Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını yaptı

07 Nisan 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

7-nisan-2017007Anamur Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantısını Belediye Başkanı Mehmet Türe başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantıda ilk olarak Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan 2016 yılı denetim raporu okundu. Rapora göre, 2016 yılı bütçe gelirleri toplamı 37 milyon 468 bin 277 lira, bütçe giderleri ise 40 milyon 555 bin 487 lira oldu. Bütçe giderlerinden nakit yokluğu nedeniyle Emanetler hesabına alınan miktar önceki yıllardan devreden miktarlarla birleştirildiğinde belediyenin borcu 14 milyon 384 bin 589 lira olarak belirlendi. 2017 yılına devreden belediye alacaklarının toplamı ise 12 milyon 744 bin 403 lira oldu.

Raporda, resmi daire, kurum ve kuruluşlara, derneklere yapılan yardım ve açılışların maliyetlerinin yüksek olduğu ve tasarrufa gidilmesi, doğrudan temin yoluyla mal ve hizmet alımlarında üç fiyat teklifinden daha fazla teklif alınması, para cezalarının caydırıcılığı sağlamak için yıl içinde tahsil edilmesi, sarf malzemelerinin aylık ve yıllık olarak toplu alınarak tasarruf sağlanması, reklam giderlerinden tasarruf sağlanması, personele yönelik hizmet içi eğitimin arttırılması gibi tavsiyeler yer aldı.

Daha sonra 2016 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesine geçildi. Raporu, Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Bölükbaşı sundu. Sunumda, Anamur Belediyesi bünyesindeki tüm müdürlüklerin yaptığı iş ve hizmetler ayrıntılarıyla anlatıldı. Belirlenen hedefler, planlamalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Sunumun sonunda Belediye Başkanı Mehmet Türe, faaliyet raporunun oylanması için koltuğunu Meclis 2. Başkan Vekili Ahmet Türkay’a devretti. Madde üzerinde söz alan olmayınca oylamaya geçildi. Oylamada, 2016 Yılı Faaliyet Raporu, üyelerden Ahmet Karan, Cengiz Pınar ve Yılmaz Bulut’un çekimser oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis toplantısında encümen ve komsiyon üyeleri de seçildi. Bir yıllığına iki encümen üyeliği için Sezai Şimşek, Halil Taş, Hüsnü Ceren ve Selahattin Özilice aday oldu. MHP’li üye Sezai Şimşek 15 ve AK Parti’li üye Halil Taş 12’şer oyla encümen üyeliklerine seçilirken, diğer adaylar 11’er oy aldılar.

5 kişiden oluşacak İmar Komisyonu seçiminde ise MHP’li üyeler Berna Bahar Neara, Hatice Bozkurt Kutlutürk, Ayhan Yıldız, Derya Tuna Karan ve Ahmet Karan, AK Parti’li üye Yılmaz Bulut ve CHP’li üye Cenk Ateş aday oldular. Gizli oylamayla yapılan seçimde 15’er oy alan Yılmaz Bulut ve Hatice Bozkurt Kutlutürk ile 13’er oy alan Cenk Ateş, Ahmet Karan ve Derya Tuna Karan komisyona seçilirken, Ayhan Yıldız 12 ve Berna Bahar Neara da 10 oy aldılar.

5 kişiden oluşacak Plan ve Bütçe Komisyonu’na 5 üye aday oldu ve seçildi. Gizli oylamayla MHP’li üyeler Ayhan Yıldız, Alirıza Bulut ve Uğur Güngör, CHP’li üye Abdurrahman Çetin ve AK Parti’li üye Cengiz Pınar seçildi.

5 kişiden oluşacak Eğitim, Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerine ise gruplar toplam 5 aday gösterildi. Açık oylamayla yapılan seçimde MHP’li üyeler Ahmet Öğür, Alirıza Kibrit ve Sezai Şimşek, AK Parti’li üye İbrahim Çıtırkı ve CHP’li üye Abdurrahman Şimşek seçildi.

Toplantının son gündem maddesi olarak doğal gaz çalışmalarına izin verilmesi konusu görüşüldü. Belediye Başkanı Mehmet Türe, meclisin Anamur’a doğalgaz hizmeti getirilmesi için dağıtım firmasına çalışma yapma izni vermesinin istendiğini belirterek, belediye olarak ilçeye yapılacak yatırımlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ancak altyapıda oluşacak zararların karşılanması gerektiğini söyledi.

Yapılacak çalışmalarda oluşacak altyapı hasarının giderilmesi koşuluyla çalışma yapma izni verilmesi oy birliği ile kabul edildi.7-nisan-2017008

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.