GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kuyucuoğlu, Tarsus’ta çalışma yaptı

10 Nisan 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

10-nisan-2017028CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, ülkenin kararnamelerle yönetilmesini engellemek için referandumda hayır oyu kullanılması çağrısı yaparak, “Elimizi vicdanımıza koyup gelecek kuşakların vebalinin üzerimizde olacağını düşünerek hayır oyu vermemiz lazım. Çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras hayır olacak” dedi.

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu öncesinde sahada yoğun bir çalışma temposu sergileyen CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, çalışmalarını Tarsus ve Erdemli’de sürdürdü. Erdemli’de Limonlu, Batısandal, Esenpınar, Karaahmetli mahallelerini ziyaret eden Kuyucuoğlu, Tarsus’ta da Kırkkaşık Bedesteni, Ulu Cami civarı, Kültür Merkezi civarı, Tarsus Atatürk Parkı ve Engelliler dernekleri, atölyelerini ziyaret etti. Engelli vatandaşlara Anayasa değişikliğinde neler olduğunu anlatarak soruları yanıtladı.  Daha sonra Baca pazarında esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

Ziyaret ettiği yerlerde vatandaşlara partisinin hayır kampanyasıyla ilgili broşürlerini veren Kuyucuoğlu vatandaşların anayasa değişikliğiyle ilgili sorularını yanıtladı. Neden hayır oyu vermesi gerektiğini  soran vatandaşlara gerekçelerini ayrıntılı olarak anlatan Kuyucuoğlu, “Bu anayasa değişikliği birçok maddeyi değiştiriyor, birçok tehlike içeriyor ama bizim özellikle üzerinde durduğumuz konu tek adam rejimine dönüşme tehlikesidir. Türkiye laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye’yi güçlü bir ülke yapan, büyük bir ülke yapan budur. Ama getirmek istenilen anayasa değişikliğiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin bu temel ilkelerini ortadan kaldırmak istiyorlar. Tek adam rejimi kurmak istiyorlar. Tek adam rejimin olduğu yerde demokrasi de olmaz, hukuk da olmaz, büyüme de olmaz, istikrar da olmaz, gelir adaleti de olmaz. Bunun için hayır diyoruz” dedi.

Kuyucuoğlu, parlamentonun iyi işlediğinde hangi tehlikeleri önleyebileceğini anlatarak, “Tek adam yönetiminin tehlikesine örnek olarak ABD’nin Irak’ın işgali öncesi, 1 Mart 2003 meclis kararına bakmalıyız. TBMM Irak’a müdahale için İskenderun limanına inmeye başlayan ABD askerlerinin Güneydoğu Anadolu’ya yerleşip oradan 80 bin askerle Irak’a müdahale hazırlığı yaptığı sırada, fiili duruma rağmen hayır dedi. ABD askerlerini geri gönderdi. Irak’ın Türkiye üzerinden işgaline hayır dedi. Meclisin savaşa, işgale ve ABD müdahalesine hayır demesi bizi savaşın dışında tuttu. Kolektif akıl, meclisin ortak karar alma  çabası, birçok AKP milletvekilinin de katkısıyla da doğru yolu gösterdi. Bir de aksini düşünün. Tek adam karar verecek, savaşa girilecek, beş yıllık savaştan sonra seçim olacak, millete sorulacak. Millet de karar verecek. Bu akıl işi mi? Meclisi aşmak kimin işine yarardı? Milletin mi işine yarardı? Yoksa ABD’nin mi? İsrail’in Avrupalı ortaklarının mı” diye konuştu.10-nisan-201702710-nisan-2017025

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.