GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Türe: “15 Temmuz’da en büyük anma programını biz yapalım”

22 Haziran 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

22-haziran-2017005Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, siyesi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile muhtarları iftar yemeğinde ağırladı.

Kur’an okunmasıyla başlayan yemekte bir konuşma yapan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe,  Hakkari’deki terör saldırısında yaralanan Anamurlu Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı’ya geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Ailesine yaptığım geçmiş olsun ziyaretinde gazimizin nişanı hayırlı olsun dedim. 20 yıllık askerlik hayatımın 10 yılında Güneydoğu’da görev yaptım. Şehitlik nasip olmadı ama en azından çocuklarıma, çevreme gururla anlatabileceğim bir gazilik nişanım olmasını isterdim. Fakat olmadı, bu nasip meselesi. Onun için gazimizin annesine hayırlı olsun dedim” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇİYOR”

Türkiye’nin bir sırat köprüsünden geçmek üzere olduğunu ifade eden Türe, “Haçlı zihniyetinin tekrar hortladığı bir dönemden geçiyoruz. Bu topraklar kanla vatan yapıldı. Bugün de şehitlerimizi peygamberimizin yanına yolcu ediyoruz. Bu coğrafyada yaşadığımız müddetçe, bu asil millet hep savaşacak. Çünkü biz islamı temsil eden, islamı en güzel yaşayan milletiz. Başta Mustafa Kemal Atatürk  olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Onların sayesinde bugün burada toplanıp yemek yiyebiliyoruz, onların sayesinde çoluk çocuğumuzla güven içinde bir arada yaşayabiliyoruz. Gazimiz Mustafa Sarı’nın 9 yaşındaki kayınbiraderi ile sohbet ettik. Asker olup terörle mücadele ederek vatanı kurtarmak istediğini söyledi. İşte bu ruh devam ettiği müddetçe, bayrağımız da dalgalanmaya devam edecektir” dedi.

Bu sürecin uluslararası bir planın, senaryonun ürünü olduğunu kaydeden Türe, şunları söyledi:

“Rahmetli Erbakan Hoca’nın “Eğer Suriye’ye saldırırlarsa bilin ki sırada Türkiye vardır” sözünü hatırlıyoruz ve evet bugün sıra Türkiye’de, sıra bizde. Ama bize kolay yaklaşamıyorlar. Biz öyle başkalarına benzemeyiz. Fakat dalganın kayalardan parça aldığı gibi parça almaya çalışıyorlar. Hain darbe süreci bunun bir parçası. Kolay bir süreç değildi, atlatıldı. Üniformalı teröristlere karşı milletimiz ve kahraman ordumuz sayesinde o darbe atlatıldı. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”

“SİYASETİ BİR KENARA BIRAKIP ANAMUR’A SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Herkes, kendi iline, ilçesine, beldesine sahip çıkmasıyla ülkenin düzlüğe çıkabileceğini vurgulayan Türe, şöyle devam etti:

“Bizim dünyamız Anamur. Dolayısıyla biz öncelikle Anamur’a bakacağız. Ne yapacağız? Siyaseti bir kenara bırakacağız. Dargınlığı, küskünlüğü bir kenara bırakacağız. Kişisel menfaatleri ve nefsimizi bir kenara bırakacağız ve ilçemize, ülkemize sahip çıkacağız. Birlik berabeliğimizi koruyup omuz omuza vereceğiz. İşte, Anamur’da 4 tane unsuru dikkate almamız gerekiyor. İlçemizin gelişmesi ve çocuklarımıza cennet bir köşe bırakabilmek için. Merkezi hükümetin yaptığı yatırımlardan Anamur payını almalı ve alıyor. Yerel yönetimlerimiz hizmetin en iyisini yapmalı, yerel yönetime destek vermeliyiz. Sizler yani sivil toplum kuruluşları, oluşturdukları birliktelik ile Anamur’a hizmet etmeli. Son ayak ise yatırımcılar, işadamları ve vatandaşlarımız. Bu dört unsuru harekete geçirebilirsek Anamur çok güzel olacak. Bunu başarmış birçok ilçe var. Ermenek ve Gülnar bunlara örnek. Ama ne yazıkki Anamur’da bazı sıkıntılar var. Anamur denince herşeyin bir kenara bırakılması lazım. Ortak paydamızın Anamur olması lazım. Anamur’da taş üstüne taş koyanın arkasında dimdik durmamız lazım. Hesap yapmamamız lazım. Bunları başardığımızda il olacak bir Anamur’u ortaya çıkarabiliriz.”

“15 TEMMUZ’DA EN BÜYÜK ANMA PROGRAMINI BİZ YAPALIM”

15 Temmuz için anma programları yapılacak. Anamur’da kaymakamımızın önderliğinde tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla, belediyemizin imkanlarını da seferber ederek en büyük anma programını yapmak istiyoruz. Hep beraber meydana inelim, demokrasi şehitlerimizi analım ve milli iradeye nasıl sahip çıkıldığını Anamur’da gösterelim.

Türe, Gıda ve Tarım Fuarı’na sivil toplum örgütlerinin sahip çıkması ve destek vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 22-haziran-201700222-haziran-201700322-haziran-2017004

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.