Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur’un ‘il olma’ hayali erken bitti

29 Ağustos 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

29-agustos-20162001Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, hükümetin programında yeni bir il yapılması ile ilgili çalışmanın yer almadığını söyledi.

Elvan, AK Parti Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Yılmaz Tezcan ve Ali Cumhur Taşkın, AK Parti Merin İl Başkanı Cesim Ercik ve Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile birlikte Anamur’a geldi.

AK Parti Anamur İlçe Başkanlığı’nda partililere hitap eden Elvan, 15 temmuz darbe girişimine karşı gösterilen direnç ve demokrasi nöbeti için teşekkür ederek, “FETÖ 15 temmuzdan sonra terörü PKK’ya devretti. Ama şunu kimse aklından çıkarmasın; birlik beraberliğimizi devam ettirerek, kararlılıkla mücadele ederek terör örgütlerinin kesinlikle köklerini kazıyacağız” dedi.

Elvan, Akdeniz Sahil Yolu projesi kapsamında 6 tünel ile 6 viyadüğün temelini attıklarını belirterek, “Yapımı süren 6 tüneli de yıl sonuna kadar hizmete açacağız. Şu anda proje kapsamında ihalesi yapılmamış bir bölüm kalmadı. Bu proje 2019 yılı içerisinde tamamen bitecek. Ayrıca Ermenek Karaman karayolu için de ihale yakında yapılacak. Anamur iskelesinin ihalesi de 2 ay içinde yapılacak. Bu projeyi büyüttük. Kapalı devre sulama projesinin inşaatı da başladı. 1 Kasım seçimi öncesinde verdiğim tüm sözleri yerine getireceğiz” diye konuştu.

AK Parti Anamur İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz da Bakan Elvan’ın seçim broşürünü göstererek, “Bu broşürde söz verilen bütün projeler birer birer hayata geçiriliyor. Sayın bakanımıza Anamur’a gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür ediyoruz” dedi.

MUHTARLARLA TOPLANTI

Öğretmenevinde muhtarlarla bir araya gelen Elvan, kurumların ilçe ve il müdürlerinin de katıldığı basına kapalı toplantıda, mahallelerin sorunlarını içeren dosyaları aldı. Elvan, muhtarların sorunlarını da dinledi.

“PROGRAMIMIZDA İL KONUSU YOK”

Elvan, daha sonra Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ANSO) işadamları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi.

ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu, sivil toplum kuruşları adına yaptığı konuşmada, hastane inşaatının hızlandırılması ve emniyet müdürlüğünün taşınması ile ilgili talepleri iletti.

Torunoğlu, Anamur’un il yapılması için düzenledikleri kampanya kapsamında toplanan imzalar ile diğer bilgileri içeren dosyayı Bakan Elvan’a sunarak destek istedi.

Kalkınma Bakanı Elvan ise hükümetin programında yeni bir il yapılması ile ilgili bir çalışmanın yer almadığını belirterek, “Açıklıkla söylemeliyim ki, gündemimizde yeni bir il yapılması konusunda birşey yok” dedi.

BÜROKRASİYE ELEŞTİRİ

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ve Sulama Birliği Başkanı Hasan Ali Bal’ın Dragon çayına foseptik boşaltıldığını belirterek, sorunun çözülmesi yönündeki taleplerini de dinleyen Elvan, Vali Çakacak ve Kaymakam Cantürk’ün açıklamalarından tatmin olmayarak, şunları söyledi:

“İki kişi aynı şeyden şikayet ediyorsa, belli ki burada bir sorun var. Bu soruna mutlaka bakılması lazım. Muhtarlarla yaptığımız toplantıda bir talep gündeme geldiğinde bürokratlar konuyu birbirlerine yazdıklarını söylüyorlar. Bir sorun varsa ilgili bürokratlar bir araya gelerek hızla sorunu çözmeliler. Herkes masa başında oturursa biz kalkınamayız, üretemeyiz. Bu konuda ben sivil toplum örgütü temsilcilerini de biraz eleştireceğim. Lütfen taleplerinizi projelendirin ve ilgili birimlere teslim ettikten sonra bizden destek isteyin.Hemen gereken desteği verelim. Proje olmazsa sorunun çözümü zorlaşır.”

Toplantının sonunda ANTSO Başkanı Torunoğlu, Elvan’a plaket takdim etti.29-agustos-2016200229-agustos-2016200429-agustos-2016200529-agustos-2016200629-agustos-2016200729-agustos-2016200829-agustos-2016200929-agustos-2016201029-agustos-2016201129-agustos-2016201229-agustos-2016201329-agustos-20162014

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.