GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Atıcı: “AK Partili vatandaşların yüzde 40’ı ‘hayır’ diyor”

03 Nisan 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

3-nisan-2017021CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, referandum çalışmalarını Anamur’da sürdürdü.

Parti binasında CHP Anamur İlçe Başkanı Ayhan Güven, yöneticiler ve partililer tarafından karşılanan Atıcı, “Sizleri böyle morali yüksek görmek beni mutlu etti. Sayenizde güne iyi başlıyorum. Hayırlı bir gün olur inşallah” dedi.

Çalışma öncesi partililerle birlikte hayır broşürleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Atıcı, www.haberanamur.net’e yaptığı açıklamada, Türkiye’de gitmediği il kalmadığını belirterek, gözlemlerini şöyle aktardı:

“AK PARTİ’YE GÖNÜL VERENLERİN YÜZDE 40’I ‘HAYIR’ DİYOR”

“Özellikle doğuda güneydoğuda çalışmalarımızı yoğunlaştırmıştık. Ben şunu gördüm sahada; CHP’ye gönül veren insanların tamamı hayır diyor. HDP’ye gönül veren vatandaşların tamamı hayır diyor, hiç firesiz. MHP’ye gönül veren vatandaşlarımızın büyük bir kısmı, en az yüzde 70’i hayır diyor. Saadet Partili, milli görüşten gelenlerin tamamı çok net hayır diyor. Bunlar beklenenler. Ama işin ilginç tarafı şu; AK Parti’ye, Tayyip Erdoğan’a gönül veren insanların da benim görebildiğim kadarıyla yarıya yakını hayır diyor. En az yüzde 40’ı diyebiliriz. Yüzde 30 kadarının da kafası karışık. Kalan yüzde 30’luk kesim de diyor ki; ‘Ben Anayasa anlamam, maddelerden anlamam, Tayyip Bey, reisimiz ne derse odur’. Bunlar elimize kağıt kalem alarak oluşturduğumuz rakamlar değil. Ama ulusal anket şirketlerinin kaç kişiyle anket yaptığına baktığımızda 2-3 bin kişi civarında olduğunu görürüz. Ama ben sadece Bozyazı’da 1500 insanın elini sıktım ve görüşünü sordum. Anamur’da da bundan daha fazla insanın elini sıkacağız.

Parti işi gönül işidir. Bir insanın partisiyle duygusal bağları vardır. O duygusal bağları koparmak zordur. Fakat insanlara bunun bir devlet işi olduğunu, devlet işinin duyguyla değil akılla yönetilmesi gerektiğini hatırlattığımızda herkes ‘tamam haklısınız’ diyor. Farklı gerekçelerle ‘hayır’ diyecek olanlar da var. Örneğin MHP’liler arasında bu düşünceyle hayır diyenler çoğunlukta olduğu gibi, genel başkanlarına tepkileri nedeniyle inadına hayır diyecek olanlar var.”

“İNSANLAR KORKUYOR”

Atıcı, çalışmaları sırasında konuştuğu insanların önemli bir kısımının görüşünü belirtmekten kaçındığını ifade ederek, şunları söyledi:

“İnsanlara ‘hangi partiye oy vereceksiniz’ diye sorulmaz ama bu bir devlet meselesi olduğu için insanlara ‘Bu anayasa hakkında ne düşünüyorsun, görüşün olumlu mu olumsuz mu’ diye sorabiliyoruz. Onlar da görüşlerini söylüyorlar. İnsanların önemli bir kısmı korktuğu için hayır da demiyor, evet de demiyor, ‘Allah en hayırlısını versin’ diyor.

Bu referandumda sanki iş tersine döndü gibi. Mesela, genel seçimlerde biz CHP’ye oy istediğimizde insanlar ‘hayırlısı hele o gün bir gelsin bakalım’ dediğinde bize oy vermeyecek diye anlıyorduk. Şimdi ‘hayırlısı hele o gün bir gelsin bakalım’ diyenlerin ‘hayır’ oyu vereceğini gözlemliyoruz. Çünkü insanlar açıkça söylemeye korkuyorlar.”

