GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Başkan Türe, gazetecilerle buluştu

11 Ocak 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

11-ocak-2017005Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Anamur’daki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kısakahyaoğlu konağındaki programda bir konuşma yapan Türe, yerel basınla yıllardır iç içe olduklarını belirterek, “8 yıldır Belediye Başkanı olarak ekibimizle birlikte Anamur basını ile güzel bir diyaloğumuz olduğunu düşünüyorum. Karşılıklı bazı hatalarımız olabilir. Ama önceliğimiz memleketimiz, vatanımız, Anamur olduğu için Anamur’a hizmet olduğu için bu hatalar tolöre edilebiliyor” dedi.

ANAMUR BASINI’NA TEŞEKKÜR

Anamur basının son aylardaki çalışmalarına değinen Türe, şunları söyledi:

“Özellikle son 6 aydır basının objektifliğini, basının tarafsızlığını, basının önceliğinin maddiyat olmadığını Anamur basını olarak sizler gösterdiniz. 5-6 aydır ekibim ve ben sıkıntılı bir süreç yaşadık. Ama Anamur basınından dedikoduya yönelik, iftiraya yönelik, birilerinin haber yaptırması gibi etik olmayan hareketleri görmedim. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. ”

Yerel basının büyük sıkıntılar çektiğini ifade eden Türe, “Yasaların bize müsaade ettiği ölçüde elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum” diye konuştu.

“ÇANAKKALE VE KURTULUŞ SAVAŞI’NDAN SONRA EN ZOR DÖNEMİ YAŞIYORUZ”

Türkiye’nin son aylarda terörle mücadelede önemli bir süreç yaşadığını belirten Türe, şunları söyledi:

“Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıları hepimiz konuşuyoruz. İlçemizdeki vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. Şehirde nasıl istişare yapıyorsak, 45 kilometre uzaklıktaki Lale köyünde de hemşerilerim ülkenin sorunlarına duyarlı. Her Cuma köylere gidip vatandaşlarımızla buluşuyoruz ve sohbet ediyoruz. Onlara hitap ediyorum ve diyorum ki; ‘Çanakkale’den, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin en zorda kaldığı, en fazla kıskaç içine alındığı dönemi yaşıyoruz. Mesleğim gereği ve sınıfımın Jandarma olmasından dolayı, doğuda 10 yıl görev yapmamdan dolayı Güneydoğu’daki, Suriye’deki, Irak’taki sürdürülen mücadelenin psikolojisini çok iyi biliyorum. Çok zor koşullarda bu mücadele yürütülüyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Mehmetçiğimize her türlü imkanı sağlıyor. Onların bir tek şeye ihtiyacı var, moral ve dua. Bizlere de onlara moral vermek ve dua etmek düşüyor.”

“SİYASETİ SEÇİM ZAMANINA BIRAKIP BİRLİK OLMALIYIZ”

Terör saldırılarının artması nedeniyle Türkiye sınırları içinde güvenli bölge kalmadığını vurgulayan Türe, şöyle devam etti:

“Savaştığımız mücadele ettiğimiz teröristlerin insanlıktan çıkmış, beyinleri yıkanmış, ölüm makinesine dönmüş olmaları nedeniyle güvenli bölge yok diyorum.  Eskiden gizli destek veren ülkeler artık alenen destek verir hale gelmiş. Amerika, İsrail, Almanya, İngiltere, Fransa artık Türk milletinin mücadele ettiği terör örgütlerinin arkasında bu ülkeler var. Bu da Haçlı zihniyetini akıllara getiriyor. Haçlı zihniyeti devam ediyor, hiçbir zaman bu zihniyet ölmedi. Yer altına gömüldü, şimdi başka bir şekilde ortaya çıktı. Şu anda öyle bir mücadele veriyoruz ki tek başına bir partinin, tek başına bir hükümetin altından kalmayacağı bir pozisyondayız. Çünkü karşımızda yedi düvel var artık. Türk milletinin bu konuda siyaseti, dargınlığı bir kenara bırakıp tek vücut olması gerekiyor. Onların unuttuğu bir şey var. Asil Türk milleti söz konusu vatan olduğu zaman, bayrak olduğu zaman, ülkenin bütünlüğü söz konusu olduğu zaman gerçek savaş verir. Canıyla, kanıyla verir ve arkasına hiç bakmaz. Dolayısıyla başta siyasi parti liderlerinin, taşradaki teşkilatlarının siyaseti seçim zamanına bırakıp birlik beraberliği sağlaması gerekiyor.”

