GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Çulunu çaputunu kap, Bahar Şenliği’ne gel

07 Mayıs 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

bopp5olh5m004Gazipaşa ve Anamur ile çevre ilçeleri buluşturan Bahar Şenliği’nin ikincisi, 8 Mayıs 2016 Pazar günü Gazipaşa ilçesinin Doğanca mahallesindeki Çamalanı yaylasında yapılacak.

Anamur’dan Hüseyin Demir ve Mehmet Demir ile Gazipaşa’dan Bülent Ecevit Efe ve Kenan Efe’nin organize ettiği şenliğin ilki geçtiğimiz yıl Kaşpazarı Yaylası civarındaki Çellikalanı’nda gerçekleştirilmişti. Organizatörler bu yıl da aynı bölgede şenliği gerçekleştirmek istemiş, ancak bazı muhtarların iki ilçenin arasında sınır sorunu olduğunu öne sürerek Anamur Kaymakamlığı’na yaptığı başvuru nedeniyle bu bölgeye izin verilmemişti.

Bu gelişme üzerine yeni bir şenlik alanı arayışına giren organizatörler, Gazipaşa’nın Doğanca mahallesine bağlı Çamalanı Yaylası’nda etkinliği gerçekleştirmeye karar verdiler. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan bilgilendirmeler ile bu yıl daha da kapsamlı hale gelecek şenliğe Alanya, Gazipaşa, Anamur ve Bozyazı ilçelerinden binlerce vatandaşın katılması bekleniyor.

“Çulunu çaputunu kap da gel” sloganıyla 4 ilçede yaşayan yörükleri buluşturup kaynaşmalarını amaçlayan etkinlikte, katılımcılara ikramlar yapılırken, müzik dinletileri ve oyunlarla yörük kültürü ön plana çıkarılacak. Sanatçı ve aşıklar da etkinliğe seslendirecekleri türkülerle renk katacaklar. Etkinlikte Mehtap Koç, Zeyni Yılmaz, Nevzat Baysal, Erol Aşkan, Gevenesli Mustafa, Ali Bulut, Anamurlu Kemal ve Naci Taşdemir’in sahne alması planlanıyor.

Anamur’dan şenliğe gitmek isteyen vatandaşlar, Kalınören’den devam ederek Güleç, Çataloluk (Bodrum), Güngören ve Karaağa grup yolunu takip edecek. Karaağa Camisini geçince sola saparak 5 kilometre sonra Çamalanı’na ulaşacak. Ulaşımla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 546 238 66 34 numaları telefondan organizatörlerden Hüseyin Demir’i arayabilecek.

Şenliğin organizasyonuna Yamaha Motor Yılmaz Bulut, Binbir Net, Hakan Temel, Aytemel Tarım Ayhan Temel, Şahin Komisyon-Şahin Yıldız, Aslan Komisyon-Bilal Aslan, Osmanoğlu Meyvecilik-Ahmet Elmalıca (Gülnar), Bulut Makina Cengiz Bulut, Kadirler Obası Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kükür Köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Mavioğlu Ticaret (Erdemli) ve Emre Motor-Mehmet Demir destek veriyor.bopp5olh5m002bopp5olh5m003bopp5olh5m005

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.