GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur’da 1 Mayıs kutlaması

02 Mayıs 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

2-mayis-20171024Anamur’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş ve kutlama tören düzenlendi.

Eğitim Sen, SES, CHP, Birleşik Haziran Hareketi ve Akine gençliğinin katılımıyla otogarda toplanan emekçiler, buradan Cumhuriyet meydanına kadar yürüyüş yaptı.

Meydandaki törende çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasından sonra platform adına konuşma yapan SES Temsilcisi Hamit Durna, şunları söyledi:

“Emek Barış Demokrasi için yaşasın 1 Mayıs!

Dünyanın dört bir yanındaki milyarlarca kişi için, emekçi için, tüm ezilenler ve yok sayılanlar için her 1 Mayıs, birliğin-mücadelenin ve dayanışmanın gücüyle umudun büyütüldüğü gündür.

Yok, sayılan emeğin, dünyanın dört bir yanında görkemli bir biçimde varlığın gösterdiği gündür 1 Mayıs. 15 Temmuz darbe girişimine karşı, bizler de dahil olmak üzere, yurttaşların buluştuğu Taksim alanı ne yazık ki yeniden yasaklı meydan haline getirilmiştir.

Bilindiği gibi, emekçilerin haklarını geliştirmeyen, aksine zarar veren ve tek adam rejimini dayatan bir anayasa için referanduma gidildi. Devletin tüm olanaklarının kullanılmasına, tek sesli medyaya, hayır diyenlerin engellenmesine rağmen yurttaşların en az yarısı HAYIR dedi. Böyle bir anayasa değişikliği ile ülke huzur, barış ve istikrar bulamayacaktır.

Ancak ülkeyi yönetenler bu gerçeklere gözünü kapatmakta. Türkiye’ye tek adam rejimi dayatmaktadır. Halkın en az yarısının HAYIR dediği bir rejim değişikliğini, cebren ve hile ile meşrulaştırma girişimlerine karşı 2017 1 MAYIS’ı çok daha anlamlı ve önemli hale gelmiştir.

Olağanüstü Hal’e Kanun Hükmünde Kararnamelere ve tek adam rejimine HAYIR demek için 1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ!

Darbe girişimine karşı ilan edildiği iddia edilen Olağanüstü Hal ile hukukun ayaklar altına alındığı, yurttaşların temel hak ve özgürlüklerinin keyfi biçimde gasp edildiği bir rejim kalıcı hale getirilmek istenmektedir. Yüz binin üzerinde kamu emekçisini ve işçiyi, haklarında hiçbir yargı kararı bulunmadan işinden eden Kanun Hükmünde Kararnamelere, OHAL fermanlarına HAYIR demek için 1 MAYIS’ta alanlardayız.

Sendikal örgütlenme hakkını KHK ile ortadan kaldıran, kamu emekçilerinin toplu iş sözleşmesi hakkını ve kazanımlarını yok sayan antidemokratik uygulamalara teslim olmuyoruz. Halkın seçtiği vekillerinin yaptığı Seçim Yasası’nı yok saymayı marifet bilen YSK örneğinde olduğu gibi, adaletin çivisinin çıktığı, meclisin tamamen yok sayıldığı tek adam rejimine 1 Mayıs meydanlarında tüm gücümüzle HAYIR diyoruz!

Kıdem tazminatının gaspına HAYIR demek için 1 Mayıs’ta alanlardayız!

Taşeron köleliğine ve kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılmasına HAYIR demek için 1 Mayıs alanlardayız!

Bu topraklarda emeğiyle, onuruyla yaşayan hemen herkesin HAYIR dediği o kadar çok şey var ki! 1 MAYIS ALANLARI herkesin ‘HAYIR’ın alıp geldiği rengârenk ve apaydınlık meydanlar olacak.

Yaşasın 1 Mayıs, Emek ve Dayanışma Bayramı.

Bugün daha güçlü HAYIR’lar yankılansın Faşizme karşı hep birlikte direnip kazanalım!

ARTIK YETER! Nefesimizin yettiği kadar bağıralım HAYIR diyelim.

Yolsuzluklarınıza, hırsızlıklarınıza HAYIR!

İrademizin yok sayılmasına, zorla gasp edilmesine HAYIR!

OHAL/KHK hukuksuzluğuna, kuralsızlığına keyfi olarak işten atmalara HAYIR!

Ülkemizi en az yüz yıl geriye götürecek, demokratik birikimimizi ve parlamenter rejimi ortadan kaldıracak olan bir ‘tek adam rejimi’ne HAYIR!

OHAL/KHK rejiminin hukuksuz uygulamalarına, kamuda yüz binlerce insanın işten atılmasına, açığa alınmasına, cezalara, soruşturmalara sürgünlere HAYIR!

Grevli gerçek toplu sözleşme hakkımızın, örgütlenme ve siyaset yapma hakkımızın yok sayılmasına, grev hakkımızın idari işlemlerle ortadan kaldırılmasına HAYIR!

Bütçenin eğitime, sağlığa, emekçilere değil savaşa ve güvenlik politikalarına aktarılmasına HAYIR!

Eğitimin dinselleştirilmesine, sağlıkta ‘şehir hastaneleri’ projesiyle insanın satılık hale getirilmesine, kamusal alanların metalaştırılıp, ticarileştirilmesine HAYIR!

Şaibeli 16 Nisan referandumuna, Oy Hırsızı YSK’ya HAYIR!

İşsizliğe, kiralık işçiliği, İş cinayetlerine, krize, yoksulluğa, zamlara, içeride ve dışarıda savaşa, kentlerin ve doğanın yağmasın, kutuplaşmaya, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına, cinsiyetçiliğe kamu hizmetlerinin ticarileşmesine, gazeteciler, siyasetçilerin, gençlerin hapishanelere doldurulmasına Akademinin ve bilimin bitirilmesine, sömürüye, diktaya Yaşasın İşçilerin Birliği, Hakların Kardeşliği yaşasın emekçinin uluslararası Birlik ve Dayanışması.”

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı kutlama törenine Belediye Başkanı Mehmet Türe de katılarak, alandakilerin bayramını kutladı.2-mayis-201710252-mayis-201710262-mayis-201710272-mayis-201710282-mayis-201710292-mayis-201710302-mayis-201710312-mayis-20171032

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.