Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Esnafa kredi müjdesi

24 Aralık 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

ioiio478gr32f2001Anamur Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir ve Halk Bankası Anamur Şubesi Müdürü Hakan Atlıhan, küçük esnaf ve girişimcilere yönelik kredi imkanları hakkında bilgi verdiler.

Kooperatif Başkanı Ahmet Özdemir, son düzenlemeyle makine, ekipman, demirbaş, işyeri modernizasyonu, ham madde ve döner sermaye ihtiyacı olan esnaflara 30 bin liraya kadar sıfır faizli kredi verilebileceğini belirterek, ?Kooperatife kredi borcu olmayan ve KOSGEB?den daha önce hibe desteği almamış olan esnaflarımız, kredi kullanım amaçlarını taahhüt ettikleri yazıyla başvurduklarında, kredi şartlarını yerine getirmeleri halinde 30 bin liraya kadar kredi alabilecekler? dedi.

Özdemir, esnafların ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda Halk Bankası ile uyum içinde çalıştıklarını da ifade ederek, ?Sayın müdürümüz ve Halk Bankası personeli ile uyumlu bir çalışma ortamı yakaladık. Kendileri esnaflarımızla yakından ilgileniyor, işlemler ile ilgili yoğun çaba gösteriyorlar. Onların bu çabasını takdir ediyoruz ve teşekkürlerimizi sunuyoruz? diye konuştu.

Halk Bankası Müdürü Hakan Atlıhan da KOSGEB kredileri ve geleneksel mesleklerin yaşatılması için sağlanan kredi desteği hakkında bilgi verdi.

Daha önce KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlanmamış olan ancak KOSGEB?in Girişimcilik Destek Programını bitirmiş olanların 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabileceğini ifade eden Atlıhan, ?Başvuru sahiplerinin başvuru tarihinde 30 yaşını bitirmemiş, kredi borcu olmaması ve projesi KOSGEB tarafından onaylanmış olması gerekiyor. İş kurmak isteyen genç girişimcilerin bu imkandan faydalanmasını istiyoruz. Bilgi edinmek isteyenlere kapımız açık? dedi.

Geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması için bu meslekleri icra edenlere yönelik de kredi desteği sağlandığını aktaran Atlıhan, şunları söyledi:

?El dokuma işleri, bakır işlemeliciği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma, ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik ve çarıkçılık işi yapanlar, faizsiz kredi desteği alabilecek. Kredi başvuru tarihinden önce en az 3 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve bu belgeyle son bir yıl içinde kendi adına işletme kurmuş olanlara bu krediden yararlanma hakkı veriliyor. Bu düzenlemeyle geleneksel mesleklerin korunması ve yaşatılması amaçlanıyor? diye konuştu.

Kooperatif binasındaki basın toplantısına Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Anamur Temsilcisi İsmail Erdoğan, Halk Bankası KOBİ sorumlusu Engin Sertkaya ve kooperatif yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.