Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Uğur: ‘15 temmuz bitti diye gevşememeliyiz’

16 Ocak 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

15-ocak-2017006Vatan Partisi Anamur İlçe Başkanlığı, ‘Vatan savaşından, milli hükümete’ konulu konferans düzenledi.

Kaşdişlen Kültür Merkezi’ndeki konferansa PKK lideri Abdullah Öcalan’ı sorgulayan komutan olarak tanınan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli albay Hasan Atilla Uğur konuşmacı olarak katıldı.

Daha önce sarf ettiği “FETÖ daha bitmedi. Amerika’nın ikinci bir planı var” sözleriyle milleti bir kaosa ve korkuya sürüklemek istemediğini, aksine birlik ve beraberlik ruhunun sürmesi amacı taşıdığını aktaran Uğur, “Amerika ya da üst akıl, ‘Ben bir defa yenildim. İkinci kez bir şeye kalkışmam’ mantığında olamaz. 1919′larda Türk milletine Anadolu’da yapamadıklarını şimdi yapma peşindeler. Amerika ve İngiltere’nin buradaki plan ve hedefleri çok belli. Irak’a, Suriye’ye baktığımızda, Türkiye’deki katil PKK unsurlarının FETÖ ile iş birliğinin çok açık olduğu bir dönemden geçiyoruz” diye konuştu.

Uğur, öngörülerini devlet birimleriyle de paylaştığını belirterek, şöyle devam etti:

“İkaz ettiğimiz nokta şudur, Güneydoğu Anadolu’da bulunan ve şu anda askere, koruyucuya, polise, Kürt kökenli vatandaşımıza saldıran hain PKK, FETÖ ile iş birliği yapmıştır. Çünkü üst akıl, Amerika’dır. Bizim Rusya ile aramızı düzeltmemizden, İran ile iyi ilişkilerimizden, Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı yapmamızdan son derece rahatsızdır, Amerika derin devleti. ‘Güneydoğu’da çeşitli atraksiyonlarla insanları birbirine düşürecek şeyler gerçekleştirilebilir, batıda çok büyük bombalar patlatabilirler.’ dedim. Hemen arkasından Adana’da 7 tane bomba yüklü araç yakalandı. Bunun dışında bir de 15 Temmuz’u yaşadık. Müthiş bir temizlik harekatı başladı ama bu temizlikte bile o kadar tezvirat vardı ki değişik listelerle, değişik yerlere gerçek Fetullahçılar, Fetullahçı olmayanları ispiyonlamaya başladı.”

Askerin, polisin, MİT ve korucuların şu anda morale ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Uğur, bu morali onlara verebilmek için milletin “15 Temmuz bitti, bunlar yenildi, rahatız” dememesi ve asla gevşememesi gerektiğinin altını çizdi.

Uğur, verdiği bir röportajda, İngiltere’nin Doğu ve Güneydoğu’daki aşiretlere para dağıttığını söylediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Bu sözlerim üzerine Meclis önünde, Van’da bir açıklama yapmak zorunda kaldılar ve benim şahsıma sövdüler. Hiç önemli değil. Atilla Uğur’un bir önemi yok ama Atilla Uğur, bir şeye işaret ettiyse bir bildiği vardır. Bir istihbaratçı, Türk subayı, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı kimliğiyle birtakım şeyleri ikaz etmiştir. Benim bütün hayatım çatışmalarda geçti. Kürt kardeşlerimle omuz omuza PKK’ya karşı savaştık. Şimdi de FETÖ, PKK, yine Amerika’ya karşı savaşıyoruz. Aşiretlerin yüzde 90′ının bu şer çeteleriyle birlikte olmadığını biliyorum. Yüzde 10′luk bir kesimin İngiliz Büyükelçiliği vasıtasıyla çeşitli angajmanların içine girdiğini ben çok iyi biliyorum, devlet de biliyor. Bu yüzde 10, zaten bu açıklamalarda yok. Diğer aşiretler, beni günah keçisi ilan etsin, bunun hiçbir önemi yok. Ben bir görevi yerine getirdiğimi düşünüyorum. Bu milletin gönlünden Allah sevgisini de inançları da Mustafa Kemal Atatürk tahtını da kimse sökemez. Bunlarla kimse oynamaya kalkmasın. İkinci kalkışmadan kastım, birincisi gibi olacak demiyorum zaten. Bir kaos, bir yıldırma taktiği uygulayacaklar.”

Türkiye’nin milletiyle bir bütün olarak her türlü tehlikeye göğüs gerebileceğini anlatan Uğur, “Suriye’de oynanan oyunlar, Irak’taki Bağdat yönetiminin hiç haddi olmadan, 2 sene sonra kendine gelip de ‘Sizin burada askeriniz varmış, çıkın’ demesi, bizi bağlamaz. Ben güveniyorum. Bundan sonra birlik ve beraberlik içinde olursak Türk polisine, ordusuna gerçekten desteğimizi tam olarak sunarsak bütün bu badireleri atlatacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Uğur, konuşmasının sonunda salonda bulunan şehit ailelerini sahneye davet ederek, şükranlarını sundu.

Konferansı Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Vatan Partisi Mersin İl Başkanı Lerzan Özgenç, Anamur İlçe Başkanı Uğur Afyoncu, Gazipaşa İlçe Başkanı Mehmet Gülcan, CHP Anamur İlçe Başkanı Ayhan Güven, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali İlhan Ayhan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.15-ocak-201700415-ocak-201700815-ocak-201700715-ocak-2017005

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.