Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Yüksekokul yeni binasına kavuştu

01 Ekim 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

kmmhnoo66elvan004Mersin Üniversitesi (MEÜ) Anamur Meslek Yüksekokulu yeni hizmet binası törenle açıldı.

MEÜ Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, Ören mahallesindeki binanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1995-96 eğitim öğretim yılında açılan yüksekokulun çağın gerektirdiği koşullarda kendini sürekli yenileyerek bugün 7 bölüm ve 6 programla faaliyetini sürdürdüğünü söyledi.

Yeni yerleşkenin 21 derslik, 2 bilgisayar laboratuarı, bir yiyecek içecek laboratuarı, çok amaçlı spor sahası ve yerleşke içerisinde 430 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu?na ait öğrenci yurdu ile Anamur?a yakışan bir yapı olduğunu ifade eden Çetinsöz, ?Mevcut yerleşke ve hizmet binası ile bundan sonra Anamur?un yüksek öğretimde daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Yüksekokul inşasına destek veren başta Prof. Dr. Ali Ayhan olmak üzere tüm Anamurlulara teşekkür ederim? dedi.

Anamur Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Ayhan da yüksekokul yapım sürecine katkıda bulunanlara teşekkür ederek, ? Rektörümüz 4 yıllık programlar için de çalışmalar yapıldığını söylediler, bundan son derece memnun olduk? diye konuştu.

Yüksekokulun yapılmasına önemli katkılar yapan Prof. Dr. Ali Ayhan öğretim elemanları ve öğrencilere hitaben şunları söyledi:

?Değerli öğretim elemanı arkadaşlarım. Burada doçent profesör olunmaz diye bir şey yoktur. Yeter ki çalışın, konumunu koruyun. Hiçbir mesleğin kötüsü yoktur. Yeter ki onu sevin, en iyi şekilde icra etmeye çalışın. Değerli öğrenciler, 2 yıllık 4 yallık fark yoktur. Yeter ki seçtiğiniz mesleği sevin, çalışın ve onu ilerletin.?

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de sadece öğrencilerin kullanacağı yeni bir otobüs ve yürüme mesafesinde bir spor kompleksi yapacaklarını söyledi.

Binanın yapımına emeği geçenlere teşekkür eden MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise binanın iç teçrifatını üniversite olarak kendilerinin ürettiğini belirterek, ?Kendi öz kaynaklarımızla bu okulu dışarıya ihtiyaç duymadan bitirdik. Anamur?un hangi konuda ihtiyacı varsa o konuda bölümler fizibilite yapılarak güçlendirilip gerekirse yeni okullar açılması konusunda işbirliği ile elimizden geleni yapacağımıza size söz verebilirim? dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek binanın açılışı yapıldı ve derslikler gezildi.kmmhnoo66elvan007kmmhnoo66elvan008kmmhnoo66elvan005kmmhnoo66elvan006

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.