Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Mersin Valiliğinden H1N1 açıklaması

17 Mart 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Mersin Valisi Özdemir  Çakacak H1N1 virüsü ile ilgili soruları cevapladı, açıklamalarda bulundu.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, domuz gribi nedeniyle yapılan tetkiklerde hayatını kaybeden 7 kişiden  2’sinde H1N1 domuz gribi virüsü belirlendiğini açıkladı.

Anamur İlçesinde bir birçok kişinin domuz gribi vakıasından hayatını kaybettiği haberleri üzerine konuşan Vali Çakacak, şimdiye kadar ilçelerden gelen 7 kişinin çeşitli sebeplerden dolayı yaşamını yitirdiğini söyledi. Vali Özdemir Çakacak, şöyle dedi:

? DOMUZ GRİBİ İLE İLGİLİ SON HABERLER

“Bu ölümlerde genci de yaşlısı da var. Dün hastalarımızdan biri kalp rahatsızlığıyla geldi ve yaşamını yitirdi. Halk Sağlığı ve Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız bilgilere göre, yapılan tetkiklerde sadece bu ölümlerden iki tanesinde H1N1 virüsü tespit edildi. H1N1 domuz gribi dediğimiz adı üstünde grip. Yani gripler, sadece Türkiye’de değil, dünyada da Avrupa’da da eğer bünye sağlam olmazsa ölümleri tetikleyebiliyor.”

? DOMUZ GRİBİ NEDİR? NASIL BULAŞIR?

Vali Çakacak diğer illerde de domuz gribi vakıası görüldüğünün ortaya çıkmasıyla bir salgın tehlikesi bulunup- bulunmadığına ilişkin soru üzerine şöyle konuştu:

“Bu bir grip vakıası. Her yerde var. Bütün dünyada olan bir hastalık çeşididir. Eğer vücudu dirençsiz yakalamışsa bazen ölümlere sebep olmaktadır. Dolayısıyla Sağlık Müdürlüğündeki, Halk Sağlığı Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız daha geniş açıklamayı yapacaklar. Ancak benim onlardan aldığım bilgilere göre, bu bir grip çeşididir. Dolayısıyla ayrı bir önlem de yok. Grip için ne tür önlemler almak gerekiyorsa bunlar için de o önlemler alınacak.”

Vali Çakacak Anamur İlçesinde ölümlerin daha fazla olması konusundaki iddialar hatırlatılınca, bu ilçeden gelen hastanın burada yaşamını yitirdiğini kaydederek şöyle dedi:

“Çok müdahale olmadı burada. Sevk edilmese orada vefat edecekti. Dolayısıyla çok özel anlamlar yüklemenin doğru olmadığı kanısındayım. Arkadaşlarımız bunun üzerinde zaten çalışıyorlar. Eğer acil müdahale edilmesi gereken ileri tetkik ve müdahale edilmesi gereken bir şey varsa zaten yapılacak ama bu bir griptir. Onun ötesinde bütüncül bir tedbir alınması gerektiren bir şey yok. Grip için ne tür tedbirler almamız gerekiyorsa o tür tedbirleri alacağız. Dediğimiz gibi o sonuçlardan sadece iki tanesi pozitif çıktı. O ölümlerin tamamı değil. Kalp rahatsızlığı için gelen var, aldığım bilgiye göre, kemik rahatsızlığından gelen hasta var burada vefat etmiş. Yani buraya sevk edilip burada vefat edenlerin tamamı belli bir hastalıktan dolayı değil çeşitli hastalıklardan dolayı. İleri tetkik için il merkezine tedaviye gönderiliyorlar, bu sevklerden de sadece 2’sinde H1N1 virüsü tespit edildi.” dedi.

haber00111

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.