GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur’da 30 Ağustos töreni

31 Ağustos 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

31-agustos-20161001Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Cumhuriyet meydanında çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile tören başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hv. Yzb. Mümin Çalışkan yaptı.

Çalışkan, konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün Türk milletine hayat ve gurur veren 30 Ağustos zaferinin 94. yılını büyük bir coşku ile kutlamanın mutluluğu ve gururu içindeyiz.

Birinci Dünya Savaşı sonunda Osmanlı imparatorluğunun, siyasal alanda parçalanma tehlikesi ile karşılaşması ve düşmanların Anadolu’yu işgale başlamaları, bu imparatorluk içerisindeki Türklerin, bağımsızlık mücadelesine girişimlerini zorunlu hale getirmiştir. Bu mücadelede ilk adım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli hakimiyete dayanan, hür ve bağımsız bir vatan yaratmak için, bütün varlığı ile savaşmaya karar vererek 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile atılmıştır. Ezelden beridir hür yaşayan bu millet istilacı düşman ordularına çeşitli cephelerde üst üste başarılar sağlamıştır. Ancak kesin sonuç 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile alınmıştır. Her evresiyle düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferlerle sonuçlandırılmış olan Büyük Taarruz, Türk ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığını tekrarlatan büyük bir eserdir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla başlattığı İstiklal Harbi sonunda kazanılan bu büyük zafer, Türk milleti bağrına sokulmak istenen düşmanların kirli ellerini kırmıştır. Türk milletinin varlığını dünyaya kabul ettirmiş, sonsuzluğa kadar hür ve egemen yaşayacağını dost ve düşmana göstermiştir.

Büyük Türk ulusu tarih sahnesinden yeniden doğmuş, bir imparatorluk kaybetmiş olmasına rağmen ümmet ve cemaat topluluğu halinden kurtulup, çağdaş, laik ve demokratik ve milli bir devlet olma yolunda ilerlemiştir. Kazanılan bu zafer, dünyada sömürge statüsünde bulunan ulusların kurtuluş savaşları için bir örnek ve bir meşale olmuştur.

Tüm gücünü aziz milletimizden alan ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dün olduğu gibi bugün de vatan ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı vukuu bulunacak her türlü tehdidi, koşullar ne olursa olsun bertaraf edeceğine kimsenin şüphesi olmasın. Türk odusu daima, milletimizin milli birlik ve beraberlik içinde yükselmesine hedef gösteren yüce Atatürk’ün ölmez eserinin, ilke ve inkılaplarının bekçisi olmanın mutluluğu içerisindedir. Türk ordusunun aziz milletine armağan ettiği bu eşsiz zafer nesiller boyu gönüllerimizde daima minnet ile anılacaktır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün o yürekleri kavrayan ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ kükreyişi bizi yeni ufuklara, yeni hedeflere ulaştırmış ve ulaştırmaya da devam edecektir.

Türk birliğinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesi olan ordumuzun birer ferdi olarak her zaman, yüce Türk ordusunun emrinde olmanın şeref ve gururunu taşımaktayız. Coşku ile kutladığımız büyük zaferin 94. yılında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman ve aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anar, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunarız. 30 Zafer Bayramı bütün Türk ulusuna kutlu olsun.”

Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Aybike Dönmez ve Aykut Yalçın’ın okuduğu şiirlerle tören sona erdi.

Törene, Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Garnizon Komutanı Hv. Alb. Fatih Soysal, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katıldı.31-agustos-2016100231-agustos-2016100331-agustos-2016100431-agustos-2016100531-agustos-2016100631-agustos-2016100831-agustos-20161009

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.