Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

“Azıtepe mükemmel bir uçuş alanı”

11 Ağustos 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Yamaç paraşütü sporcuları, “Anamur Azıtepe yamaç paraşütü pilotlarının siv eğitimi için mükemmel bir uçuş alanı”

Kahramanmarş ve Adıyaman’dan gelen yamaç paraşütü sporcuları Azıtepe’den yaptıkları atlayış sonrası pist ilgili yaptıkları değerlendirmede “burası yamaç paraşütü pilotlarının siv eğitimi için mükemmel bir uçuş alanı” dediler.

Kahramanmaraş Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mahmut Hopur ve Adıyaman Tut Hava Sporları kulübü Başkanı Süleyman Solak ile birlikte gelen sporcular Anamur Azıtepe den yaptıkları atlayış sonrası AA muhabirine yaptıkları değerlendirmede “Anamur Azıtepe yamaç paraşütü potlarının siv eğitimi için mükemmel bir uçuş alanı” dediler.

Ağırlıklı olarak Maraş ve Gaziantep bölgesinde uçuş yaptığını belirten yamaç paraşütü pilotu Barış çelik, “2007 yılından buyana yamaç paraşütü sporu yapıyorum. Yerel yönetimin daveti üzerine Anamur’a geldik bu sabah ilk uçuşumu yaptım. Burası görselliğiyle ormanıyla Denizi ile gayet güzel bir bölge. Yamaç paraşütü sporu yapanların burayı tercih edeceklerini düşünüyorum. Buranın acil durum çalışmaları içinde uygun olduğunu düşünüyorum. Deniz üzerine 300-400 metre gelinecek bir nokta. Yerel pilotlardan aldığım bilgilere göre akşam sortilerinde 500-600 metrede deniz üzerine gelinebiliyor olduğunu öğrendim. Buda deniz üzerinde acil durum çalışması yapmak için iyi bir rakam” dedi. Çelik 15 kişilik bir sporcu grubuyla geldiklerini, Anamur’u uçuş için değerlendirilecek listeye aldıklarını ve bundan sonra belli aralıklarla buraya gelmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

Adıyaman Tut Hava Sporları kulübü Başkanı Süleyman Solak yaptığı değerlendirmede, “Anamur’da yamaç paraşütünün yapılabileceğinin uçuş testlerini yapmaya geldik. Burası Türkiye’de alternatif yamaç paraşütü alanlarından bir tanesidir. Burada hava stabil P2, P3 sporcuları da burada çok rahat bir şekilde eğitimlerini alabilirler. Siv eğitimlerini de burada tamamlayabilirler” diye konuştu. Solak, Tak of ve iniş alanlarına sporcuların ihtiyaçları için tesislerin yapılması dileklerinde bulundu. Solak “Dünyanın her yerinden buraya sporcuların gelmesini arzu ediyor ve bekliyoruz. Biz uçuş sonuçlarını Türk Hava Kurumuna  ve Yamaç Paraşütü Federasyonuna  raporlarımızı sunacağız. Uygun görülmesi halinde buraya yamaç paraşütü okulunun açılması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Herkesi buraya uçmaya davet ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mahmut Hopur, , ” Zevkli bir uçuştu” diyerek  kendi uçuşunu anlatarak yaptığı değerlendirmede, ” tepe üzeri 300 metre termikle tırmandım. Deniz üzerine 750 metreyle geldim. Acil durum eğitimi için yeterli bir irtifa. Bölgeden arkadaşlar gelip burada acil durum çalışmaları yapabilirler. Görsel olarak gerçekten çok keyifliydi. Bölgemizde karasal iklimde - termal uçuş yapıyoruz Bundan sonra . Buraya keyif uçuşu yapmaya geldik. Kahramanmaraş bölgesinden ayda, iki ayda bir geliriz inşallah” dedi.

Destek olanlara teşekkür ettiler

Sporcular, değerlendirmelerinin sonunda Anamur’da kendilerine yardım eden ve destek veren Anamur Kaymakamlığına, Anamur Belediyesine, Anamur Orman işletme Müdürlüğüne, iş adamı Fevzi Kaya’ya Ünlüselek otel işletmecisi Halil Ünlüselek’e ve Anamurlu yamaç paraşütü sporcusu Kaan Ceren’e teşekkür ettiler.

Adıyaman ve Kahramanmaraş’tan gelen sporculara Anamur’un tak  yamaç paraşütü sporcusu Kaan Ceren, bölgemizde bulunan yamaç paraşütü pisti olabilecek alanları gezdirdi.

haber0062haber0034haber0024haber0042haber0052haber0091haber0073haber0082haber0101haber0017

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. abdullah aydın Yorumu:

    etkinlik bölgemiz için güzel bir haber.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.