ADLİYE-POLİS Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Valilikten ‘huzur ve güvenlik’ kararları

15 Eylül 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

1343627938942Mersin Valiliği, kamu düzenini korumak, il genelinde yaşayan çocukları sokağın tehlikelerinden korumak ve sömürülmelerini önlemek üzere karar aldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşayan çocukların bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimi ile güvenliğinin acımasız şekilde tehlike altında olduğu belirtilerek, “Alınan bu kararla, çocukların aileleri ya da başka kişiler tarafından ihmal veya istismar edilmelerini önleme ve kamu esenliğinin sağlanması amaçlanmaktadır” denildi.

Hukuki dayanakların da belirtildiği karar metninde alınan kararlar şu şekilde sıralandı:

“Kamu düzenini bozan ve sosyal hayatın akışına mani olan eylem ve davranış sergileyerek kamu görevlileri ve kolluk kuvvetlerinin hizmet vermesini aksatan, toplumun ve bireylerin güvenlik algısını zedeleyerek panik ve korku uyandıran, ekonomik ve çalışma hayatının normal akışının aksamasına neden olan fiil ve hareketlerde bulunan çocukların veli ya da vasisi, çocuklarının bu tür eylemlerde bulunmasını önlemekle yükümlüdür.

Okullardaki eğitim ve öğretimi engelleyen, aksamasına neden olan, boykot veya protesto eylemlerine katılan çocukların bu tür eylemlerde bulunmasını veli, vasi ya da yasal temsilcisi önlemekle yükümlüdür.

Çocuklarını okula göndermeyen veya devam etmesini sağlamayan, ilgili birimlerce yapılan uyarıya rağmen bu tutumunu sürdüren aileler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Akaryakıt istasyonlarında bidon, şişe veya benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz ve benzeri yanıcı maddelerin satılması yasaklanmıştır. Zorunlu hallerde akaryakıt almak isteyen kişiler kimlik fotokopisi ve adres beyanıyla akaryakıt alabilecek. Bu belgeler istenildiğinde güvenlik güçlerine ibraz edilmek üzere süresiz saklanacaktır.

Araç lastiği yakılarak kamu ve trafik güvenliği tehlikeye düşürüldüğünden il sınarları içinde faaliyet gösteren tüm lastik bayi, tamirci ve diğer işyerlerinin ve kişilerin çocuklara lastik satmaları, temin etmeleri, iş çevresinde herkesin kolayca ulaşabileceği şekilde bulundurmaları yasaklanmıştır. Karara uymayanlar hakkinde cezai hükümler uygulanacaktır.

Eğitim öğretim faaliyetlerini ve kamu düzenini olumsuz etkileyecek, toplumda korku ve paniğe neden olacak torpil, maytap ve benzeri maddeler ile kimyasal bileşik içerebilen yakıcı, yanıcı özelliği olan biber gazı, biber spreyi ve göz yaşartıcı gazların ilk ve orta öğretim okulları binalarında taşınması, okullara yakın yerlerde ambalajsız şekilde taşınması ve 18 yaşından küçüklere satılması yasaklanmıştır. Aileler, çocuklarının bu tür eylemlerde bulunmasını önlemekle yükümlüdür. Uymayan ailelere cezai işlem uygulanacaktır.

18 yaşından küçüklere sigara ve alkollü içecek satışı yasaktır. Bu yasak ihlal edildiği takdirde müessese sahibi ile çocukların veli ya da vasisi hakkında gerekli işlem yapılacaktır.

Çocukları hakkında ilgili mahkemece sağlık, eğitim ve danışmanlık tedbiri kararı verilen ancak tüm mesleki çalışmalara rağmen, gerekli özeni göstermeyen, direnç gösteren veli yada vasiler hakkında yasal işlem yapılacaktır.”

Açıklamanın sonunda kararın uygulanmasına aykırı davranan, muhalefet eden kişilere, kamu düzenini ve esenliğini bozan çocukların veli ya da vasisine 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği yasal işlem yapılacağı kaydedildi.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.