GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Yörük çocukları okula gidemiyor

14 Kasım 2013

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

blxetyhwodygk002Yaz mevsimini Konya ve Karaman yaylarında geçiren Sarıkeçili Yörükleri, havaların soğumasıyla birlikte sahil kesimlerindeki kışlaklarına dönmeye başlarken, Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yer gösterilmeyen 6 kişilik Bacak ailesi, Balandız köyü civarındaki Hisar dağı eteklerinde beklemek zorunda kaldılar.

Ailenin ikinci sınıf öğrencileri Sultan ve Duran ise, sahile inemedikleri için okula gidemediklerini, arkadaşlarını ve okullarını çok özlediklerini, bir an önce okullarına ve arkadaşlarına kavuşmak istediklerini söylediler.

Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık ve Akdere beldelerinde yaşayan yaklaşık 150 kişiden oluşün 30 aile, sahillerdeki yerlerine yerleşirken, Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yer gösterilmeyen 6 kişilik Bacak ailesi, Balandız köyü civarındaki Hisar dağı eteklerinde beklemek zorunda kaldılar.

Aile reisi İsmail Bacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sultan ve Duran adında 2. sınıfa, Soner adında da bu yıl anasınıfına gidecek üç çocuğunu sahile inemediği için okula gönderemediğini kaydetti.

Sahile yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Hisar dağı eteklerine kadar geldiklerini, doğduğundan bu yana yaşadığı Yeşilovacık beldesine gelebilmek için Orman Müdürlüğü yetkililerine müracaat ettiğini ifade eden Bacak, ?Ancak şu ana kadar hiçbir sonuç alamadım. Sahile inemediğim için de çocuklarımı okula gönderemedim. Bulunduğumuz yer yüksek olduğu için kar yağar ve kış çok sert olur. Bu nedenle de burada yaşamamıza imkan yok. Yıllardır yaşadığım, nüfusa kayıtlı olduğum Yeşilovacık?a inebilmek için müracaatımı yapmama rağmen hala bir sonuç alamadım. Bu bölgede yaşayan tüm Yörükler ise kışlaklarına yerleştiler. Çok mağdur durumdayız. Yetkililerden destek bekliyoruz? dedi.

Ailenin ikinci sınıf öğrencileri Sultan ve Duran ise, sahile inemedikleri için okula gidemediklerini, arkadaşlarını ve okullarını çok özlediklerini, biran önce okullarına ve arkadaşlarına kavuşmak istediklerini söylediler.

Bacak ailesini ziyaret edip, sorunlarını dinleyen Sarıkeçililer Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Bayram Gök de, ?Bu bölgede yaşayan tüm Yörükler sahildeki kışlaklarına yerleştiler. Ancak bu ailemiz henüz yer gösterilmediği için sahile inemediler ve çok mağdur durumdalar. Bu ailenin de mağduriyetinin biran önce giderilmesi için yetkililerin yardımcı olması gerekir? dedi.

Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan ise Bacak ailesinin geçen yıl kaldığı yere yerleştirilememe sebebini ise keçilerinin Tisan tatil sitesine girip zarar vermesi nedeniyle gelen şikayetten dolayı olduğunu, ailenin kendi imkanlarıyla bir yer bulması ve kendilerinin yapacağı incelemenin ardından uygun görülürse yerleştirilebileceğini söyledi.blxetyhwodygk003blxetyhwodygk001

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.