GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

5 yıllık İmar Programı kabul edildi

12 Ağustos 2009

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Belediye Meclisi, Ağustos ayı ikinci oturumunda 5 Yıllık İmar Programı oybirliği ile kabul edildi.
Belediye meclis salonunda Belediye Başkanı Mehmet Türe?nin başkanlığında yapılan toplantı, meclis üyelerinin tam katılımıyla gerçekleşti. Yapılan yoklamadan sonra gündeme geçildi. 3194 sayılı imar kanunun 10. maddesi gereği hazırlanan 5 yıllık imar programı okundu ve belediye meclisinin onayına sunuldu. Meclis üyelerinin öncelikler konusundaki görüşlerinden sonra oylanan program, oy birliğiyle kabul edildi. Kabul edilen program yıllara göre özetle şöyle:
1. YIL: Revizyon İmar planı için jeolojik sondaj çalışmasının yapılması. Antalya-Mersin karayolu üzerine üst geçit yapılması ile Yol, Asfalt, Kaldırım, Otopark, Şehitlik ve Türk büyükleri anıtı yapılması planlanıyor.
2. YIL: Bozdoğan köyünün hali hazırının yapılması. Bozdoğan köyünün kale-pullu arsı ile Çeltikçi köyünün imar planının yapılması imar planının yapılması. Çevre yolunun asfalta bağlanması. Sanayi bölgesinin çevre düzeni, yol ve alt yapı düzenlemesinin yapılması. Hayvanların geçici bakımevi yapılması. Katı atık depolama alanı için halihazır harita, imar planının yapımının gerçekleşmesi, Anamur geneli revizyon imar planının yapımı, Tüm mahallelere Çocuk parkı ve yeşil alan düzenlemesi yapılması. Cumartesi Pazar yerinde iyileştirme çalışması yapılması. Belediye sosyal tesis ve spor alanı yapılması, Bozdoğan köyünün geri dönüşüm cetveli ve 18. mad. Uygulamasının yapılması. Ata tepenin düzenlenmesi, Göktaş mahallesi orman yolu düzenlemesi ve muhtelif yerlerde otopark, yol, parke ve kaldırım çalışmalarının yapılması.
3. YIL: İçme suyu proje ve yapımının sağlanması. Hal ile ilgili düzenleme ve ilave yapılması. Kültür merkezi-sinema- düğün salonu-tiyatro salonu toplantı salonu (kompleksi) yapılması. Mesleki eğitim kurslarının açılması. Meslek edindirme kurslarının açılması. Trafik yoğunluğu dikkate alınarak ihtiyaca göre kavşaklara sinyalizasyon sistemi yapılması. Kalınören mahallesine çocuk parkı yapılması.
4. YIL: 18 uygulamasında kamuya geçen yolların açılımının sağlanması. Ev hanımlarına yönelik el işleri yapımlarını satış yerinin düzenlemesi. Dar gelirliler için gıda-giyim mağazaları açmak. Bahçe mahallesi yol çalışmaları ve çocuk parkı yapılması. Balıkçı barınakları düzenlenmesi. Engelli plajı yapılması.
5. YIL: Kalınören bölgesindeki şehir mezarlığının düzenlenmesi. Mahalle yollarının açılıp düzenlenmesi. Belediye sağlık polikliniği açılması. Dragon çayı piknik ve mesire alanı düzenlenmesi. Her mahalleye muhtar evi yapılması. Anıt, meydan ve Pazar yerleri otopark düzenlemesinin yapılması. Kalınören mahallesindeki belediye arazisine spor kompleksi yapılmasını içermekte.imarprogrami-2
imarprogrami-1

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.