POLİTİKA Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

CHP’li Selin Sayek Böke, iş dünyası ile buluştu

31 Mart 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

31-mart-201700131-mart-2017005CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke,  Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısına katıldı. Böke toplantıdan önce ITB Berlin Fuarı kapsamında düzenlenen ‘Golden City Gate’ Turizm Filmleri yarışmasında dünya 3′üncüsü olan Onur Kıratlı’ya plaket verdi.

Daha sonra Mahmut Arslan Başkanlığında meclis toplantısında söz alan Böke, “Özgürlüğü yarının ekonomisinin olmazsa olmazı olduğu için yüceltmemiz lazım” dedi.

“REFERANDUM, TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇIP AÇMAYACAĞINA DAİR BİR OYLAMA OLACAK”

“Peki, bugün Türkiye’de özgürlüklerden bahsedilebilir mi?” diye soran Böke, “Maalesef değil” dedi ve şöyle devam etti:

“Bugün söylediğimiz fikir iktidarla uyuşmuyorsa, eğer iktidarla ters düşen bir görüşe sahipseniz, sizin görüşünüzün yanlış olduğunu tespit eden ve hatta bunun üzerinden ceza kesen bir yaklaşımla karşı karşıyayız.”

16 Nisan’da ki referandumun esasında bir Anayasa değişikliği teklifi oylaması olmayacağını iddia eden Böke, “Bu referandum sanayi 4-0 devrimini yakalayıp yakalayamayacağımıza dair,  bizim ötekileştiren, kutuplaştıran, ayrıştıran, siyaset sebebi ile bir birinden çok uzaklaşmış, bölünmüş ve kopmuş olan, toplumsal barışın inşa edildiği, siyasetin ayrıştıran değil, birleştiren bir güce dönüştüğü ve o birleştiren gücün, ekonomik güce dönüşmesi için, Türkiye’nin önünü açıp açmayacağına dair bir oylama olacak” dedi.

REFERANDUM FİİLİ DURUMU KALICI KILMAYI VAAT EDİYOR

Siyah ve beyaz kadar birbirinden farklı iki alternatif yol haritasına dair bir seçim yapılacağını anlatan Böke, “Karşımıza konan Anayasa değişikliği teklifi sadece bir hukuki metin değil. Bu hukuki metin doğrudan toplumun yaşam biçimine, toplumun ortak değerlerine ve bu toplumun ortak değerler üzerine inşa edeceği geleceğe dair yol haritasına dair bir seçim yaptırıyor bize. Bu getirilmiş olan Anayasa değişikliği teklifini karşımıza getirenler tarafından şöyle tarif ediliyor; ‘Bir fiili durum yaşanıyor ve bu fiili duruma hukuk yazacağız.’ Bu Anayasa değişikliği bugün yaşıyor olduğumuz fiili durumu kalıcı kılmayı vaat ediyor. O zaman hedef sanayi 4-0′ı yakalamayı vaadeden bir Türkiye vaadi ise, eğer hedef güçlü, kalkınan ve küresel düzen içerisinde, bir güç olarak varlık gösteren yeni bir Türkiye hikayesi yazmaksa bu referanduma dair yapacağımız oylama bugünkü düzeni devam ettirip ettirmeme üzerinden o yolculuğu tarif edecektir” diye konuştu.

“SİYAHLA BEYAZ KADAR BİRBİRİNDEN FARKLI İKİ YOL TERCİH EDECEĞİZ”

Bugün yaşanan düzenin özgürlükleri sınırlayarak Türkiye’yi korku egemen bir siyaset dili ile yönettiğini ifade eden Böke, şunları kaydetti:

“Türkiye’yi ayrıştıran kutuplaştıran bir siyaset dili ile yöneterek ve bunun ortaya çıkardığı şiddetle büyük bir toplumsal yıkıma doğru Türkiye’yi taşıyarak esasında her geçen gün bizi o sanayi 4-0 devriminden bizi uzaklaştırıyor. Çünkü sanayi 4-0′ın yaşanabilmesi için bireyin o telefonla aklına gelen her fikri üretime dökmesi gerekir. Fikir başkanı aykırı gelebilir. Ama belki de yenilik ancak o aykırılıkla ortaya konabilir. Özgürlüğü yarının ekonomisinin olmazsa olmazı olduğu için yüceltmemiz lazım. Peki, bugün Türkiye’de özgürlüklerden bahsedilebilir mi? Maalesef değil. Bugün söylediğimiz fikir iktidarla uyuşmuyorsa, eğer iktidarla ters düşen bir görüşe sahipseniz, sizin görüşünüzü yanlış olduğunu tespit eden ve hatta bunun üzerinden ceza kesen bir yaklaşımla karşı karşıyayız. Onun için 16 Nisan’da siyahla beyaz kadar birbirinden farklı iki yol tercih edeceğiz. Çünkü bugünkü fiili düzen korku ile tehdit ile baskı ile yönetmeyi tercih ediyor. Oysaki sanayi 4-0′ın ihtiyaç duyduğu düzen, özgürlüklü farklı fikirlerle, bu farklılıklardan bir ortak fikir ortaya çıkaracak kadar birlikte çalışma kültürüne dayanarak bir gelecek vaat ediyor.”

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.