POLİTİKA Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Elvan, STK ve muhtarlarla buluştu

31 Mart 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

31-mart-2017017Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Anamur’da muhtarlar ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.

Elvan’ı öğretmenevindeki toplantıya gelişinde Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, AK Parti Anamur İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, AK Parti Anamur Kadın Kolları Başkanı Funda Cop, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Cangökçe ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlar karşıladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, daha önce düzenlenen koordinasyon toplantısında muhtarların ilettiği taleplerin büyük bölümünün yerine getirildiğini, bir kısımının da devam etiğini belirterek, “Ancak, elektrik ile ilgili sıkıntılar sürüyor. Muhtarlarımız, sizin de desteğinizle bu sıkıntıların giderilmesini istiyoruz” dedi.

ANAMUR’A YAPILAN, YAPILACAK YATIRIMLAR

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da Anamur’un daha iyi yere gelebilmesi için yoğun çaba sarfettiklerini belirterek, ilçeye yapılan yatırımlar ve yapılması planlanan yatırımlar ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığımız 6 adet tünel sayesinde Mersin Anamur arası yolculuk 25 dakika kısaldı. Akdeniz Sahil Yolu Projesi’ni tamamlamak üzere yoğun bir şekilde 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Proje kapsamında toplam 28 tünel var ve bunların 10 tanesi açıldı. Anamur Gazipaşa arasında ihalesi yapılmamış kısımlar vardı. Buraların da ihalesini yaptık. Kalan tünellerle birlikte ihalesi yapılan kısımları yıl sonuna kadar tamamlayacağız.

Anamur Ermenek yolunun yapımına başlanacağı sırada bir firmanın ihale süreci ile ilgili hukuki süreç başlatması nedeniyle gecikme yaşandı. Bu süreç sona erdiğinde hemen kazmayı vuracağız.

Anamur’da çok önem verdiğimiz bir başka proje ise Alaköprü Sulama Projesi’dir. Bu proje kapsamında 46 bin dekarı rehabilitasyon olmak üzere toplam 84 bin dekar arazi sulanacak. Çalışma bu yıl başladı ve şu ana kadar yüzde 20’si bitti.

Gölet projeleri ve dere ıslahları da devam ediyor. Demören Göleti’ni programa aldık. Bunun yanı sıra 4 yeni gölet için projelendirme çalışmaları devam ediyor. Dere ıslahlarını da sürdürüyoruz.

30 milyon lira proje bedeli olan ve büyük gemiler ile kruvaziyerlerin de yanaşabileceği Anamur İskelesi’nin yapımını da en kısa sürede bitireceğiz.

Devlet Hastanesi inşaatında firmaya bağlı sıkıntılar oluştu. Bunları giderip yeni hastanemizi bitireceğiz.

Şehir stadında yapılacak düzenlemeler ve Azıtepe Yamaç Paraşütü tesisi için de hazırlıklara devam ediyoruz.

Elektrik dağıtım şirketi, geçtiğimiz yıl 9 trafo ve 173 kilometrelik kablo yatırım yaptı. Bu yatırımın tutarı 2,5 milyon lira. Şirket yetkilileri ile yaptığımız görüşmede bu yıl yapacakları yatırımın miktarını 10,5 milyon liraya yükselttik. Bu yıl sonuna kadar tamamı bitmese de il genelinde yapılacak yatırımlarla elektrik sorunu önemli ölçüde giderilecek. Kalan küçük kısım ise gelecek yıl tamamlanacak.”

PKK, FETÖ NEDEN HAYIR KAMPANYASI YAPAR?