“GÖZLERİMİZ MOBESE, KULAKLARIMIZ RADAR OLMALI”

Türe, bu süreçte Anamur halkının uyanık olması gerektiğini ifade ederek, vatandaşlara şu çağrıyı yaptı:

“Her bir vatandaş, jandarmasının, askerinin, polisinin yanında dimdik duracak. Gözlerimiz mobese, kulaklarımız radar olacak. İlimize, ilçemize giren yabancı araçlar, yabancı kişiler, şüpheli gruplar, şüpheli hal ve hareketler anında tespit edilip güvenlik güçlerine anında bildirilmelidir. Bizden beklenen budur. Ülkemizin bir an önce bu kaostan kurtulması, Suriye’de Irak’ta, Doğu’da Güneydoğu’da ve Türkiye’nin her yerindeki hain saldırıların altından kalkmanın tek çaresi birlik beraberliktir. Bu destek siyasi değil, ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği içindir. Bu bağlamda ben Anamur halkının duyarlı olduğuna inanıyorum. İnşallah bu hain saldırılar 2017′de olmaz. Şehit vermediğimiz, OHAL sürecinin bitip ekonomik, kültürel ve sosyal yaşantımızın normale döndüğü, esnafımızın korkmadan iş yaptığı bir yıl olmasını diliyorum.”

İKİNCİ DÖNEMDE YAPILAN HİZMETLER

Belediye Başkanlığı’na seçildiği ikinci dönemde Büyükşehir Yasası’nın uygulanmaya başlanmasıyla belediyecilikte önemli değişiklikler olduğunu hatırlatan Türe, şunları söyledi:

“Büyükşehir Yasası ile sorumluluk alanı arttı. Ancak gelirlerimiz ve varlıklarımız azaldı. Ama yasanın yarattığı dezavantajı avantaja çevirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz, ilçemizin gelirlerini verdiği sözü yerine getirerek yine ilçemize aktardı ve hizmetler devam etti. 2014′ten sonra 27 ay geçti. Bir buçuk yıl yeni teşkilatlanma ile geçti. Biz kıt imkanlara rağmen hizmetleri sürdürdük. Büyükşehir ile birlikte arıtma tesisini ardından Cemevi’ni hizmete açtık. Tenis kortları projemizi Büyükşehir yapıyor ve yüzde 80′i tamamlandı. Köşekbükü mağarasını tekrar turizme kazandırmak için yaptığımız proje hayata geçiyor, yüzde 50’si tamamlandı. Yine Büyükşehir’in desteğiyle Anamur merkezdeki yolların yüzde 80′i sıcak asfalt oldu. Kaldırımlar ve aydınlatmaları tamamlandı. Kalan kısımlarda birkaç yıl içinde tamamlanacak. 70 bin ton sıcak asfalt döküldü. Kalınören’de bir spor kompleksi ve park hizmete açtık. Sinema ve kültür merkezini hizmete açtık. Çavuşpınarı parkını yeni baştan dizayn ettik. Bankalar caddesini Muşurup Sanat Sokağı olarak hizmete açtık. Kardeş Kent Parkı projesi bitmek üzere. Bahçelievler spor parkının temeli atıldı. Organik Pazar, Atatepe, Çarıklar ve Ören spor tesisleri, Karadere mesire alanı, sahilde huzur park yapacağız. 200 kişilik öğrenci yurdu ve kreş projeleri hazır. Sebze ve meyve halinin tahsisi yapıldı, 200 dönümlük yeni halin avan projesi yapılıyor. Dragon köprüsünün yanındaki 11 bin metrekare alanda yeni otogar yapımı için en kısa zamanda ihaleye çıkılacak.

