Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Gümüş?ten elektrik kesintilerine tepki

28 Ocak 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

odnhaac55rn32f2001Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, elektrik kesintileri nedeniyle üreticilerin zirai don olayını önleyemediğini belirterek, konuya çözüm bulunmasını istedi.

Gümüş yaptığı yazılı açıklamada, bölgede yaşanan zirai don olayının üreticiyi perişan ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

?Her yıl aynı şeyleri söylüyoruz, her yıl aynı sıkıntıları yaşıyoruz ama ne yazık ki elektrik dağıtım şirketinin yetkilileri sıkıntılara kulak tıkıyor. Ne zaman bölgemizde don olayı var. 186 Elektrik Arıza hattına ulaşmak mümkün değil. Şirketten muhatap bulmak mümkün değil. Bu konu tarafımızdan Şirketin İl Müdürüne, Anamur Şube Müdürüne müteaddit defalar anlatıldı. Basın yoluyla iletildi. Bölge Milletvekillerimize anlatıldı. Ama ne yazık ki bir arpa boyu mesafe kat edemedik.?

Üreticilerin özellikle muz seralarında suni yağmurlama ve sisleme yöntemleriyle don olayına karşı tedbir aldığını, ancak bu sistemlerin elektrik enerjisine dayalı sistemler olduğunu anlatan Gümüş, ?Enerji kesintisi olmasa hiçbir üreticimizin serasında don olayı olmaz ve üreticilerimizin de sıkıntısı olmaz. Ama ne zaman don olayı var. O gün maalesef elektrik yok? dedi.

Anamur?da son günlerde yaşanan don olayları nedeniyle birçok üreticinin zarar gördüğünü ve ürünlerin donduğunu ifade eden Gümüş, şöyle devam etti:

?Şu anda üreticilerimizin ürünleri dondu. Krediyle ayakta duran üreticilerimiz şimdi ne yapacak. Banka borcu bekliyor. Bağ-Kur primleri arttı. Bağ-Kur prim borcu bekliyor. Eğitim gören evladı okulda para bekliyor. Evinin ihtiyacını karşılamak için paraya ihtiyacı var. Üretim yapmaya devam edebilmesi için ziraatçı para bekliyor. Elektrik, su, ev kirası var. Onlar bekliyor. O zaman üretici ne yapacak??

Yetkililerden soruna çözüm bulunmasını isteyen Gümüş, ?Yetkilileri sesleniyoruz. Üreticilerimizin sesine kulak verelim. Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve bürokratlarımız bu konuya umarım bir çözüm bulurlar. Don olayından dolayı zarar gören üreticilerimizin kredi borçlarının ertelenmesi ve yeni kredi imkanlarının sağlanması gibi iyileştirmeler istiyor ve bekliyoruz? ifadelerini kullandı.

Gümüş, zarara uğrayan üreticilere geçmiş olsun dileklerini de ileterek, Oda Meclisi ve yönetimi olarak sıkıntıları yetkililere anlatmaya devam edeceklerini kaydetti.odnhaac55rn32f2002

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. Şeref Koz Yorumu:

    Elektrikler kesildiğinde telefon çıkmamaları çok kötü. İşletmeler halkla ilişkilere önem vermeli. Çünkü halkın parasıyla bir yerlere geliyorlar.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.