Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

AK Parti?den ?kavşak? açıklaması

24 Mart 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

xxyli33pxxdoroeedrrlpf001Anamur Belediyesi?nin kavşak düzenlemelerini belediyenin değil, Karayolları?nın yaptığı şeklindeki açıklamasının ardından yazılı bir açıklama yapan AK Parti Anamur İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz, yapılan incelemeler sonunda kavşakların imar sorunu nedeniyle kapatıldığını bildirdi.

Yılmaz, Anamur Belediyesi?nin yaptığı açıklamanın ardından bilgi kirliliğini önlemek, bazı konulara açıklık getirmek ve siyasi hesaplar adına yapılmaya çalışılan algı operasyonuna geçit vermemek için açıklama yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

?Değerli Hemşerilerim;

Bütün Anamur ve bölge halkı olarak yıllar boyunca çilesini çektiğimiz, gerek ekonomik anlamda gerekse çevre illere ulaşımımız açısından ilçemizin en büyük sorunu olan ve kısa bir süre sonra tamamlanacak olan D-400 Karayolu Akdeniz Sahil yolu projemizin sonuna yaklaşmış durumdayız. D-400 Karayolunda yapılan çalışmalar kapsamında vatandaşlarımızın can güvenliği de ön planda olmak üzere Antalya-Mersin Karayolunun şehir merkezi geçişindeki kavşak ve kaldırım çalışmaları da düzenleme dahiline alınmıştır ve çalışmalar tüm hızı ile devam etmektedir.

D-400 Karayolunda gerçekleşen çalışmalar kapsamında kapanan kavşakları yeniden yerinde inceletmek üzere Karayolları 5. Bölge Müdürümüz Sayın Yakup Dost’dan konu ile alakalı yerinde çalışma yapılması için talepte bulunduk.

Sayın bölge müdürümüz, talebimize hemen cevap vermiş ve konuyu en üst düzeyde inceletmek için Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Bülent Hacak’ı görevlendirmiştir. Bölge müdür yardımcımız ile birlikte yapmış olduğumuz inceleme ve çalışma sonucu gördük ki sayın başkanın vatandaşlarımıza yollamış olduğu sözüm ona bilgilendirme mesajının altında yatan asıl konuyu hemşerilerimizle paylaşma gereği duydum.

Öncelikle bilinmesini isterim ki sayın belediye başkanının kapatılmasını konu ettiği stadyum yolu yani 19 Mayıs Caddesi ile Otogar Camii yanından çarşı merkeze çıkan 23 NisanCaddesi’nin cep veya kavşak çalışmasının yapılamaması veya hali hazırda açık olanın kapatılmasının sebebi, şu an geçerli olan imar planında bahsedilen yolun otopark ve yeşil alan olarak görülmesi nedeni ile yan yol ve kavşak yapımına engel olduğu ortaya çıkmıştır. Konya menşeli Anamur Şehir Planını yapan firma bahse konu yerde plan düzenlemesi yapmasına rağmen bu düzenlemenin onaylatılarak Anamur Şehir Planına işlenmemesinden dolayı Karayolları Bölge Müdürlüğü, Anamur Şehir planı üzerindeki hali hazır şekliyle çalışma yapmış ve uygulamasını da bitirmiştir. Bahsi geçen otogar camii yanındaki yolun park ve yeşil alan gözüktüğü, Kaymakamlıkta Bölge Müdür yardımcımız Bülent Hacak tarafından bilgisi anlatılmıştır. Burda Belediye Başkanının, vatandaşlarımızda bu konunun farklı bir algı oluşturması adına cep telefonlarına yollamış olduğu mesajın altında yatan gerçek, imar planında bahse konu yerin düzenlemesinin yapılsa bile plana işlenmemiş olmasıdır.

Anamur Belediye Başkanılığı gibi kutsal bir görevin başında olan Sayın Mehmet Türe’nin yaklaşık 50 yıldır hiç bir hükümetin bir kazma dahi vurmaya cesaret edemediği ve Anamur’un kaderini değiştirecek olan D-400 Karayolu Akdeniz Sahil Projesine sahip çıkması ve yetkilere yardımcı olması gerekirken yaptığı açıklamadan üzüntü duyduk. Sayın başkanın D-400 ile alakalı meselelerdeki ilgisini, şehir içerisinde uyguladığı kaldırım ve tek yön yol çalışmasına da göstermesini bekliyoruz. Çalışma sonucu çarşı merkezdeki ve Akdeniz Cadesindeki esnafın durumunu bizzat sormasını tavsiye ediyoruz. Hangi mahalle olursa olsun istişare sonucu işler yapılmış olsaydı böyle bir sonuç doğmayacaktı. İşte Esnaf kardeşlerimiz orda ve onları temsil eden Sivil Toplum Örgütleri de orda, bizlerle paylaştıkları sıkıntıların hepsinden bilgimiz var.

Ak Parti Anamur İlçe Teşkilatı olarak Karayolları Bölge Müdürülüğü ile kavşak ve ceplerin yapılması hususundaki çalışmamız ve yapılan işleri takibimiz devam etmektedir. İnşallah Anamur ve Anamur’lu hemşerilerimizin can ve mal güvenliği başta olmak üzere hayatını kolaylaştıracak her türlü çalışmayı yapmaya ve engeller oluşsada  cennetten bir köşe olan Anamur’umuzu hak ettiği yere getirmek için son nefesimize kadar çalışmaya devam edeğiz. Saygılarımla.?xxyli33pxxdoroeedrrlpf004xxyli33pxxdoroeedrrlpf005

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.