Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kültür ve Muz Festivali Coşkulu Başladı.

31 Temmuz 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Kültür ve Muz Festivalinde davetliler Orhan Hakalmaz Konseriyle coştu.

Anamur 11. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. Anamur Belediye Binası önünde başlayan yürüyüş Muşurup Sanat Sokağı´na kadar devam etti. Festivalin birinci gününde Orhan Hakalmaz Konseri büyük ilgi gördü.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Sanatçı Orhan Hakalmaz´ın en önde yürüdüğü korteje STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anamur Belediye Konservatuvarı Minikler Halk Dans Grubu,  Ukrayna Halk Dansları Grubu ve Mamak Belediyesi Halk Dansları Grubu gösteriler sundular Kortejde Deve ve Midilli At büyük ilgi çekti. Türk Bayrakları ve Atatürk posteri ile renklenen kortejin Çavuşpınarı meydanındaki bölümünde şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı Okundu. Burada Atatürk Anıtına çelenk koyan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, yaptığı kısa konuşmada, Bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin gerek birlik ve beraberliğin pekişmesi, gerekse bölgemizin tanıtımı için önemli olduğunu söyledi. Türe,  “Bu yıl 11.sini düzenlediğimiz Anamur Uluslararası Kültür ve Muz Festivaline hoş geldiniz.” dedi. Yürüyüşe katılanlara Muşurup Sanat sokağında, Anamur Muzu, yoğurtlu keşkek, samsıra ve limonata ikram edildi.

Festivalin Belediye 82 Sosyal Tesislerindeki gerçekleşen akşamki bölümünde ise Orhan Hakalmaz konseriyle davetliler hem duygulandı hem coştu.

Festivalde konuşan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Festivale katılan herkese teşekkür etti. Başkan Türe 15 Temmuz 2016’da yapılan hain darbe girişimini lanetle kınayarak Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmet ile andı.

Konuşmasına Anamur’da Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediyesi omuz omuza vererek projelerini sürdürdüğünü belirterek devam edem Başkan Türe “Herkes kendi evinin önünü süpürecek sokak tertemiz olacak. Bizde Anamur’da, Mersin’de kolları sıvadık, 2014 öncesi sizlere verdiğimiz sözleri tek tek hayata geçiriyoruz. 56 Mahallesi ile 100bin’e yakın nüfusu ile Anamur’da Büyükşehir ve Anamur Belediyesi omuz omuza vererek köyünde mahallesinde her türlü projeler hayata geçiriliyor. “dedi. Başkan Mehmet Türe Kültür ve Muz Festivalinin Anamur’a, Mersin’e ve Türkiye’ye hayır olmasını diledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Türkiye genelinde 1 milyon 740 bin öğrencinin katıldığı TEOG sınavının ikisinden de 500 tam puan Türkiye birincisi olan Yaren Aslanbuğa’ya ödül verdi. Ayrıca 2016-2017 Liselerarası Güreş Olimpiyat Oyunları Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olan Nur Çinar’a da ödül veren Başkan Kocamaz, Uluslararası Kültür ve Muz Festivali’n katkı sağlayan firma yetkililerine de teşekkür plaket verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz festivalde Mersin’in diğer ilçeleri gibi Anamur ilçesinin de sürekli geliştiğini ve değiştiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Anamur her geçen gün ilçeye gelen insanların layık olduğu bir kent haline dönüşüyor. Bizim görevimiz halkımızın hayatını kolaylaştırmak. Bu yüzden çok geniş bir coğrafyada gece gündüz demeden hizmet vermeye çalışıyoruz. Halkımızın beklentilerini boşa çıkarmamak için çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

İnsanları birleştirici ve bütünleştirici özelliği ile Mersin ve Anamur halkı için yapılan festivalin son derece önemli olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Halkımızın bir araya gelmesi, kendi değerlerine sahip çıkması açısından bu etkinlik çok önemli bir etkinlik. Bir taraftan Anamur ile özdeşleşmiş olan Anamur muzunu tanıtıyor, diğer taraftan da kültürümüze ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bir milletin geleceği kültürünün korunmasına bağlıdır. Değerlerinin korunmasına bağlıdır. Bu değerler manzumesi bir topluluğu millet yapar” dedi.

Konserin bir bölümünde Hakalmaz ile düet yapan Belediye Başkanı Mehmet Türe, sanatçıya, Anamur´u temsil eden muzlu kadın heykeli ve çiçek takdim etti.

haber-002haber-001haber-003haber-004haber-005haber-012haber-006haber-007haber-008haber-009haber-011

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.