GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Çevreciler, termik santral toplantısını yaptırmadılar

28 Şubat 2013

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

1xxsbzz5-001Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesinde yapılacak termik santral bilgilendirme toplantısı, vatandaşların ve bir grup çevrecilerin tepkisi nedeniyle yapılamadı.
Yeşilovacık belediye hizmet binası altındaki düğün salonunda, termik santralle ilgili firma ve ilgili kurum yetkilileri tarafından bilgilendirme toplantısı organize edildi.
Beldelerinde termik santral yapılmasını istemeyen belde halkı ve bir grup çevreci, düğün salonu içerisinde bulunan firma ve ilgili kurum yetkililerini protesto edip içeriye girmeye çalıştı. Çok sayıda çevik kuvvet ve jandarma ekibi, grubun içeriye girmesine izin vermedi. Çıkan olaylarda düğün salonunun camları kırılırken, 7 kişi gözaltına alındı.
Toplantıyı yapamayan ekibin tahliye edilmesi esnasında da arbede yaşanırken, bazı göstericiler baygınlık geçirdi. Toplantıyı yapacak ekip ambulansa bindirilip güçlükle beldeden uzaklaştırıldı.
Vatandaşlar Mersin-Antalya karayolunu İstiklal Marşını okuyarak trafiğe kapattı ve gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istediler. Güvenlik güçleriyle zaman zaman gergin anlar yaşayan vatandaşları, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ve Yeşilovacık Belediye Başkanı İhsan Küpük sakinleştirmeye çalıştı.
Yaklaşık 1 saat kapatılan yol, gözaltına alınan şahısların beldedeki sağlık ocağında alınan sağlık raporunun ardından serbest bırakılmasıyla açıldı.
RASATOM: AKKUYU  EN GÜVENLİ  SANTRAL OLACAK
Bu arada, Rosatom İletişim Bölümü Müdürü Novikov, Akkuyu NGS’nin dünyanın en güvenli santrallerinden birisi olacağını söyledi.
Akkuyu NGS AŞ’nin bağlı bulunduğu ana şirket, Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom’un İletişim Bölümü Müdürü Sergey Novikov, aktif ve pasif güvenlik sistemlerinin kullanılacağı Akkuyu NGS’nin, işletmeye alındıktan sonra dünyanın en güvenli santrallerinden birisi olacağını belirterek, ”Bizim Akkuyu’da kullanacağımız sistem ve teknoloji Fukuşima’daki nükleer santralde olsaydı kaza yaşanmazdı” iddiasında buldu.
Akkuyu NGS
Türkiye ile Rusya arasında 12 Mayıs 2010′da Mersin’in Gülnar İlçesi’nin Akkuyu mevkisinde nükleer güç santrali kurulması için anlaşma imzalandı.
Anlaşmaya göre, 9 şiddetinde depreme dayanıklı olarak inşa edilecek santralde, her biri 1.200 MW kurulu gücünde 4 reaktör yer alacak. Yılda yaklaşık 35 milyar kWh elektrik enerjisi üretilmesinin planlandığı santral, yaklaşık 20 milyar dolara mal olacak.
İlk güç ünitesi inşaatının 2019 yılında bitirilmesi hedeflenen Akkuyu NGS’de, dördüncü güç ünitesinin işletmeye alınması ise 2022′yi bulacak.1xxsbzz5-002

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.