GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

TEMAD ölüm orucuna devam edecek

10 Mart 2014

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

rnuyhxqxg004Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Anamur Şubesi Başkanı Yaşar Gedik, Genel Merkez?in 5 Mart?ta Ankara’da başlattığı ölüm orucu eyleminin sonu ve sonucu ne olursa olsun devam edeceğini söyledi.

Gedik, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

?98.000 mevcuduyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin 3/4?ünü oluşturan Astsubaylar ve 120.000 emekli Astsubay ile eş ve çocuklarının katılımıyla beraber 1.000.000 kişilik aileyi oluşturan bizler bugüne kadar yasal temsilcimiz olan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği vasıtasıyla sesimizi duyurmaya çalıştık.

Ötelenen, ayrıştırılan ve TSK içerisinde senelerce ayrımcılığa tabi tutulan ve emekli olduktan sonra açlık sınırı ya da yoksulluk sınırının altında yaşamaya terk edilen Astsubaylar haksızlığa, hukuksuzluğa ve kast sisteminin baskısına karşı artık yeter deme noktasına gelmiştir.

Baskı, mobing, ayrıştırma ve öteleme yaklaşımları sonucunda 15 Kasım-03 Aralık 2013 tarihleri arasındaki 18 günde toplam 7 Astsubay intihar etmiştir. Son 3 aylık süre içerisinde intihar eden Astsubay sayısı 9?dur.

Sistem SOS vermeye başlamış, Astsubaylar cinnet geçirme noktasına gelmiştir. Zorlu meslek koşulları sonucu emekli olan meslektaşlarımız çok güç yaşam koşullarının içerisine salıverilmiştir. Sistem içerisinde kendisini ifade etmek için bir yapılanma bulunmayan meslektaşlarımız yalnızlığa terk edilmiştir.

1975 yılından bu yana 40 yıllık süre içerisinde hiçbir özlük hakkı düzenlenmemesi sonucunda ekonomik ve hukuki alanlarda sürekli geriye gidilmiştir.

Yaşadığımız son birkaç yıllık süreçte Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği misyonu gereği devreye girmiş ve meslektaşlarının uğradığı haksızlık, adaletsizlik ve hukuksuzlukla ilgili mücadele başlatılmıştır.

Özellikle son dönemlerde toplumumuz kendinden bir parça olan ve TSK?nın omurgasını oluşturan Astsubaylara karşı çok ciddi bir sempati geliştirmiş ve çok büyük bir toplumsal destek sağlamıştır.

Astsubaylar arasında geliştirilen bu bilinç ve örgütsel kültür, kast sistemini ve idareyi huzursuzlaştırmış ve derneğimize karşı çok ciddi girdiler başlatılmıştır.

Gelinen bu noktada TEMAD haklı taleplerimize olan duyarsızlıklara karşı örgütlerimiz ve tabanımızdan gelen destekle birlikte eylem kararı almıştır.

Bu bağlamda TEMAD genel merkezi 05 Mart 2014 tarihinde Ankara?da ölüm orucuna başlamıştır. Sonu ve sonucu ne olursa olsun eylemimiz ve kararlılığımız devam edecektir.

2200 yıllık geçmişi olan dünyanın en eski ve köklü ordularından biri olan Türk Silahlı Kuvvetlerini ve personelini bu duruma düşüren basiretsiz yönetimler tarihe ve gelecek nesillere ve kamu vicdanına bunun hesabını veremeyeceklerdir.

Kendi ordusunun mensuplarını savaş meydanları değil de sokakta ölüme terk edenler bu sürecin müsebbipleridir. Ve bu vebalin sorumlusu olacaklardır.

Türk Milletinin namus, şeref, haysiyet ve özgürlüğüne gelecek her türlü halele karşı göğsünü kurşunlara siper etmiş kahraman Astsubaylar bu günde haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı Haksızlıklarla yaşamaktansa Onurumuzla Ölürüz diyerek büyük bir asaletli duruş sergilemişlerdir.

Güçlülerin adaletli, adaletin güçlü olduğu bir sistem hayata geçirilinceye kadar savaşımız ve ve mücadelemiz devam edecektir. Bir kutlu yürüyüş başlamıştır.?

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.