Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Nur Çinar, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nı hedefliyor

05 Ağustos 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

2016’da Trabzon’da düzenlenen Liselerarası Olimpiyat Oyunları’nda 51 kiloda dünya şampiyonu olan milli güreşçi Nur Çinar, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılma hedeflediğini söyledi.

Çinar, Anamur Belediyesi’nin davetlisi olarak katıldığı Kültür ve Muz Festivali’nde akşam programı öncesi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile bir araya geldi.

Kocamaz, başarıları için Nur Çinar’ı tebrik ederek, “Anamurlu olması, Mersinli olması bizim için gurur vesilesi. Ama daha işin başında. İnşallah daha büyük başarılara imza atar. Kendi yaş grubunda dünya şampiyonu olması küçümsenecek başarı değil. İnşallah Mersin’den yeni bayan güreşçilerimiz çıkar. Yolu açık olsun” dedi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de bayanların fazla rağbet göstermediği güreş dalında Anamur’dan başarılı bir sporcu yetişmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek, “Arkasındayız, destekleyeceğiz. Kızlarımıza, sporcularımıza örnek olsun istiyoruz. Belediye olarak yanındayız” diye konuştu.

Milli güreşçi Nur Çinar da 14 yaşında beden eğitimi öğretmeni olan ağabeyinin teşvik etmesiyle güreşe başladığını ve her yıl milli takıma seçildiğini belirterek, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda dereceler aldığını, Balkan Şampiyonası’nda üçüncülük ve geçtiğimiz yıl Türkiye’de yapılan Liselerarası Olimpiyat Oyunları’nda da şampiyonluk yaşadığını söyledi.

Bu yıl belinden bir sakatlık yaşadığını ifade eden Çinar, “Fıtık başlangıcı olduğunu söylediler. Şu anda fizik tedavi görüyorum. Bu aralar performansım düştü ama toparlayacağım. Çalışmalarımı sürdürüyorum. 2020 Tokyo olimpiyatlarını çok istiyorum. O olmazsa 2024, yapana kadar durmayacağım” şeklinde konuştu.

Üniversitede antrenörlük eğitimini de sürdürdüğünü ifade eden Çinar, şunları söyledi:

“Üniversiteyi bitirdikten sonra Anamur’da bir kulüp açmayı düşünüyorum. Bayan güreşinin ilerlemesi için. Kız çocuklarını spora yönlendirmeyi istiyorum. Sadece voleybol, futbolun değil, güreşin de ilerlemesini istiyorum. Kızların kendi ayakları üzerinde durabilmesini istiyorum.”

Güreşçilerin en büyük eksiğinin sponsor desteği olduğunu beliren Çinar, “Antrenmanların yanı sıra beslenme, gıda takviyeleri, uyku düzeni, milli takım dışındaki çalışma ve maçlar büyük bütçe istiyor. Destek verilirse daha iyi yerlere geleceğimize eminim. Bu konuda büyüklerimizden destek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Nur Çinar’ın akrabası Üstün Atalay da “Yeğenimi başarısından dolayı kutluyorum. Anamur’daki değerli yetkililerimizden ona destek vermelerini istiyorum” diye konuştu.

Festivalin akşam programında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Nur Çinar’a altın hediye etti.

4-agustos-2017-0024-agustos-2017-0014-agustos-2017-0094-agustos-2017-0034-agustos-2017-004

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.