GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Yüksekokul’da mezuniyet töreni

09 Mayıs 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

9-mayis-2017024Mersin Üniversitesi (MEÜ) Anamur Meslek Yüksekokulu’nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz, ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu, Anamurlu öğretmenlerle ortak çalışma yürüten Yunanistan’ın Arta Milli Eğitim Müdürü İoannis Georgogiannis ve beraberindeki 11 Yunan eğitimci ile öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileler katıldı.

Öğrenciler adına konuşma yapan Yunus Açık, geçirdikleri süre içinde kendileri ile yakından ilgilenen öğretmenlerine teşekkür etti.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz de konuşmasında şunları söyledi:

“Öncelikle Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı hocamızla yaptığım görüşmede, mezuniyet törenimize yoğun iş trafiğinden dolayı katılamayacağını, tüm öğrencilerimize, personelimize ve Anamur halkına sevgi ve selamlarını ilettiğini, ayrıca tüm mezunlarımızı tebrik ettiğim ve bundan sonra ki yaşamlarında da başarılar dilediğini, belirtmek istiyorum.

1995 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan Anamur Meslek Yüksekokulu’nun 20.dönem mezunlarını vermenin gururunu yaşamaktayız. Yüksekokulumuz 22 yıldır çağdaş eğitimin gerektirdiği koşullarda alanında nitelikli ve sektörünün gerektirdiği öğrenciler yetiştirmektedir. Özellikle tarım ve turizm alanında yüksekokulumuz Akdeniz bölgesinin ihtiyaç duyduğu personel ihtiyacını karşılamakta ve hali hazır durumdaki mezunlarımızı sektörlerinde çok iyi konumlarda görmek bizleri ayrı bir gurur vermektedir.

Öğrencilerimizin mezuniyetine emeği geçen 3 önemli kitleye ve öğrencilerimize şu ifadeleri belirtmek isterim.

Değerli veliler!

Geleceğimizin teminatı olan hepsi birbirinden değerli bu gençleri yetiştirdiğiniz ve onların iyi bir eğitim olmalarına destek verdiğiniz için yüksekokulumuz adına teşekkür ediyorum.

Değerli Anamur Yerel Yöneticileri ve Halkı!

Öğrencilerimizi üniversite eğitimleri sürecinde kendi evlatlarımız gibi sahip çıktığınızdan ve onlara gösterdiğiniz samimi ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Emin olun Anamur’da öğrenim gören her öğrencimiz bundan sonraki hayatında Anamur’un gönüllü birer temsilcisi olacaktır.

Son olarak Sevgili öğrencilerim!

Ülkemizin geçtiği böyle zor bir dönemde öncelikle ailelerinizi ve onların üzerlerinizdeki haklarını unutmayınız. Sonrasında vatanın ve bayrağımızın kıymetini bilin. Asla milli birliğimize ve beraberliğimize zarar getirecek hiçbir faaliyetin içerisinde bulunmayın. Sadece ülkemiz için çalışın ve ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine getirebilmek için yeniliklere açık olun araştırın ve geliştirin.

Hepinizi çok seviyoruz. Hayatta karşınıza çıkan zorluklardan dolayı asla yılmayınız. Hayatınız boyunca aldığınız eğitim en büyük yardımcınız olacaktır. Başarı geldiği zaman işte o zaman daha anlamlı olacaktır.

Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.”

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ise üniversiteden 38 yıl önce mezun olduğunu belirterek, “Bu gün burada sizlerin heyecanını gördüm ve o yıllarda yaşadığımız heyecanı yeniden yaşadım” dedi.

Anamur halkının üniversite öğrencilerini yabancı gibi görmeyip her zaman bağrına bastığını ifade eden Cantürk, “Bizler de öğrencilerimiz için elimizden geleni yapıyoruz. Burada aldığınız eğitime güvenebilirsiniz. Öncelikle vatana, millete faydı neler yapabileceğini bir düşünün. Çok önemli bir kavşaktasınız, acele etmeden doğru kararı verip gideceğiniz yönü ondan sonra seçin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğretim görevlileri tarafından bölüm temsilcilerine ve mezun olacak öğrencilere belgeleri verildi. Okul Müdürü Çetinsöz de programı sunan eski mezunlardan Semin Emran’a teşekkür belgesi takdim etti.

Tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 9-mayis-20170059-mayis-20170069-mayis-20170079-mayis-20170089-mayis-20170099-mayis-20170109-mayis-20170129-mayis-20170119-mayis-20170139-mayis-20170149-mayis-20170159-mayis-20170169-mayis-20170179-mayis-20170189-mayis-20170199-mayis-20170209-mayis-20170219-mayis-20170229-mayis-2017023

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.