GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur’da 19 Mayıs kutlaması

19 Mayıs 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

19-mayis-2017700219 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anamur’da tören düzenlendi.

Tören öncesinde otagardan Cumhuriyet meydanına kadar protokolün da katılımıyla bando eşliğinde Gençlik Yürüyüşü yapıldı.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yeter Bal, şunları söyledi:

“CUMHURİYETİMİZ SİZ GENÇLERE EMANET”

“Bugün 1. Dünya Savaşı’nın sonunda emperyalist güçlerce işgal edilen Anadolu’nun bağımsızlık savaşının başlandığı gündür.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, milli egemenliğin halk iradesinde olduğu inancıyla çıktığı Samsun’dan başlayarak halkıyla birlikte yurdu düşman işgalinden kurtarması, yalnız kendi halkının kurtuluşunu değil, birçok dünya milletinin de bağımsızlık mücadelesine ışık tutmuştur.

Sevgili gençler,

Kurtuluş Savaşı’nın ardından egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi olan milleti ile birilkte çağdaş Türkiye Cumhuriyerti’ni kuran Böyük Önder, bugün batı ülkelerinin dahi yeni tanıdığı birçok hakkı, Türk halkına Cumhuriyetin ilk yıllarında armağan etmiştir.

Onca acının ve savaşın sonunda dahi “Yurtta Barış, Dünyada Barış” diyebilen Büyük Önder, dönemin dünya liderleri arasında gerçek bir barışsever olarak gururumuz olmuştur.

Cumhuriyetin ve Atatürk Devrimleri’nin sahibi ve bekçisi sevgili gençler,

Cumhuriyeti yüceltecek ve yaşatacak olan sizsiniz. Aklın ve bilimin ışığında ülkemizin çağdaş yarınlarını sizler kuracaksınız.

Büyük özveriyle, eşi görülmemiş kahramanlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz siz gençlere emanettir.

Her türlü zorluk karşısında rehberiniz, bu bayramı sizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve Türk halkı olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, minnet ve saygıyla anıyorum.

19 Mayıs coşkusunun ve gururunun hiç ekilmemesi dileklerimle gençlerimizin ve halkımızın bayramını kutluyorum.”

“HER ZAMAN UYANIK OLACAĞIZ”

Gençlik adına konuşma yapan Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi öğrencisi Müberra Hilal Üzgüç ise konuşmasında şunları söyledi:

19 Mayıs, büyük Türk Milleti’nin özgür, bağımsız Türk vatan toprakları üzerinde dalgalanan Al Bayrağımız için milli mücadelede kutsal savaşının başladığı, kahraman Türk ordusunun gerçekleştirmiş olduğu utkuların günüdür.

Bu günlere kolay gelinmemiştir. Dedelerimiz, bizleri hür yaşatabilmek ve bir vatan sahibi yapabilmek için ölüm kalım mücadelesi vermişlerdir. Bizler bu günleri o fedakâr insanlara borçluyuz. Bize emanet edilen bu vatanı, bizler de bizden sonra gelecek nesillere emanet olarak bırakmamız gerekiyor.

Bugünlere nasıl gelindiğini asla ve asla unutmamalıyız.

İşte bu gün, Anadolu’ya milli birlik tohumlarının ekilmeye başladığı günün yıldönümüdür.

Bugün, Türk’ün, kazandığı zaferlerle dünyayı hayrete düşürdüğü ve o mucizevi olayların başlangıcının yıldönümüdür.

Bugün, Türk istiklalinin temellerinin yeniden atıldığı günün yıldönümüdür.

Bugün, Türk milletinin yeniden dirilişinin yıldönümüdür.

Bugün, Atatürk’ün, Türklüğün kararan kaderine bir güneş gibi Samsun ufuklarından doğuşunun yıldönümüdür.

19 Mayıs 1919 Türk tarihindeki bu kötü gidişin dönüm noktasıdır. 88 yıl evvel yapılan bu hamle ile hasta zannedilen adam yeniden hayat bulmuş ve kendini beğenmiş düşmanlara haddini bildirmiştir.

İstiklâl Harbi kazanılıp cumhuriyet ilân edildikten sonra Atatürk, 19 Mayısı Türk gençliğine armağan etmiş ve bu günün bayram olarak kutlanmasını sağlamıştı.

Milletlerin en büyük silahı, sahip oldukları genç nüfustur. Milletimiz de sahip olduğu genç nüfusla dünyanın en güçlü milleti olma yolunda emin adımlarla, yürüyüşünü sürdürmektedir.

