GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur’un il olması için ilk adım

19 Ağustos 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

19-agustos-20161004Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Anamur’un il olması konusu görüşüldü.

Toplantıya, Kaymakam Cengiz Cantürk, ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu, AK Parti Anamur İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz, CHP Anamur İlçe Başkanı Ayhan Güven, AK Parti Bozyazı İlçe Başkanı Celalettin Muz, Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çetin, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Turizm Derneği Başkanı Suzan Kalaycı, İMO Anamur Temsilcisi Ahmet Hilmi Kaya, Mimarlar Odası Anamur Temsilcisi Ali Oğuz, Anamur Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Gaye Onan, oda ve dernek üyeleri ile gazeteciler katıldı.

Kaymakam Cengiz Cantürk, Anamur’un sosyo ekonomik yapısı, tarım potansiyeli, stratejik ve coğrafi konumu, tarihi ve turistik değerleri ile il olmayı hak eden bir şehir olduğunu belirterek, bu konuda yapılacak çalışmalara katılacaklarını ve destek vereceklerini söyledi.

ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu da ilçedeki tüm kurum ve kuruluşların katılımıyla yürütülecek çalışmalara daha sonra çevre ilçeleri de dahil ederek kararlılıkla il olma isteğinin ortaya konulacağını belirterek, “İlçemizi tanıtan, il olma isteğimizin nedenlerini açıklayan bir sunum ve rapor hazırlayacağız. Vatandaşlarımızı da imza kampanyası düzenleyerek sürece dahil edeceğiz. Bu günlerde oluşan ılımlı siyasi ortamı avantaja çevirerek hedefimize ulaşmak istiyoruz” dedi.

AK Parti Anamur İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz da kapalı devre sulama projesinin hayata geçmesi için yapılan çalışmayı hatırlatarak, “Bugün, 83 bin dekar araziyi sulayacak projenin inşaatı başlamışsa eğer bu birlik ve beraberlikle yaptığımız çalışma sayesindedir. Bu birlik ve beraberliği il olma konusunda da göstermeliyiz. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Yılmaz, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın 28 Ağustos’ta Anamur’a geleceğini ifade ederek, “O güne kadar gerekli hazırlıkları yaparak bir sunum hazırlayıp sayın bakanımıza il olma isteğimizi göstermeli ve desteğini alarak işe başlamalıyız. Bunun yanı sıra Ankara’da kurulacak temaslarla ilgili de elimizden geleni yaparız” diye konuştu.

Toplantıda söz alan oda ve dernek başkanları da yapılacak çalışmalarla ilgili olarak görüşlerini ifade ederken, öncelikle Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a sunmak üzere il olma isteğinin nedenlerini anlatan ve Anamur’u tanıtan bir sunum hazırlanması konusunda fikir birliğine varıldı.

Konu ile ilgili gelecek toplantının 23 Ağustos Salı günü saat 17.00’da yapılmasına karar verildi.19-agustos-2016100219-agustos-20161003

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.