GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Eminağaoğlu: ‘Meclis Anayasa yapamaz’

18 Nisan 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

nhhxnnxuj016Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ancak kurcu meclislerin Anayasa yapabileceğini belirterek, TBMM’nin Anayasa yapma yetkisinin olmadığını söyledi.

Anamur Kültür Derneği, ‘Türkiye Nereye Gidiyor’ konulu konferans düzenledi. Belediye meclis salonundaki konferansı Belediye Başkanı Mehmet Türe ile birlikte çok sayıda vatandaş dinledi. Dernek Başkanı Yaşar Alıcı ve oturum yöneticisi Yard. Doç. Dr. Akif Altınbıçak’ın açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi.

YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu,  Türkiye’nin içinde bulunduğu tabloda yeni anayasanın en büyük sorun olarak gündemde bulunduğunu belirterek, “Anayasalar gücün ifadesi değildir. Herkesin bir araya gelmesiyle oluşmalıdır. Bugün böyle bir tablonun oluşmadığını görüyoruz” dedi.

Anayasaların uzlaşmayla yapılması nedeniyle öncelikle halkın her kesiminden böyle bir istek olması gerektiğini ifade eden Eminağaoğlu, “Böyle bir istek olması, ancak halkın bir kurucu meclis yaratmasıyla mümkün. 1924 Anayasası bir kurucu meclisle ortaya çıktı. O iktidar kurucu değerlerle hiçbir zaman çatışmadı. Çok partili siyasi hayata geçildiğinde iktidarı ele geçiren siyasi partiler, denetlenemeyince 1960′ları yarattı Türkiye’de” dedi.

Meclisin her istediğini yapma yetkisine sahip olmadığını öne süren Eminağaoğlu, “Ancak bir meclis kurucu meclis ise Anayasa yapabilir. Kurucu meclis değilse bağlı olduğu Anayasayı kaldıramaz. Bu anayasayı meclis de kaldırsa hükümet de kaldırsa bu suçtur. Anayasayı ihlal suçudur. Meclisin kaldırması suçu ortadan kaldırmıyor” diye konuştu.

Eminağaoğlu,  Türkiye’de seçim ve siyasetin 12 Eylül anlayışıyla yürütüldüğünü belirterek, “Seçim kanunu, siyasi partiler kanunu, milletvekili seçim kanunu 12 Eylül’den kalma. Türkiye’nin halen seçim ve siyasetin kurallarını 12 Eylül’e göre, o anlayış göre yapıyor ve yürütüyor. 12 Eylül’deki anlayış nedir? Güçlüyü daha güçlü kılmak, güçlünün karşısındakini olabildiğince uzaklaştırmak. Güçlüyü daha güçlü kıldığınızda neyle karşılaşabilirsiniz? İşte bugünle. Bugün iktidar partilerinin gücü giderek artıyor. Bu neyi gösteriyor? İktidar olanaklarını kullanarak, kişi hak ve özgürlüklerinin içini boşaltarak, kişileri olabildiğince iktidara bağımlı kılarak, serbest irade ortadan kaldırılıyor? şeklinde konuştu.

Eminağaoğlu, konuşmasının ardından soruları cevapladı.nhhxnnxuj015nhhxnnxuj012nhhxnnxuj013nhhxnnxuj014

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.