GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

CHP’den ‘ret oyu’ açıklaması

12 Ekim 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

12-ekim-2016003CHP Anamur İlçe Başkanı Ayhan Güven ve CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ali İlhan Ayhan, düzenledikleri basın toplantısında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen 1/100 bin ölçekli Mersin İl Çevre Düzeni Planı oylamasında CHP grubunun ‘ret’ oyu kullanma gerekçelerini açıkladılar.

CHP Anamur İlçe Başkanı Ayhan Güven, planda nükleer santral yapılacak Akuyyu’nun boş bırakıldığını söyledi. Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer santralin tarım ve turizme büyük darbe vuracağını ve bölge halkının bu santrale karşı olduğunu belirten Ayhan, “Bu oylamada ‘kabul’ oyu kullanan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, MHP’li büyükşehir meclisi üyeleri Ahmet Türkay, Ali Rıza Kibrit ve Berna Neara ile AK Parti’li büyükşehir meclis üyesi Cengiz Pınar’ın neden ‘evet’ oyu kullandıklarını ve bu oyu kullanırken Anamur halkını ve ilçe ekonomisinin temelini oluşturan tarım sektörünü düşünüp düşünmediklerini kamuoyuna açıklamalarını istiyoruz” dedi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ali İlhan Ayhan da 1/100 bin ölçekli İl Çevre Düzeni Planı ile ilgili Bayındırlık Komisyonu ve Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından meclise sunulan rapora koydukları muhalefet şerhini okudu.

Ayhan, komisyon raporunun CHP’li üyeler salonda bulunmadığı sırada ve kendilerine haber verilmeden hazırlandığını öne sürerek, “Sergilenen etik dışı ve dışlayıcı bu tavrın yanlışlığı bir yana, kararın içeriğindeki hukuksuz ve gerçek dışı unsurlardan dolayı bu karara katılmadık” dedi.

Planın Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin bazı maddelerine aykırı olarak hazırlandığını ifade eden Ayhan, şunları söyledi:

“Yönetmeliğe göre plan en az bir ilin tamamını kapsar. Yani planda boşluk bırakılamaz. Oysa mecliste oylanan planda Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapılacağı bölge, hükümet tarafından işaretlenmek üzere boş bırakılmıştır. Bir bölümün plan dışı bırakılması yada kararın merkezi yönetime bırakılması yönetmelik ihlalidir. Ayrıca, aynı yönetmeliğe göre, ülke ve bölge düzeyinde karar gerektiren büyük projelerin Çevre Düzeni Planı’nda değerlendirilmesi esastır.”

Planı hazırlayan firmanın Akkuyu’yu ekolojik denge, tarım ve turizm faaliyetleri ve doğal sit alanlarını göz önünde bulundurarak ‘ormanlık alan’ olarak tanımladığını belirten Ayhan, “Ancak Plan revizyonu bu komisyon raporuyla sırf siyasi nedenlerle ve ranta hizmet eder şekilde tahrifata maruz kalmıştır. Amaç, Mersin halkının yüzde 86’sının karşı olduğu Akkuyu Nükleer Santrali’nin önünü açmaktır. Aslında nükleer yandaşı olup nükleer karşıtı gibi görünmeye çalışmaktır” diye konuştu.

CHP olarak tüm yasal yollara başvuracaklarını ve mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Ayhan, “Bölgemizin geleceğini, tarımını, turizmini kurtarmak, çocuklarımıza sağlıklı bir çevre bırakmak için herkesi mücadeleye davet ediyoruz” dedi.12-ekim-2016002

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.