GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Esnafı “KRİZ” korkusu sardı

17 Temmuz 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

rlmdufvz002Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, kağıt üzerindeki büyümenin ve kırılan rekorların esnafa hiçbir şekilde yansımadığını belirterek, ?Burada felaket tellallığı yapmak istemiyorum ancak bir gerçek var; 2013?ün çok çetin geçeceğini, piyasanın daha da daralacağını düşünüyorum? dedi.
Dinçer, mevcut koşullarda bile küçük esnaf ve sanatkarın ayakta kalmasının çok zorlaştığını ifade ederek, 2013?te esnafı çok daha kötü günlerin beklediğini kaydetti.
Krizlerin etkisi, gerek büyük alışveriş merkezlerinin kontrolsüzce şehirlerin içine girmesi gerekse kuralsız işyeri açılmasının birçok esnafı yok ettiğini, birçoğunu da sıkıntıya soktuğuna işaret eden Dinçer, ?İhracatta, büyümede rekor kırıyoruz, rekorlar üst üste geliyor ama bu rekorlar tabandaki esnafa hiçbir şekilde yansımıyor. Esnaflar, günü kurtararak bir şeyler yapmaya çalışıyor. Birçoğu ?kapatayım mı devam mı edeyim? diye düşünüyor. Birçoğu ?iflas etti dedirtmeyeyim? diyor? diye konuştu.
?2013 ÇOK DAHA ÇETİN GEÇECEK?
Ekonomistlerin 2013 için dile getirdikleri karamsar öngörülerine katılan Dinçer, ?Burada felaket tellallığı yapmak istemiyorum ancak bir gerçek var; 2-3 yıldır izliyoruz, 2013?ün çok çetin geçeceğini, piyasanın daha da daralacağını düşünüyorum? ifadesini kullandı.
Esnafı ayakta tutacak olan memurun, emeklinin, çiftçinin çok zor durumda olduğuna dikkat çeken Dinçer, ?Emeklimizin maaşı bir ev kirasını ödeyemeyecek, devlet memurlarımızın maaşı ay sonunu bulamayacak düzeyde, çiftçimizin durumu ortada. Çevremizdeki ülkelerle de çok barışık değiliz. Ürünleri satacak pazarlar bulmakta da zorlanıyoruz. Bu da bize yansıyor. Hala alışverişlerin büyük bölümü veresiye. Böyle olunca esnafın durumunun bir anda çok iyi olacağını zannetmiyorum? dedi.
?İYİ OLMAYI ÖZLEDİK?
Verilere bakıldığında, 2013 yılının ekonomik açıdan bugünden daha iyi olmayacağının net şekilde görüldüğünün altını çizen Dinçer, şunları söyledi:
?2013 yılında umarım ve dilerim çok iyi olur. Çünkü biz iyi olmayı özledik. Ama verilere baktığımızda, 2013 yılının da bugünlerden çok iyi olacağını düşünmüyorum. Biraz daha sıkıntılı günler bizi bekliyor diye düşünüyorum. 2013 bu yıldan biraz daha sıkıntılı geçecek, çünkü bu yıl esnaf kazanmadı ki, üstüne bir şey koymadı. Koysaydı önümüzdeki yıl bunu tolere ederdi ama bu yıl hiçbir şey kazanamadı. Şehrin içerisinde gerçekten alışveriş dönmüyor.?

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.