Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Resim, Şiir ve Öykü yarışması sonuçlandı.

30 Mayıs 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur’da 2. düzenlenen ” Gönül Verdiğim Anamur” Resim - Şiir - Öykü yarışması sonuçlandı.

Bu yıl 2. si düzenlenen  Rüştü Kazım Yücelen İlkokulu - Ortaokul “Gönül verdiğim Anamur”  konulu Resim - Şiir - Öykü yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan ödül törenine, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Rüştü Kazım Yücelen’in oğlu, MHP Mersin Milletvekili adayı Ali Yücelen, Yücelen ailesi ile yakınları, Kurum müdürleri, okul müdürleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yarışmaya giren ancak dereceye giremeyen öğrencilere başarı sertifikaları verilirken, Ali Yücelen, törende yarışmaya katılan, ödül alamayan, başarı sertifikası alan öğrencilere de bisiklet  verileceği sözünü verdi.

Resim dalında, Ana sınıfı - İlkokul - Ortaokul öğrencileri, Şiir dalında ortaokul öğrencileri ve Öykü kalında lise öğrencileri katıldı. Üç  kategoride  259 öğrencinin katıldığı yarışmada 1., 2., 3. gelen öğrenciler ile mansiyon alan öğrencilere çeşitli ödüller dağıtıldı.

Ödül törenin de bir konuşma yapan Okul Müdürü Hakan Erdoğrul, yarışmanın Anamur temalı olduğunu belirterek “amacımız okulumuza ismini vermiş olan değerli Devlet adamı Rüştü Kazım Yücelen’in anısını yaşatmak ve çocuklarımızın gelecekte hem mühendis hem ressam, hem doktor, hem yazar, hem öğretmen hem de şair gibi asıl mesleklerin yanında güzel sanatların bir dalıyla ilgilenen tam bir insan olmalarını sağlamaktır. Yarışmaya katılarak bizleri gururlandıran okullarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimiz ilçemizde yükselen eğitim kalitesinin yanı sıra kültürün ve sanatın eğitim kurumlarımızda yaygınlaştırılmasına katkı sağlayarak, önemli bir başarıya imza atmışlardır.” dedi. Erdoğrul, geleneksel hale getirdikleri bu yarışmayı gelecek yıl il, sonraki yıl da ülke bazında yapmayı düşündüklerini belirtti. Daha sonra söz alan, Ali Yücelen, Atatürk’ün ’sanatsız kalan bir Milletin hayat damarlarından biri kopmuştur’ sözünü hatırlatarak başladığı konuşmasını ” Biz öncelikle evlatlarımıza sanatı sevdirmeye borçluyuz. Öncelikle evlatlarımız bir birlerine sevgiyle bakabilecek. Hayata hangi pencereden bakarlarsa baksınlar, neye inanırlarsa inansınlar  birbirlerine saygı gösterecek yapıya kavuşturmak zorundayız. Onların gelecekte aynı bizim bu gün yaşadığımız gibi bir arada huzur içerisinde ve barış içerisin de yaşamaları için de gerekli bütün adımları atıp onlara bu anlayışı vermek zorundayız. Anamur sevdasını çok yakından bildiğim rahmetli babamın aslında bize bırakmış olduğu çok önemli bir mirası burada sizlerle hep beraber taçlandırıyor olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Çocuklarımız burada yarıştırmaktan ziyade, onlara gelecekte yetenekli oldukları dallarda ilerlemenin belki de kapısını açmış olacağız. Medeni cesaret göstererek bu tür yarışmalara yer almalarını sağlayarak belki de Anamur’umuzda bir şair bir ressam iyi bir metin yazarı çıkmasının önünü açmış oluruz. Rahmetli babamızdan öğrendiğimiz şey sosyal sorumluluk projelerine asla ve asla siyasetin bulaştırılmamasıydı” diye konuştu. Tören, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve yine dereceye giren resimlerin sergilendiği resim sergisinin açılışı ve gezilmesiyle devam etti.

Resim, Şiir ve Öykü dalında dereceye girenler

Mansiyon ödülleri:

Öykü dalında Anamur Fen Lisesi Kerim Can Tunç( 9/C) ve  Anamur Anadolu Lisesinden Zehra Doğan(9/B).

Öykü dalında birinci, Anamur Fen Lisesi öğrencisi Eda Polat(9/B), 2. liği Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinden Fatma Koçluk(10/B) ve 3. lüğü, yine Fen Lisesinden İrem Salih Ertürk ((9/D) aldılar.

Şiir dalında birinci, Cengiz Topel İmam Hatip Ortaokulundan Merve Nur Bucak(5/A), 2. liği Anamur Orta Okulundan Melike Sema Mercan((7/C) ve 3. Lüğü Cengiz Topel İmam Hatip Ortaokulu?ndan Kübra Uysal(6/A) aldı.

Resim dalında ise Ana Sınıfı Akdeniz İlkokulu Öğrencisi Esma Nur Çınar birincilik ödülünü, Özel Anamur İlkokulu Öğrencisi Gökçe Eren 2. Lik ödülünü kazandı.

İlkokullar arası resim yarışmasında ise; Akdeniz İlkokulundan M. Birton Tekin birinci, Şükrü Köymen İlkokulundan Emir Kaplan 2. Oldular.

Lemi Özgen?in başkanlığını yaptığı, Gülay Kılıç Özmen, Handan Oğurlu, Rukiye Yıldız ve Veli Erdemden oluşan seçici kurul üyelerinde   Resim dalında Lemi Özgen, Öykü dalında Gülay Özmen ve resim dalında ise Tanyel Yılmaz Jüri üyeliğini üstlendiler.

Yarışmada Başarı Ödülünü Kazanan Öğrenciler;

Selin Bayram Ana Sınıfı Özel Anamur İlk-Ortaokulu,

Nur Kaplander Akdeniz İlkokulu 1/E

Busel Kalkan Rüştü Kazım Yücelen İlk-Ortaokulu 6/A,

Nazlıcan Öğüten Vakıfbank Orta Okulu 7/G,

Fatma Düzün Çarıklar Efeler Ortaokulu 8/A

İlhan Adem Ateş Gercebahşiş Saadet Tuna Ortaokulu 6/A

Atakan Kaçar Ovabaşı Ortaokulu 7/A

Pınar Şimşek Ovabaşı Ortaokulu 5/A

Gaye Şirin Malaklar Ortaokulu 6/A

Çağın Sezer Vakıfbank Orta Okulu 7/D

Ümran Batır Özel Anamur İlkokulu 6/A

Arzu Uysal Malaklar Ortaokulu 6/A

Aybeniz Sevimli Akdeniz İlkokulu 3/E

İlayda Uvaçın Akdeniz İlkoulu 3/E

Ali Kaan Bozdoğan Özel Anamur İlk-Ortaokulu 3/A

Zeynep Görkem Gürel Akdeniz İlkokulu 2/D

Esen Yıldız Şükrü Köymen İlkokulu 3/F

Ali Aslan Akdeniz İlkokulu 2/C

Ela Deveci Fatih İlkokulu 2/G

Medine Göçer Şükrü Köymen İlkokulu 3/F

Mehmet Oğuz Çetin Rüştü Kazım yücelen İlk-Ortaokulu Ana Sınıfı

Ada Cansel Özkan  Özel Anamur İlk-Ortaokulu Ana Sınıfı

Sümeyya Doğan Akdeniz İlkokulu Ana Sınıfı.

haber00147haber00242haber00332haber00430haber00524haber00622haber00715

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.