GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Engelli öğrencilere akülü araba yardımı

15 Mayıs 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

15-mayis-2017015Almanya’daki engellilere yardım konfederasyonu tarafından Türkiye’ye gönderilen 12 akülü araçtan 4 tanesi Anamur’da engelli öğrencilere verildi.

Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği (ANED) tarafından Dragon Parkı’nda düzenlenen balon şenliği ve pikniğe Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Landshut Türk Aileler Birliği Başkanı ve konfederasyon yönetim kurulu üyesi Nezahat Ehliz, MHP Anamur İlçe Başkanı İsmet Babahan, MHP Anamur Eski İlçe Başkanı Ramazan Yalçın, ANED yönetimi, rehabilitasyon merkezi temsilcileri engelliler ve aileler katıldı.

ANED Başkanı Hikmet Narcı, programın açılışında yapıtğı konuşmada, Almanya’dan gelecek olan Uluslararası Tüm Engelliler, Yaşlılar, Kimsesizler Federasyonu Genel Başkanı, Mutlu Mete Kaçar ve Ele Ele Avrupa Engelliler Yardım Konferederasyonu Başkanı Cengiz Hocazade’nin programa yetişemediğini belirterek, “Kendileri daha sonra bize katılacaklar. Yolculuklarında meydana gelen aksamadan dolayı gecikiyorlar” dedi.

Engelliler Haftası’nın aslında ‘Farkındalık Haftası’ olduğunu belirten Narcı, “Bize bu haftanın kutlu olmasını diliyorlar. Ama biz engelli olmanın kutlanacak birşey olmadığını söylüyoruz ve bu haftaya ‘farkındalık haftası’ diyoruz” şeklinde konuştu.

Narcı, akülü arabalar gönderen Almanya’daki dernek ve federasyonda görev yapan ve bu yardımın Anamur’daki engelli çocuklara ulaşmasını sağlayan Anamurlu yardımsever Nezahat Ehliz’e ve diğer yetkililere de teşekkür etti.

Landshut Türk Aileler Birliği Başkanı ve konfederasyon yönetim kurulu üyesi Nezahat Ehliz de konuşmasına “Anneler gününü kutluyorum. Özellikle engellilerin annelerinin ayaklarının altını öpüyorum” diyerek başladı.

Anamurlu olduğunu ve 31 yıldır yurt dışında yaşadığını belirten Ehliz, “Bu yılki projemiz, okula gidemeyen engelli öğrencileri akülü araba sahibi yapmaktı. Bu yıl Anamur’u memleketimi seçtim. 2 ay önce geldiğimde bir ön çalışma yaptık. Basın mensubu arkadaşım Tahsin Ünlü beni Dernek Başkanı Hikmet Bey ile tanıştırdı. Aileleri ve çocukları seçtik ve çalışmaya başladık. Akdeniz Bölgesi’ne getirdiğimiz 18 akülü aracın 4 tanesini Anamur’a getirdik” dedi.

Ehliz, toplumdaki çağdaşlığın ve gelişmişliğin engelliler ve yaşlılara verilen değer ile ölçülebileceğini ifade ederek, çocukların isteği doğrultusunda seneye onları Almanya’ya götürmek için proje yapacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından engelli öğrenciler Semanur Öztürk, Kader Özden ve Ali Yıldırım’a akülü araçları teslim edildi. Ailelerinin yardımıyla akülü arabalarına oturtulan çocuklar büyük mutluluk yaşarken, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Kaymakam Cengiz Cantürk, teslim sırasında yaptığı konuşmada, “Konfederesyon ve federasyon başkanları ile Anamur’un yetiştirdiği ve memleketini unutmayan Nezahat Hanım’a teşekkür ediyorum. Onların katkıları, ANED’in ilgisiyle çocuklarımıza bu araçları teslim ediyoruz. Kazasız belasız kullanmalarını diliyorum. Bizler de tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için idareciler olarak elimizden geleni yapıyoruz. ANED, kısıtlı imkanlarla engellilerimiz için çalışıyor. Başkanımıza teşekkür ederiz bu gayretleri için” diye konuştu.

Programda, ANED Başkanı Hikmet Narcı, Landshut Türk Aileler Birliği Başkanı Nezahat Ehliz’e teşekkür plaketi takdim etti. Ayrıcı, rehabilitasyon merkezi yetkililerine de teşekkür belgesi sundu. Kaymakam Cengiz Cantürk’e ise engellilerin yaptığı bir tablo hediye edildi.

Engelli öğrencilerin halk oyunları gösterisi ilgiyle izlenirken, daha sonra yerel sanatçıların konserleriyle etkinlik devam etti.15-mayis-201701615-mayis-201701715-mayis-201701815-mayis-201701915-mayis-201702015-mayis-201702115-mayis-201702215-mayis-201702315-mayis-2017024

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.