Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Fuar Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

12 Kasım 2014

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

13-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Tarım ve Gıda Fuarı” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İlçe Kaymakamı Cengiz Cantürk?ün başkanlık ettiği toplantıya; İlçe Tarım Müdürü Niyazi Sarıoğlu, Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Gürel, Belediye Hal Müdürü Kılıçaslan Oğuz, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Feridun Torunoğlı, Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel, Anamur Ziraat Odası Başkanı A. Şeref Gümüş, Ziraat Mühendisleri Odası Anamur İlçe Temsilcisi Mustafa Güngör, CNR Holding Genel Müdür Yardımcısı Barış Yücesoy, CNR Holding Mersin Bölge Temsilcisi Mustafa Başar ile basın mensupları katıldı.

Toplantı açış konuşmasını yapan Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, “fuarımızın iyi geçmesi için hepimiz çaba sarf etmeliyiz. Ne kadar iyi geçerse gelecek yıllarda fuara daha çok firma ilgi gösterecektir”. dedi. Cantürk, Anamur’un bilindiğini Anacak tanınmadığını belirterek, “fuar ilçemizi tanıtmak için bir fırsat olabilir” dedi. CNR Holding Genel Müdür Yardımcısı Barış Yücesoy, ilk yıl için beklenenin üzerinde firma ilgisinin olduğunu belirterek, “Türkiye genelinde %90 fuarlara katılmayan firmalardan katılım var. Şimdi en önemli hedefimiz ziyaretçi potansiyelini yükseltmek” dedi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Feridun Torunoğlı, 13-16 Kasım tarihleri arasında Isparta Adana arasında 6 adet fuarın olduğuna dikkat çekerek, 6 tane fuarın olduğu bölgemizde, ilçemizde yapılacak fuarın ziyaretçi anlamında iyi geçmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı ki gelecek yıllarda yapılacak fuarlar daha iyi olsun. Torunoğlu, önümüzdeki yıl fuarın tarihinin değiştirilebileceğini de sözlerine ekledi.

Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel, üreticiyle tüketiciyi buluşturacağımız bu fuara sen-ben demeden hepimiz destek olmalıyız diye konuştu. Söz alan Ziraat Mühendisleri odası Anamur ilçe temsilcisi Mustafa Güngör, bu yıl biraz gecikildiğini belirterek, gelecek yıl daha erken hareket edilmezi gerektiğinin altını çizdi. Güngör, firmaların Anamur’u küçümsediğini şu ana kadar katılma kararı alan 45 firmadan 30 unun rica üzerine geldiğini belirtti.

Anamur Ziraat Odası Başkanı A. Şeref Gümüş, Fuara katılmayan firmaların gözlemci gönderdiğini belirterek “bu yıl ilginin yoğun olması halinde gelecek yıl daha çok firmanın fuara katılacağını dile getirdi.

Belediye Hal Müdürü Kılıçaslan Oğuz, İlçemizin muz üretiminde 205 bin ton ile Türkiye birincisi olduğunu, çilekte Silifke ile yarıştığını belirterek,”potansiyelimizi tarımsal imalat yapan firmalara anlatmalıyız” dedi.

haber0016haber0024

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.