Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Belediye Meclisi, Türe’ye kredi kullanma yetkisi verdi

04 Eylül 2013

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

a4tlktv001Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Atıksu Arıtma Tesisi yapımında kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den kredi çekmek için meclisten yetki aldı.

Belediye Meclisinin eylül ayı toplantısında 2 madde imar komisyonuna havale edilirken, 15 madde de komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Daha sonra gündemin en önemli maddesinin görüşülmesine geçildi. Madde, Atıksu Arıtma Tesisi yapımında harcanmak üzere İller Bankası A.Ş.’den 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 68. maddesi d bendinde belirlenen toplam borç stoku limitine uyma şartı aranmaksızın kredi kullanılması ve faiz, vergi, harç vb. giderler de dahil olmak üzere maliyetin tamamının BELDES ödeneğinden karşılanması için Başkan Türe’ye yetki verilmesini içeriyor.

Madde ayrıca, ödemelerin yapılamaması durumunda bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve bütün gayrimenkuller ile araç, gereç ve malzemenin, İller Bankası A.Ş’ye ipotek ve rehin edilmesi, belediye mülkiyetindeki her türlü gayrimenkulün ipotek verilmesi, belediyenin her türlü gelir, hak ve alacaklarının terhin ve temlik edilmesi ve belediyeye ait her türlü ticari işletmenin rehin verilmesi için de Başkan Türe’ye yetki verilmesini kapsıyor.

Belediye Başkanı Mehmet Türe, madde ile ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede, İçme Suyu Projesi’nde yasal engellerden kaynaklanan bir gecikme yaşanacağını belirterek, “Bu proje ile ilgili aşılması gereken yasal süreç ortaya çıkınca Atıksu Arıtma Tesisi Projesini gündeme aldık. Bu maddede belirtilen ayrıntılar İller Bankası’nın bütün belediyelere uyguladığı standart prosedürdür” dedi.

CHP’li üyeler ile AK Partili üye Halil Aydoğdu’nun maddenin içeriğine bakıldığında belediyenin borçlarına karşılık bütün mal varlığı ve gelirlerinin haczedilebileceğini belirtmeleri üzerine Başkan Türe, İller Bankası’ndaki yetkilileri telefonla arayarak görüştü.

Türe, “Telefon konuşmamızdan da anlaşılacağı gibi bu bir standart form olmakla birlikte burada belirtilen yükümlülükler sadece Atıksu Arıtma Tesisi için geçerlidir. Belediyenin haczedilebilecek ve haczedilemeyecek varlıkları ve gelirleri kanunlarda bellidir. Bu karar o yasalardan daha üstün değildir” dedi.

Projeyi bir an önce ihale aşamasına getirmek istediklerini ifade eden Türe, “Amacımız belediyenin borç, alacak ve bazı birimlerinin büyükşehir belediyesine devredilmesinden önce projeyi hayata geçirmektir. Büyükşehir belediyesini hangi parti kazanırsa kazansın ilçemize hizmet ve yatırım gelmesi konusunda çekincelerim var. Bu nedenle bu büyük projeyi başlatarak Büyükşehir Belediyesi’ne devretmek istiyorum. O zaman projeyi mecburen tamamlamak zorunda kalacaklardır” diye konuştu.a4tlktv002

Daha sonra yapılan oylamada oy çokluğu ile Türe’ye kredi kullanma yetkisi verildi. AK Parti’li üye Halil Aydoğdu, kabul oyuna “sadece bu proje için yetki verdim” şerhi koydururken CHP’li üyeler Tahir Şeref ve Yeşim Kaya, red oyu kullandılar ve gerekçe olarak, “Belediyeye gelen BELDES ödeneğinin tamamına haciz gelmesi ve belediye hizmetlerinin aksamasına yol açma riski bulunduğundan” şeklinde yazdırdılar.

Gündemin son maddesi olarak da Bankalar caddesindeki pasaj içerisinde bulunan bir dükkanın piyasaya satılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Dilek ve temennilerde söz alan CHP’li üye Bünyamin Kozak, Başkan Türe’ye İmar Müdürü’nün neden görevden alındığını, Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu’na veda yemeği ile düzenlenen uğurlama konvoyunun masraflarının belediye tarafından mı karşılandığını sordu.

Başkan Türe, bu sorulara verdiği cevaplarda, “İmar Müdürü’nü kurum içi yer değiştirme yetkimi kullanarak görevden aldım. Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu için düzenlenen veda yemeğinin masrafları belediye bütçesinden karşılanmıştır. Ancak konvoy için belediye herhangi bir masraf yapmamıştır” dedi.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.