ÇEVRE-DOĞA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Dragon çayı kirletilmeye devem ediliyor

14 Ağustos 2013

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur?da Dragon Çayı kenarı kirletilmeye devam ediliyor.

Kentteki tanınmış bazı hafriyat firmaları kamyonlarla getirdikleri molozları çay kenarına dökerken, belediye ekipleri de traktörlere toplanan atıkları çay kenarına döküyor.

Son yıllarda Anamur?da çevre kirliliği olanca hızıyla artarken, Dragon Çayı kıyısına çöp ve moloz dökülmeye devam ediliyor. Çevrecilerin karşı çıkmasına, basında çıkan haberlere aldırış etmeyen duyarsızlar, çay kenarını adeta çöplüğe çevirdi.

Anamur?daki bazı tanınmış hafriyat şirketleri inşaat atıklarını çay kenarına dökerken, belediye ekipleri de traktörlere topladıkları atıkları çay kenarına döküyor. Bu kirliliğe izin vermemesi beklenen belediyenin sahili kendi eliyle kirletmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Bu duyarsızlığın sona erdirilmesi için Belediyeye verilen dilekçeler ise işleme konmuyor. Konunun peşini bırakmayan çevreciler, çay kenarının kirletilmesini fotoğraflarla belgeliyor.

Çevrecilerin konuştuğu DSİ yetkilileri ise DSİ?nin sadece çay ağzı temizliği ve ıslah ile ilgili işlerde sorumlu olduğunu, çay kenarının kirletilmesi ile ilgili yaptırım yetkilerinin olmadığını söyledi. DSİ yetkilileri kirliliğin önlenmesi için belediye ve kaymakamlığın harekete geçmesi gerektiğini belirttiler.

Bu arada kirlilik sadece Dragon Çayı ile sınırlı kalmıyor. Sultan Çayı kıyıları da durmaksızın kirletiliyor. Özellikle Alataş yolu üzerinde köprünün bulunduğu bölüme inşaat ve muz işleme tesislerinin atıkları dökülüyor. Bölgede zaman zaman çöplerin tutuşmasıyla yangınlar çıkıyor.

Doğaya karşı işlenen bu suçlar sadece kirlilikle kalmıyor. Sultan Çayının denize döküldüğü bölge ile Dragon Parkı civarından kum alımı devam ediyor. Özellikle Ören bölgesindeki aşırı kum alımı dikkat çekiyor. Bu konuda resmi makamlar başvuru yapıldığı halde herhangi bir işlem yapmıyor. Bu durumda daha da cesaretlenen yağmacılar kum alarak suç işlemeye devam ediyor.

İşte Dragon ve Sultan çaylarındaki kirlilik ve kum yağmacılığını gösteren ibretlik fotoğraflar:

haber0015haber0043haber0091haber0101haber0034haber0071haber0024haber0052haber0061haber0081haber0112haber0121haber0131

Yapılan Yorumlar:4 Adet

  1. AHMET DOĞAN/İSTANBUL Yorumu:

    Sizi yerel basın olarak tebrik etmek gerekli. Sizler etrafa çöp döken kirlenmeye neden olanları görüntüleyebiliyorsunuz, devletin yerel gücü yani Belediye maalesef burada sizin gördüklerinizi, sizin çektiğiniz karedeki kişileri göremiyor.Bu tamamen devletin gücünün, yani yerel yönetimin acizliğidir. Başka söze gerek duymuyorum.Acizlik için de olan yerel yönetimler ise yönetilmeye mahkumdurlar.

    Saygılarımla

  2. Ibrahim Gungor Yorumu:

    iNANIYORUMKi,DUYARLI CEVRECi VATANDASLAR ANAMURA SAHiP CIKACAKLARDIR:BU KADAR PERVASIZCA DOKULEN COPLERiN BEDELiNi,SADECE COPU DOKENLER ODEMiYECEKLER,HEPiMiZ ODiYECEGiZ,COCUKLARIMIZ ODiYECEK.COP DOKULEN YERLERiN HEPSi KAMU ARAZiSiDiR,KAMU MALI YAGMA MALI DEGiLDiR,KAMU BiZiZ,KAMU MALI,ARAZiSi BiZiMDiR.BiZ BiZE AiT OLANLARA SAHiP CiKACAGIZ.TEMiZ BiR CEVREDE YASAMAK HER iNSANIN HAKKIDIR,EN DOGAL HAKKIMIZI KULLANARAK,BOYLE UTANMADAN KAMU ARAZiLERiNE COP DOKENLERi,FOTOGRAFLAYIP GEREKLi RESMi KURUMLARA BiLDiRELiM,iSLEM YAPMAZLARSA iSLEM YAPINCAYA KADAR BiLDiRELiM,EN SONUNDA GOREVLERiNiN CEVREYi KiRLETENLERi YASAL YOLLARLA ENGELLEMEK OLDUGUNU OGRENECEKLERDiR.SAHiLDEN KUM CALANLAR,ORMANDAN AGAC CALANLAR,DOGAL SiT ALANLARINA iNSAAT iZNi VERENLER,YESiL ALANLARA CARSI KURANLAR,CAY DERE YATAKLARINA COP DOKENLER VE YAGMAYA SUSANLAR CANAK TUTANLAR FELAKETE DAVETiYE CIKARIYOR DEMEKTiR VE BEDELiNi ODEMELiLER.YOKSA BEDELiNi HEP BiRLiKTE ODEMEK ZORUNDA KALACAGIZ,FELAKETLER iYi iNSANLARLA KOTULERi AYIRMAZLAR,HEPSiNi BiRDEN CEZALANDIRIRLAR.FOTOGRAFLARDADA GORDUGUNUZ GiBi YAGMA DEVAM EDiYoR,HEPiMiZiN iNSAN OLARAK GOREVi YAGMAYA DUR DEMEKTiR.BiZ SORUMLULUK DUYAN HERKESiN ANAMURA VE TUM TURKiYEYE SAHiP CIKACAGINA iNANIYORUZ.KEYFi UYGULAMALARA HEP BiRLiKTE DUR DiYELiM.ANAMUR CEVRE iNiSiYATiFi ADINA iBRAHiM GUNGOR

  3. Gürdal Sümer Yorumu:

    Toplum olarak ne yazık ki çevreye yeterince duyarlı değiliz. Böyle olunca da ilgili makamlar da yeterince duyarlı ve önleyici olmuyor. İş çevre gönülllülerinin mücadelesine kalıyor, ama nereye kadar ?

  4. ali burhan Yorumu:

    b u kadar resimde görünüyorki dragan cayının kirletildigi hiç mi işlem yapılmıyor hiçmi ceza kesilmiyor resimde görünen ler belli kesin yüklü bir ceza bir daha kirletirlermi haberi yapmak bir yana birde bunu gerekli yerlere şikayet etmek gerektigini düşünüym saygilarımla gereken yapilsın

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.