Türk genci, tarihin her döneminde, içinde bulunduğu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. 1071′de Malazgirt’te Alparslan, zafer için Türk gençlerine güvendi yanılmadı, 1453′te Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetmek için Türk gençlerine güvendi, güveni boşa çıkmadı, 1915′te Çanakkale Savaşı’nda Türk ulusu, gençliğe güvendi, ulusumuz yanılmadı. Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa kemal Atatürk, özgürlük yolunda Türk gençliğine güvendi ve onun güveni de boşa çıkarmadı.

Bizler Türk gençleri olarak, savaşların ve nefretlerin olmadığı bir dünya istiyoruz. Çünkü bizler, Mevlana’yı da, Yunus Emre’yi de, Hacı Bektaşî Veli’yi de iyi biliyoruz, onların içlerindeki insan sevgisini de biliyoruz ve onlar gibi, insanları çok seviyoruz. Ancak, vatanın bütünlüğü ve milletimizin geleceği tehlikeye girerse, vatanımızı ve milletimizi kurtarmak için düşmanımızın üstüne kâbus gibi çökeceğimizden, kutsal değerlerimiz için canımızı seve seve feda edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Atatürk’ün işaret ettiği dâhili ve harici düşmanlara karşı her zaman uyanık olacağımıza söz veriyoruz. Atatürk’ün gençliğe hitabesi bizlere her zaman ışık olacaktır. Vatanımız üzerinde yabancı güçlerin karanlık emelleri arkasında saf tutan zihniyetler, günümüzde de milletimizin içine sızmış ve içten içe derin bir ihanet içinde olmuştur. Özellikle son olarak 15 Temmuz 2016′da bu ihanet şebekelerinin kirli bir oyunu olan ve devletimize, milletimize karşı gerçekleştirilmek istenen ‘darbe girişimi’ çok şükür ki milletimizin derin feraseti, büyük cesareti, toprağına ve bayrağına olan sevdası ve tertemiz imanı sayesinde başarısızlığa uğratılmıştır.

İstiklal Harbi’nde Atatürk’le kader birliği yaparak ‘ya İstiklâl ya ölüm!’ parolası ile hareket edip zafer kazanan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şâd olsun.

Bugün, Yüce Türk milletine kutlu olsun.”

GENÇLİĞE HİTABE VE GENÇLERİN ATA’YA CEVABI

Törende, Anamur Özel Hızır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Bedia Eğridağ, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okurken, Gençliğin Ata’ya Cevabı ise Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Celal Berk Çetin tarafından okundu, gençler tarafından tekrarlandı.

ŞİİRLER

Törenin şiir bölümünde Özel Anamur Uğur Anadolu Lisesi öğrencisi Gülseher Kırıtoğlu ‘Ben Bandırma Vapuru’, Özel Final Temel Lisesi öğrencisi Ece Belinay Kayık ise ‘19 Mayıs Gençlik Marşı’ adlı şiirleri okudular.

GÖSTERİLER VE KONSERLER

Özel Anamur Uğur Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu halk oyunları gösterisi ile devam eden törende, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Ege yöresinden oyunlar, Anamur Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise Ankara yöresinden oyunlar sundular.

Törende iki okul mini konser verdi. Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Gökhan Toslak, Furkan Okçu, Enes Kızıldeniz, Ayberk Uğur, Mehmet Çeken, Ege Sarıoğlu ve Zehra Çam’ın müzik öğretmeni Elif Ayhan yönetiminde seslendirdikleri popüler şarkılar büyük ilgi gördü. Anamur Anadolu Lisesi öğrencileri Arman Karakuş, Barış Tepe ve Nagihan Kutlay ise müzik öğretmeni Gültekin Uzun yönetiminde türküler seslendirdiler.

Anamur Özel Hızır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Çetin’in seslendirdiği Karadeniz yöresine ait türküler ise beğeniyle dinlendi.

TEKVANDO GÖSTERİSİ

Törenin sonunda Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tekvando gösterisi sundu. Sporcuların gerçekleştirdikleri zorluk derecesi yüksek hareketler, izleyenler tarafından büyük beğeniyle takip edildi. Küçük tekvandocular gösterinin sonunda Atatürk resmi ve Türk bayrağı açarak büyük alkış aldılar.

Törene, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Savcısı Adem Güney, Garnizon Komutanı, Şaban Delioğlu, kurum müdür ve amirleri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütü yöneticileri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler ile vatanadşlar katıldı. 19-mayis-2017700119-mayis-2017700819-mayis-2017700919-mayis-2017700319-mayis-2017701019-mayis-2017701119-mayis-2017701219-mayis-20177700119-mayis-2017700419-mayis-2017700519-mayis-2017701319-mayis-2017701419-mayis-2017701519-mayis-2017701619-mayis-2017700619-mayis-2017700719-mayis-2017701819-mayis-20177017

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.