  gönüllü itfaiyeciliğin önemine vurgu yaptı.  Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da bu projenin Türkiye de bir ilk olmasına dikkat çekti.  Uygulamaktaki amaçlarının öncelikle yangının çıktığı alanlarda hızlı müdahale yaparak bir anlamda yangın bölgesinde ilk yardımı tesis etmek olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, “Özellikle yanan orman bölgelerinin eski haline gelebilmesi için en az 30 yılın geçmesi gerekir. Umarız bu tankları kullanma ihtiyacı duymayız. Ama ihtiyaç olursa da kısa sürede yangın alanına müdahale etmeyi amaçlıyoruz.” Dedi.  Mersin Milletvekili Baki Şimşek projelerin Anamur’a, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek projelerin Anamur’a hayırlı olmasını diledi.

Yeni Cumhuriyet Meydanında verilen sertifikaların ardından her 5 kişilik itfaiye ekibine bir su tankı verildi. Sertifika teslim töreninin ardından sertifikalarını alan gönüllü itfaiyeciler kep fırlattılar. Törende ayrıca engelli vatandaşlarımıza istihdam sağlamak amacı ile Simit Arabam Engel Tanımam´ adlı proje kapsamında iki engelli vatandaşa simit arabası dağıtıldı.

haber-0031

haber-0042haber-0022

KÖŞEK BÜKÜ MAĞARASI HİZMETE AÇILDI.

Son olarak Köşek bükü Astım mağarasına geçen heyeti Anamur Belediye Konservatuvarı Halk oyunları ekibi karşıladı.  Devamında ise Anamur Belediyesi Konservatuvarı görevlileri çeşitli şarkılar seslendirdi.   Mağarada yapılan restore çalışmaları hakkında Anamur Belediyesi Peyzaj Mimarı İlhan Arıkan bilgi verdi.   Burada da Konuşma Yapan Başkan Kocamaz doğal, tarihi değerlere sahip çıkılmasını, 1994 yılından beri bunun için çabaladığını dile getirdi. Açılış Kurdelesini birlikte kesen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, MHP Anamur ilçe Başkanı Ahmet Karan ve mahalle muhtarları, mağarayı birlikte gezdiler. Mahallesinde uzun yıllar kapalı kaldıktan sonra mağaranın tekrar  açılışına Muhtar Gani İmdat kısa bir konuşma yaparak teşekkür etti.

haber-014haber-013haber-015haber-012haber-016

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.