MHP ile birlikte ülkenin bekası, milletin geleceği için yola çıktıklarını ifade eden Elvan, şunları söyledi:

“Kritik bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte memleketim bildiğim Anamur’da ‘ben milliyetçiyim’ deyip hayır kampanyası yapanlara şunu soruyorum: PKK terör örgütü, FETÖ terör örgütü neden hayır kampanyası yapar? Avrupa ülkeleri neden hayır kampanyası yapar? Ne oldu da Cumhurbaşkanımıza ‘diktatör’ diyorlar, ‘terörist’ demeye kalkıyorlar? Kandil, ‘16 Nisan’da evet çıkarsa PKK biter’ diyor. Herkesin bu soruları akşam yastığa başını koyduğunda kendine sormasını ve düşünmesini istiyoruz. Her vatandaşımızın görüşüne saygılıyız. Ancak bu vatan bizim, buradan başka gidecek yurdumuz yok. Bunu bilmeliyiz.”

DİKTATÖR SEÇİMLE İŞ BAŞINA GELEBİLİR Mİ?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni sisteme ‘tek adamlık, diktatörlük’ dediğini belirten Elvan, şöyle devam etti:

“Diktatör seçimle iş başına gelir mi, denetlenebilir mi, kısıtlanabilir mi? Kılıçdaroğlu, ayak üstünde yalanın belini büküyor. Bu hükümet sistemidir. Halkın seçtiği hükümet iş başına gelecektir. Kılıçdaroğlu, ‘muhtarlıklar bir gecede kaldırılabilir’ diyor. Mevcut Anayasa’nın 127. maddesi mahalli idarelerle ilgili düzenlemeleri kapsar. Yani mahalli idareler ile ilgili bir düzenleme yapılacaksa kanunla yapılır. Yeni sistemde hükümetin böyle bir yetkisi yok. Kararname ile kaldırmak mümkün değildir. Ayrıca bakanların dokunulmazlıkları da görevleri sona erince bitecek.”

GENÇLER MECLİSTE TEMSİL EDİLECEK

Bakan Elvan, seçilme yaşının 18’e indirilmesiyle esnaf, memur, çiftçi çocuklarının milletvekili olamayacağı, onların yerine zengin çocuklarının milletvekili seçileceği şeklinde eleştiriler yapıldığını hatırlatarak, “Türkiye’de 18-25 yaşa arasında 9 milyon genç var. Yeni sistemde esnaf, memur, çiftçi, işadamı, kısacası toplumun her kesiminden gençler meclise girip temsil ettikleri kitlelerin sorunlarının çözümü için çalışacak. Bunun kime ne zararı var” diye konuştu.

BÜROKRATİK OLİGARŞİYİ KALDIRACAĞIZ

Türkiye’de bürokrasinin özellikle iş dünyasında büyük sorunlara yol açtığını ifade eden Elvan, “Ben de 20 yıl bürokratlık yaptım. Bir yatırımcı bir fabrika kurabilmek için 3-4 yıl bürokrasi ile mücadele ediyor. Yeni sistemde kararname çıkarma yetkisiyle bürokratik oligarşiyi ortadan kaldıracağız. Örneğin, bir yatırımcı bürokratik engellerle karşılaşıyorsa, bunu hükümete ilettiğinde çıkarılacak bir kararname ile düzenlemeler yapılarak yatırımcının önü açılacak ve sistem tıkır tıkır işleyecek” şeklinde konuştu.

MECLİS DAHA DA GÜÇLENECEK

Kalkınma Bakanı Elvan, ‘meclis ortadan kalkacak’ eleştirilerine de yanı vererek, şunları kaydetti:

“Yeni sistemde meclis ortadan kalkmadığı gibi daha da güçlenecek. Yasama ile yürütmeyi birbirinden ayırıyoruz. Şimdiki sistemde yasa taslağını hükümet meclise sunar. Ancak yeni sistemde milletvekilleri hükümetten ayrı olarak sizlerin taleplerini alarak yasa taslağı hazırlayıp meclise getirecek. Hatta bir bakan bir yasa değişikliğine ihtiyaç duyuyorsa, bunu milletvekillerinden talep edecek. Yani milletvekilleri bakandan daha önemli hale gelecek.”

Bakan Elvan, konuşmasının ardından sivil toplum örgütleri ve muhtarların taleplerini dinledi ve sundukları dosyaları aldı. 31-mart-201701331-mart-201701431-mart-201701531-mart-201701631-mart-2017018

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.