MESKİ, Abanoz, Akpınar ve Halkalı yaylalarının su sorununu çözdü. 56 mahallenin 18′inde yapılan sondaj çalışmalarında su bulundu. Burhanettin Kocamaz başkanımızla birlikte verdiğimiz bir söz var. 2019′a kadar su ve yol sorunu olan mahalle kalmayacak.”

SOSYAL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR

Ekibiyle birlikte sosyal ve kültürel çalışmaları da önemsediklerini anlatan Türe, bu alanda yaptıkları çalışmaları da şöyle özetledi:

“Sosyal ve kültürel alanda yaptığımız çalışmalar kapsamında kültür merkezi açtık. Konservatuvar’da 800 kursiyer kurs aldı. Spor akademisi de çalışmalarını sürdürüyor. Festivali her yıl yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca Türkiye’nin en büyük gıda ve tarım fuarını sivil toplum örgütleri ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Sivil toplum örgütlerine desteğimizi sürdürüyoruz. Okullarımız ve camilerimize her zaman yardımcı oluyoruz. Şehit aileleri ve engellilerimize sahip çıkıyoruz. 5 başkan yardımcımız ve 9 tane müdürümüz olmak üzere her şehit ailesini bir belediye yetkilisine zimmetledik. Onlarla sürekli diyalog halinde kalarak ihtiyaçları olursa gideriyorlar.”

“BAZI SİYASİ VE ŞAHSİ HESAPLAR TUTMAYACAK”

Türe, konuşmasının sonunda, kendilerini yıpratmaya çalışanlara rağmen hizmete odaklandıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Sivil toplum örgütleriyle, kurumlarla, basınla ve vatandaşlar barışık birlikte hareket eden bir belediye olduğumuz için bize inanan ve güvenen bir halk kitlesini, sessiz çoğunluğu görebilirsiniz. Her ne kadar bu süreçte Mehmet Türe ve ekibini başarısız kılmak için, yıpratmak için, dedikodularla, fitne fesatla, tuzaklarla, iftiralarla durdurmaya çalışsalar da ‘onların bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var’ diyerek , arkamızdaki halka güvenerek yolumuza devam ediyoruz. Hak’a inandık, halka güvendik. Sefer bizden zafer Allah’tan. Anamur hak ettiği hizmetleri önümüzdeki süreçte de görecek. Sayıları az da olsa Anamur düşmanlarının, hayatları sadece siyaset üzerine kurulmuş olanların, siyasi ve şahsi hesap yapanların hesapları tutmayacak. Ben şunun garantisini veriyorum: Mehmet Türe ve ekibinden bu memlekete asla zarar gelmez. Mehmet Türe ve ekibinden asla size yanlış yapılmaz.”

AGC BAŞKANI CÖMERTLER’DEN TEŞEKKÜR

Anamur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zümrüt Cömertler de “Geleneği sürdürüp bizi ağırladığınız için, Anamur’daki gazetecileri önemsediğiniz için onlar adına size teşekkür ediyorum. Biz de gazeteciler olarak yerel yönetimin, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını ve Anamur’u ilgilendiren aktiviteleri kamuoyuna duyuruyoruz. Cemiyet olarak yer sorunumuz var. Desteğinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Programa Belediye Başkan Yardımcıları Sezai Şimşek, Hüseyin Gürel, Mahmut Kara, Hasan Ali Sarıca ve Mehmet Tuğrul ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Tanrıverdi ve birim çalışanları da katıldı.

GAZETECİ GÜNGÖR TÜRKELİ’YE ZİYARET

Kahvaltı programı sonrası Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte Gazeteci Yazar Güngör Türkeli’yi evinde ziyaret etti. Türe, burada yaptığı açıklamada, belediye olarak Türkeli’nin eserlerinden ve bağışlayacağı kitaplardan oluşacak bir kütüphane kuracaklarını ve adını vereceklerini kaydetti.11-ocak-201700811-ocak-2017001

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.