GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Gazeteciler Günü’nü kutladılar

11 Ocak 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Sağlar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, gazetecilerin özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemeyeceğinİ belirterek, AKP iktidarının hedef aldığı kurumların başında medyanın geldiğini ileri sürdü.

Sağlar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basın emekçilerinin 12 Eylül koşullarından daha geri haklarla görevlerini yapmaya çalıştığına dikkat çekerek, iş güvencesinin ortadan kalktığını, basın yayın çalışanlarının iş güvencesinin patronun insafına terk edildiğini anlattı.

11-ocak-2017002Uluslararası örgütler; Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) ve Gazetecileri Koruma Komitesi’ne (CPJ) göre, Türkiye’nin, dünyada basına en fazla baskının yapıldığı ülke olduğuna işaret eden Sağlar, çok sayıda gazetecinin hapishaneye atıldığını dile getirdi.

AKP iktidarının hedef aldığı kurumların başında medyanın geldiğini ileri süren Sağlar, “Yüzlerce medya organı kapatıldı, binlerce medya çalışanı ve gazeteci işsiz kaldı. Halkın haber alma hakkı iktidarın isteğine göre şekillendirilmeye çalışılıyor. Gazetecilerin özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemez. 10 Ocak Basın Bayramı’nı gerçek anlamda kutlayacağımız günler gelecektir” dedi.

Erdem: “Gazetecilerin hakları iyileştirilmeli”

Mersin Kızılay Şube Başkanı ve Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem, halkın haber alması için çalışan gazetecilerin zor şartlar altında görevlerini yaptıklarını belirterek, çalışma koşullarının iyileştirilmesini temenni etti.

Erdem, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, şunları kaydetti:

“Basın emekçileri, hak ettikleri değeri görmemelerine ve emeklerinin karşılığını  alamamalarına rağmen bıkmadan usanmadan görevlerini yerine getiriyor. Bir yandan halkın müşterek sesi olan, diğer yandan ise kamuoyu oluşturmada etkin rol oynayan basın çalışanlarının, haklarının iyileştirilmesini, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşmasını temenni ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.”

Madenli: “Basın hür olmalı”

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili araçlarından biri olan basında çalışanların işlerini hür biçimde yapabilmesinin önemine vurgu yaptı.

Madenli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kamunun gerçekleri öğrenmesinde basının önemine işaret ederek, “Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili araçlarından biri olan basın çalışanlarının özgür, bağımsız, tarafsız haber yapabilmelerinin önünde engel olmamalıdır. Bu çağdaş demokrasinin de gereğidir. Dünyanın en zor ve sorumluluk isteyen mesleklerinden biri olan gazeteciliği, tarafsız ve özgürce yerine getirmeye çalışan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Özyiğit: “Gazetecilerin günü kutlu olsun”

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, iktidarın yüzde 80′den fazla medya kuruluşunu ele geçirdiğini, ele geçirmedikleri üzerinde ise, baskı kurduğu bir ülkede hala mesleğinin onurunu koruyan basın emekçilerinin gününü kutladı.

Özyiğit, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, gazetecilerin hiç olmadığı kadar büyük bir baskı altında olduğunu öne sürdü.

212 sayılı Basın Yasası’nın kabulünün üzerinden geçen 56 yıla rağmen hala pek çok gazetecinin kendi iş kolunun yasası olan 212 sayılı yasaya tabii olmadan çalıştığına dikkat çeken Özyiğit, şunları söyledi:

“Halkın haber alma hakkının güvencesi olan gazeteciler, güvencesiz. AKP iktidarında; gazetecilere yönelik baskı artarak devam etti. İfade ve basın özgürlüğünün gerilediği Türkiye’de sayısız gazeteciye davalar açıldı. Çok sayıda gazeteci tutuklandı. Her olayda yayın yasağı getiren iktidar, halkın haber alma hakkını engelliyor. İnternet üzerinden haber sitelerine erişimi engellemeyi alışkanlık haline getiren AKP döneminde sansür arttı.”

Tüm baskılara, işsiz bırakılma, tutuklanma tehditlerine rağmen ifade ve basın özgürlüğü için mücadele veren onurlu gazetecilerin olduğuna vurgu yapan Özyiğit, “Bağımsız ve tarafsız basın anlayışının her geçen gün zedelendiği ülkemizde, meslek onurunu korumak için çaba gösteren, gazetecilerin günü kutlu olsun” dedi.

Dr. Antalyalı: “Demokrasinin ön koşulu basın özgürlüğüdür”

Özel Doğuş Hastanesi Başhekimi Dr. Serhan Antalyalı, toplumun sesi, gözü, kulağı ve aynası olan basının özgürlüğünün çağdaş demokrasinin de ön koşulu olduğunu kaydetti.

Çağdaş demokrasilerin ön koşulunun basın özgürlüğü olduğunu ifade eden Dr. Antalyalı, basının toplumun sesi, gözü, kulağı ve aynası olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

“Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak kabul edilen basın, gerçek, doğru, tarafsız haberlerle toplumu bilgilendirir, yönlendirir. Bu nedenle bilgiye ulaşmada basın emekçilerinin önündeki engeller kaldırılmalıdır.

Basın emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklarını elde etmelerini sağlamak amacıyla 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği günün yıldönümü olan 10 Ocak’ta sorunların çözülmesini diliyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Demirağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Demirağ Group Yönetim Kurulu Başkanı Cavidan Demirağ, önemli bir toplumsal görevi yerine getiren basın emekçilerinin en iyi koşullarda, özgürce görev yapabilmelerinin halkın bilgiye ulaşmasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

Demirağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 10 Ocak 1961’de ilk kez çalışan gazeteciler için 212 Sayılı Kanun’un düzenlendiğini anımsatarak, 10 Ocak gününün gazetecilerin sorunlarının konuşulduğu ve çözümler üretildiği bir gün olmasını diledi.

Demirağ, gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Basın emekçileri önemli bir toplumsal görevi yerine getiriyor. Gazetecilerin en iyi koşullarda, özgürce görev yapabilmeleri halkın bilgiye ulaşmasında büyük önem taşıyor.

Zor bir mesleği yerine getiren, halkın haber alma hakkı için gece gündüz demeden çalışan basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.