GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Melleç Turizm Merkezi?nde 2B sorunu

05 Kasım 2013

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

blxetttwyk001Anamur?un Demirören köyünde, arazileri Melleç Turizm Merkezi sınırları içinde kalan köylüler yıllardır kullandıkları 2B arazilerini alabilmek için mücadele ediyor.

Köy Muhtarı Mustafa Halat, 1989 yılında köyün sahil kesiminde 30 hektarlık alanın turizm merkezi ilan edildiğini belirterek, ?Bu alan içinde atalarımızdan kalan ve tarım alanı olarak kullandığımız 26 parsel 2B arazisi var. Ancak o dönemde bizim bu karardan haberimiz olmadı? dedi.

2B arazilerinin hak sahiplerine verilmesi uygulaması kapsamında söz konusu 26 parselin tapularını almak için Mal Müdürlüğü?ne müracaat ederek parsel başına bin lira yatırdıklarını ifade eden Halat, ?Yaklaşık 100 dönümlük bu 26 parselin içinde 8 tane de ev bulunuyor. Evlere ait 1983 yılında İl İmar Müdürlüğünden alınmış kullanma izinleri var. Ancak araziler Turizm Merkezi içinde kaldığı için bize tapularımızın verilemeyeceğini öğrendik. Bütün yargı yolları da kapandığı için hakkımızı arayamıyoruz. İlgili kurumlar ile yaptığımız yazışmalardan sonuç alamadık? diye konuştu.

Arazilerinde muz, çilek, sebze ve meyve üretimi yaptıklarını ifade eden Halat, ?Bizim bütün gelir kaynağımız bu topraklardır. Başka yapacak bir işimiz yok. Arazilerin durumu belirsiz olduğu için tarım yapamıyoruz. Bize hak sahibi olarak 2B arazilerimizin tapularının verilmesini istiyoruz. Yetkili kurumların sorunumuzun çözümüne yardımcı olmalarını bekliyoruz? dedi.

Köylülerden Mehmet Nizamoğlu da söz konusu arazilerin organik muz tarımına uygun olduğunu ifade ederek, ?Eğer köylüler tapularını alsaydı burada organik muz üretimi yapar hem gelir sahibi olur hem de başkalarına da iş verebilirlerdi. Köylülerimiz mağdur olmuşlardır. Değerli Başbakanımıza sesleniyorum: Bu mağduriyetimizi önlesinler? diye konuştu.blxetttwyk007blxetttwyk002blxetttwyk003blxetttwyk004blxetttwyk005blxetttwyk006

Yapılan Yorumlar:2 Adet

  1. chp li Yorumu:

    BİZ GENEL SEÇİMLERDE CHP OLARAK ÇOK SÖYLEDİK.2B LER SAHİPLERİNE PARASIZ VERİLECEK DEDİK.ANLATAMADIK.ANLAMAK İSTEMEDİLER.BİR TORBA KÖMÜRE ÜÇ PAKET MAKARNAYA OY VERDİLER.SAKALINIZ YOK DEDİLER.ŞİMDİ BÜYÜK YANDAŞ ABİLERİ GELİP ARAZİLERE OTURACAKLAR.ONLAR DA AKP NİN PATPATLARINA BİNEREK ESKİ KÖYE GİDİP YERLEŞECEKLER.HEM ORANIN SULARI DA SOĞUK OLUR KANA KANA İÇSİNLER.

  2. Şere Koz Yorumu:

    Sevgi muhtarımızı çabalarından ve çalışmalarından dolayı kutluyorum.
    Ülkemizin her köşesi kendine özgü güzel ama Anamur ve Melleç eşine az rastlanır yerlerdendir. Melleç’in bir tarafı deniz bir tarafı
    Toroslar’ın tepesi. Aynı köy içerisinde deniz de var orman da var, balık da var geyik de var, ardıç da var kekik de var, keklik de var, verimli toprak da var bunu işleyecek becerikli insan gücü de var. Daha önemlisi bir şeyler yapmaya çalışan muhtarı ve aydınları da var. Kısacası un var yağ var pekmez var helva yapacak irade gerek. Alt yapıyı hazırlayacak Devlet gücü gerek. Köydeki kaynaklar başkalarına peşkeş çekilmeden köylüler mağdur edilmeden projeler üretilmesi gerekiyor. 1970′lerde köyde Kalkınma Kooperatifi kurulmuş ve bir hayli de yol kat etmişti. Ancak 12 Eylül tufanına rast geldi o güzelim oluşum korunamadı. Şu an Melleç’ten çıkıp okumuş bir hayli aydın genç var. Bunlar bir araya getirilebilirse güzel işler başarılabilir.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.