“PARTİ MESELESİ OLMADIĞI ÇOK NET BİLİNİYOR”

Vatandaşların anayasa değişikliği ile maddelerin ayrıntılarına girmediğini ancak bazı konuların çok net anlaşıldığını belirten Atıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim en önemli hedefimiz bu işin bir parti meselesi olmadığını insanlara anlatmaktı. İnsanlara ‘bu iş bir parti meselesi değil’ dediğimizde ‘tabi ki çok iyi biliyoruz’ diyorlar. Milletimiz bunu net olarak biliyor. Maddelerin detaylarına bakmıyorlar ama ‘anladık ki bu iş bizi tek adama götürecek, onun için karşıyız’ diyorlar. Milletimizin canı sıkan en önemli şey cumhurbaşkanının bir partinin genel başkanı olması. İkincisi cumhurbaşkanının tek başına kararname çıkaracak olması. Üçüncüsü meclisi feshetme yetkisi. İnsanlar ‘nasıl yani bir günde bizi seçime mi götürecek’ diyorlar. Bu çok etkilemiş insanları. Bir diğeri de yargı. En çok bundan tedirgin olmuşlar. Hakimler Savcılar Kurulunun 15 üyesinin 12’sini belirleyecek olması insanları endişelendiriyor. Bir partinin genel başkanının belirlemesi onları tedirgin ediyor. Bir diğer konu da Tayyip Erdoğan’ın ölümlü olması. Bunu hatırlattığımızda insanlar bazen şok oluyor. Düşünüyorlar, ‘hakikaten bu nasıl olabilir, sonra ne olacak’ diyorlar. Ölümlü bir insana sevdikleri halde bu yetkileri vermeyeceklerini söylüyorlar.”

“FAZLA KARARSIZ KALMADI”

AK Parti’nin son dönemde Mersin’de çalışmalarını yoğunlaştırması ile ilgili değerlendirme de yapan Atıcı, şunları kaydetti:

“Ben ilk çalışmama 8 Aralık’ta Mut’ta başlamıştım. O günden bu güne 4 aydır çalışıyoruz. Şimdi benim gördüğüm nokta, artık bu evet ve hayır oyları oturmuş gibi. Kararsız pek kalmamış gibi görünüyor. Bu saatten sonra AKP atağa kalksa, kalkmasa hiç önemli değil. Çünkü, neden ‘evet’ dediklerini anlatamıyorlar. Diyorlar ki ‘işsizlik bitecek, Türkiye şaha kalkacak, iki başlılık bitecek’ ben de ‘maddeyi gösterin, Anamur’un kaymakamını da o genel başkan atayacak, ilçe başkanını da bu nasıl olacak’ diyorum, cevap yok. Maddeler içerisinde ekonomi, terör, işsizlikle ilgili hiçbir şey olmadığı için anlatamıyorlar.

En önemlisi, kendi broşürlerine yazmışlar. 3 Kasım 2019’da yürürlüğe girecek diye. Ama ikisi hemen yürürlüğe girecek. Bunlardan birincisi cumhurbaşkanı hemen partili olacak, ikincisi de HSK’nın yapısı değişecek. Biz, ‘hani ekonomi canlanacaktı, niye 2019’u bekleyelim? Hani terör bitecekti, niye 2019’u bekleyelim’ deyince insanlar, ‘doğru’ diyor.”

“SANDIKLARDA KUŞ UÇURTMAYACAĞIZ”

Sandık konusunda endişe olduğunu ifade eden Atıcı, “CHP’nin kura ile belirlenen sandık başkanlarını şu veya bu nedenle birer birer düşürmeye çalışıyorlar. Sandık başkanları sosyal medya mesajı attı, yok şunu yaptı, yok bunu yaptı diye. Bu işin, eğitiminin başında ben varım. Bütün Türkiye’yi her gün gözden geçiriyoruz ve nerede bir eksik varsa hemen eğitimini yapıyoruz. Böylece şu anda görevli olmayan sandığımız yok. Eğitim almayan çok az yer kaldı önümüzdeki günlerde onları da tamamlayacağız. Yurt dışından gelen sandıkları da toparlamak üzere 1000 kişi eğitime başladı. 50’şer kişilik gruplar halinde yapıyoruz. Böylece sandık güvenliği eğitimini de tamamlamış olacağız ve sandıklarda kuş uçurtmayacağız” diye konuştu.

“AKP KÖŞEYE SIKIŞTI”

Atıcı, referandumun iptal olabileceğine dair görüşlerin de bulunduğunu ifade ederek, “‘Referandum iptal olur mu’ diyenler var. Hayır oyları hep önde oldu ve şimdi arayı iyice açtı. Bunu AKP de görüyor. AKP köşeye sıkıştı. Bu saatten sonra referandum iptal olur mu bilemiyoruz. Önümüzdeki günlerde neler olur hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

ESNAF ZİYARETLERİ

Atıcı, daha sonra CHP Anamur İlçe Başkanı Ayhan Güven, yöneticiler ve gençlerle semt pazarında esnafları ve vatandaşları ziyaret ederek çalışma yaptı. Daha sonra kahvehane toplantılarıyla çalışmalarını sürdürdü.3-nisan-20170153-nisan-20170133-nisan-20170143-nisan-20170173-nisan-20170183-nisan-20170193-nisan-20170203-nisan-20170023-nisan-20170033-nisan-20170043-nisan-2017005

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.