GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Belediyeden plana itiraz

20 Kasım 2013

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

blxetyhwtodygk009Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mersin-Adana 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı?na daha önce sunulan birçok önerinin işlenmediğini belirterek, bu önerilerin planda yer alması için itiraz dilekçesi hazırlayarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sunduklarını söyledi.

Türe, yardımcısı Ali Ayhan ile birlikte belediyede düzenlediği basın toplantısında, Mersin Valiliğinin, Anamur Kaymakamlığı?nı yetkilendirdiği belirterek, ?1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmasının yapılması talimatı gereğince; Kaymakamlık, Belediye, Sivil Toplum Örgütleri işbirliği çerçevesinde toplantılar yapılmış, toplantılar sonucundaki öneriler dosya halinde plana işlenmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Kaymakamlıkça gönderilmişti. Ancak askıya çıkarılan planda sunulan önerilerin plana işlenmediği görülmüştür.Bu sebeple Belediyemiz tarafından itirazlarımız Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü?ne süresi içerisinde intikal ettirilmiştir? dedi.

Konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Türe, itiraz dilekçesinde sunulan önerileri şöyle sıraladı:

?Dragon çayı çevresi Mesire Alanı ve Spor Tesisleri Alanı olarak planlanmalıdır. Balıkçı Barınağı planlanmalıdır. Dragon Çayı-Mamure Kalesi arası Turizm Tesis Alanı olarak planlı olup alan genişletilmelidir. Bozdoğan Köyü Konut Gelişme Alanı genişletilmelidir.  Mersin yolu cepheleri Konut Gelişme Alanı olarak planlanmalıdır. Mevcut Küçük Sanayi Sitesi Alanı genişletilmelidir. Ayrıca Çevre Düzeni Planında önerilmesi düşünülen Sanayi, Hal Tesis, Depolama Alanları vb. alanlar şehir merkezi dışında fakat merkezden çok uzak olmayan; Çarıklar, Çeltikçi, Köprübaşı, Malaklar köyleri, Ören Beldesi ve çevresinde kent yöneticileri ile birlikte uygun mülkiyet yapısı araştırılarak Çevre Düzeni Planında önerilmesi yapılacaktır. 19 Mayıs Caddesi(Stadyum yolu) ve İskele yolu arası, 19 Mayıs Caddesi batısı, Cerenler Mevkii  kuzeyi ve İskele yolu doğusunun (planda görüldüğü üzere) toprağın verimsizliği, mülkiyet dokusu, yapılaşmalar, konut baskısı, mevzi imar planlarının bulunması nedeniyle Çevre Düzeni Planında Konut Gelişme Alanı olarak planlanması gerekmektedir. Stadyum, Kültür Merkezi, Kapalı Spor Salonu, Tenis Kortu bulunmakta olup Çevre Düzeni Planında Spor Tesisleri ve Kültür Merkezi Alanı olarak planlanmalı ve genişletilmelidir. Hal Tesisi Alanı olarak planlı olan alan genişletilerek çevre düzeni planına işlenmelidir. Cerenler Mevkii batısında Turizm Tesisi Alanı olarak planlanan bölgenin kuzeye doğru genişletilerek planlanması. Antalya Devlet Karayolu cepheleri Anamur ve Ören İmar planları sınırlarına kadar genişletilerek planlanmalıdır. Anamur-Ören sınırında bulunan Arıtma Tesisi Alanı planda gösterilmelidir. Üniversiteye tahsisli alan Üniversite Alanı olarak belirlenmelidir. Kızılaliler, Alataş, Karadere, Emirşah, Kalınören arası bütünleştirilerek Konut Gelişme Alanı olarak planlanmalıdır. Kalınören kuzeyi planda görüleceği üzeri bütünlük sağlanması açısından Konut Gelişme Alanı olarak planlanmalıdır. Üniversite Alanının Ören Beldesinde tahsisi yapılmasından dolayı Kalınörende Üniversite Alanı olarak planlanan alanın kaldırılması. Mersin-Antalya-Kıbrıs arası yük ve yolcu taşımacılığı planlanmalıdır. Anamur Sultan Suyu doğusu yat limanı olarak planlanmalıdır. Mevcut Anamur iskelesinin genişletilmesi, yolcu ve yük taşımacılığı kararının getirilmesi, liman ve gümrük sahası olarak planlanmalıdır. Ormancık-Sarıağaç-Akine-Çaltıbükü havzasına yapılan Alaköprü Barajı?nın çevresinde koruma bandı oluşturulması bölgede Spor Tesisleri Alanı, Mesire Alanı, Rekreasyon Alanı olarak plana işlenmelidir. Anamur Melleç Turizm Merkezi alanı genişletilmeli. Anıtlı-Kaledran bölgesi Turizm Tesis Alanı olarak planlanmalıdır. Toros dağlarında Abanoz, Kaş yaylaları bölgesi kış sporları ve eğlence merkezi alanı olarak planlanmalıdır. 6360 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası kapsamında tüm Anamur köylerinin mahalleye dönüşeceğinden hizmet ve ulaşımın verimliliği açısından bütün köyleri birbirine bağlayan ulaşım planlaması yapılmalıdır.?blxetyhwtodygk006

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.