POLİTİKA Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Açılımın adı AKP?nin PKK açılımıdır

13 Eylül 2009

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, hükümetin Kürt açılımı için, “Bu açılımın adı ne Kürt açılımı, ne demokratik açılım, ne de birlik kardeşlik açılımıdır. Bu açılımın adı AKP’nin PKK açılımıdır” dedi.
Şandır, partisinin Anamur İlçe Teşkilatınca Atalay Beach Clup’ta verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, ‘akan kan dursun, gözyaşları dinsin’ gerekçesinin arkasına saklanılarak toplumu ayrıştıran sürecin milletin oylarıyla iktidar olmuş bir siyasi partinin taşeronluğunda hayata geçirilmeye çalışıldığını belirtti.
Sorunların etnik kimlik özne yapılarak tartışıldığında bulacak çözümün ayrışmaya sebep olacağını vurgulayan Şandır, “Bu ülkedeki her etnik köken için açılım yapmaya kalkarsanız, her biri için bir kimlik, bir siyasi tanım oluşturmaya çalışırsanız, bu ülkeyi azınlıklar cehennemine çevirirsiniz. Kardeş kavgasına dönüştürürsünüz. Bin yıldır beraber yaşıyoruz bu coğrafyada. Bu tırnağı etten ayırmaya çalışırsanız vücudu hasta edersiniz, acıtırsınız” dedi.
Şandır, PKK’nın silahla kan akıtarak gerçekleştiremediğini şimdi AKP iktidarının milletin verdiği oyun gücünü, gücünü de kullanarak gerçekleştirmeye çalıştığını öne sürerek, “Bu açılımın adı ne Kürt açılımı, ne demokratik açılım, ne de birlik kardeşlik açılımıdır. Bu açılımın adı AKP’nin PKK açılımıdır. Bu yol bir çıkmaz sokaktır. Sokağın sonunda PKK’nın ve Abdullah Öcalan’ın talepleri vardır” diye konuştu.
Terör sorununun bugün Kürt sorunu haline geldiğini vurgulayan Şandır, “Bu yol yanlış bir yoldur. Bu yol, bu milletin geleceğini kardeş kavgasına sürükleyecek bir ihanet yoludur. MHP olarak biz bu açılıma sonuna kadar karşı çıkacağız, bu açılımı engelleyeceğiz. Bize göre bu açılım bitmiştir” şeklinde konuştu.
MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik de bazı konularda dikkat etmek gerektiğini belirterek, “Milli kimliğimiz aşındırılıyor. Milli bekamız tehdit al-tında. Milli çıkarlarımız dediğimiz bütün menfaatlerimiz bir bir satılmaktadır, satılacaktır. Bunun önüne geçmek gerekiyor. İnsanlara bütün hak ve özgürlüklerinin verilmesi, medyanın da özgürleştirilmesi gerekiyor” dedi.
MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın ise artan terör olaylarına dikkat çekerek, “Her şehit haberinden sonra öfkemiz artıyor. İçerden destek, dışarıdan, hapisten destek, meclisten destek, adadan destek. Ne oluyor bu güzelim memlekete” dedi.
Kürt ve Ermeni açılımlarıyla bölünmenin ve Kürdistan’ın yavaş yavaş empoze edildiğini öne süren Yalçın, “Ayak oyunlarına asla gelmeyeceğiz. Türk milliyetçileri hevesinizi kursağınızda koyacak. Zamanı geldiğinde suratınıza çarpmak üzere bunları not ettik. Sabrın ve sağduyunun da bir sınırı vardır” diye konuştu.
Belediye Başkanı Mehmet Türe, şehit haberleriyle derin üzüntü yaşadıklarını belirterek, “AKP iktidarı, adına açılım dedikleri ve içeriğini kendilerinin de bilmediği girişimlerini haklı çıkarmak için çaba sarfederken gözü yaşlı anaların, bağrı yanık babaların yüzüne nasıl bakacaklar. Neye hizmet ettiklerini anlamış değiliz” dedi.
Türe, dış mihrakların ayak oyunlarına gelenlerin utançlarından geri adam atamadıklarını ifade ederek, “Şehit kanlarıyla çizilmiş Misak-ı Milli sınırları bizim sınırlarımızdır, değiştirilemez” diye konuştu.
İcraatlarını özetleyen Türe, Anamur halkına verdikleri sözleri noktasına, virgülüne kadar yerine getirmek için yoğun olarak çalıştıklarını ve bundan da şikayetçi olmadıklarını da sözlerine ekledi.
Yemeğe Mersin Milletvekili Kadir Ural, İl Başkan Vekili Celal Eğilmez ve İl Başkan Yardımcısı Murat Kadızade ile çok sayıda partili katıldı.aaa1b1018
aaa1b1017

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.