GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kuyucuoğlu, ‘OHAL sivil darbenin uzantısıdır’

22 Temmuz 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

22-temmuz-20165001CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, darbe girişiminin milletin özgür iradesine karşı yapılmış bir girişim olmakla birlikte, sonrasının muhaliflere karşı bir sivil darbe olarak gelişmesinden kaygı duyduklarını bildirdi.

Kuyucuoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “15 Temmuz girişiminin başarıya ulaşamamış olması, ülkemiz ve milletimiz adına sevindiricidir. Sonrasında ortaya çıkan birlik ve beraberlik ortamı ise uzun zamandır özlediğimiz bir tablodur” ifadelerini kullandı ve şunları kaydetti:

“Bu tablonun devamını canı gönülden dilemekle birlikte, iktidarda bulunanlar bu birlikteliğin devamını sağlayacak adımlar atmalıdır. Çünkü ülkemiz ayrışma ve kutuplaşmadan zarar görmüş ve görmeye de devam etmektedir.

Demokrasi adına sokağa çıkanların “gerçekten bu duygularla orada bulunanları tenzih etmekle birlikte” yapılanlara baktığımızda demokrasi istemekle uzaktan yakından ilgileri yoktur. Emir kulu masum askerlere eziyet etmek, başlarında fotoğraf çektirmek, sağa sola saldırmak ne zamandan beri demokrasiyi savunmak olmuş anlamak zordur.

Bu darbe girişimi demokrasimize karşı, TBMM’ye karşı, kısacası milletimizin özgür iradesine karşı yapılmış bir girişim olmakla birlikte, sonrasının muhaliflere karşı bir sivil darbe olarak gelişmesinden kaygı duymaktayız.

Daha darbe girişiminin üzerinden birkaç gün bile geçmeden sayıları 60 binlere dayanan açığa almalar ve görevden el çektirmeler düşündürücüdür. Nasıl bir hızlı çalışma yapılmıştır ki, bu kadar kamu çalışanı darbeyle ilişkilendirilebilmiştir.

Darbe girişimini haber alamayan istihbarat bu kadar kişinin darbe yanlısı ya da destekçisi olduğunu iki günde nasıl ortaya çıkarmıştır. Alelacele yapılan bu uygulama bizlerde, acaba hükümete muhalif olanlar tasfiye mi ediliyor şüphesini uyandırmaktadır.

İktidar mutlaka bu konuda muhalefeti ve kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yapmalı, bilgi ve belge ortaya koymalıdır.

Çünkü bu darbe girişiminin amacına ulaşmamasındaki en büyük başarı, muhalefetin, basının ve yine TSK içindeki Atatürkçü komutanların başarısıdır.”

Olağan Üstü Hal ilanını da değerlendiren Kuyucuoğlu, şöyle devam etti:

“OHAL sivil darbe girişiminin bir uzantısıdır. TBMM baypas edilmek istenmekte ve Bakanlar Kurulu’nun onay mercii haline getirilmektedir. Bu alınan önlemler bir darbeyi önleme kamuflajlı, diğer bir darbeyi getirme endişesi taşıyoruz.

Bu girişimi onaylamadığımız gibi çözümün demokrasiyi güçlendirmek, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engelleri kaldırmak, muhalefetin sesine kulak vererek, ekonomik refahı sağlamaktan geçtiğine inanıyoruz.

Umudumuz, kardeşçe ve birlik içerisinde yaşamak, görevimiz ise büyük Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaktır.”

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.